Thursday, November 11, 2010

* Exhausted + Hot *

# Amaran!!! Ini entry lepas geram, sape2 yang tak suka baca post spesis ini, sila jangan continue....

Aku sangatla letih...
Non stop dari pagi wat paperwork...
Lab langsung aku xjenguk..
Masuk production pun sekadar validate benda yang 3 minggu sekali aku kena wat...
Dari semalam aku mengerjakan benda yang xabis2...
Senior exec xde seminggu so aku kena cover dia...
Kalau masuk pun dah petang sebab dia kena joint roadtour marketing....
Tapi banyak gakla aku sudah kasi settle..
Tapi yang aku hangin satu badan bila ada makhluk ni, yang sepatutnya tolong dan back up aku menggeramkan aku....
Depan bos bila bos suruh jawab manis jek :

"Hurmmm, bagila kat I, I tolong..."

Tapi bila aku pass kat dia, boleh letak balik meja aku masa aku p toilet, masa balik lunch...
Memang sah budak ni nek lemak...
Itulah jadinya kalau report dekat orang yang serupa je macam dia...
Payah kalau pandai cakap jek nih...
Kalau lah ko repot kat senior exec gak, mau masak ko kena kejekan...
Ari ni probation dia cukup 6bulan..
Aku tak nak amik peduli apa yang dia discuss ngan bos..
Yang pasti cakap pandai keje bengong pun xguna..
Sekolah tinggi tapi hok senga lebih 10 tgkat...
Lebih baik terjun je dari bangunan 10 tgkat...
Hidup pun dapat sumpahan sakti jek...
Aku geram...
Alasan bagi sangat tak kukuh,....
Belek file sebiji sampai dekat 3ari pastu keje dok jalan sana jalan sini..
Haishhhh...
Pantang tol aku org melengeh2 nih...
Masuk production setakat nak borak lebih baik xyah...
Keje asyik meleset sana sini jek...
Geram tol aku...
Kalau suh menggedik nombor satu...
Ari ni dok gedik keje xsiap nak blk awal...
Minta tolong aku sikit punya manis mulut ...
Aku malas nak layan, job wajib even senior exec suruh pun dia wat muka tempe jek...
Senior exec aku masuk opis petang tadi kena sedas dak tu..
HAhahaha..
Aku suka...
Senior exec aku perasan kot aku tarik muncung 10 depa....
Kalau aku hot, jangan harap aku nak bercakap dengan sesape...
Kertas atas meja aku pun dah aku men longgok jek...
Exec & bos aku paham sangat dah hal tu...
Selalu kalau banyak mana pun keje tapi mood aku elok, elok jek aku susun...

Fine, itu satu hal, semalam masa aku anta application leave tuk ari Khamis & Jumaat depan, dia leh sound kat Bos aku yang dia g training, exec sorang lagi cuti gak..
Ko apahal, priority ar tuk aku sebab RAYA HAJI tu...
Tu satu kes, satu kes lagi bila dia tau aku kena fly outstation Isnin & Selasa, dia leh lagi cakap kat Bos aku depan haku sama macam 1st  kes, kata xde orang kat opis tuk back up...
Ya ampunnnnnnnnnnnnnn...
Dia nih apa kes ntah...
Tu la aku cakap sekolah tinggi tapi kalau xnak guna otak berfikir, sila terjun bangunan 10 tingkat,...
Sngal tol...
Dia ngan sorang lagi exec g wat survey lua selama dua ari tu half day jek, lagipun exec sorang lagi ngan bos aku ada la...
Asst pun seko xde yang cuti lerrrr...
Dah la menpower tak reti nak adjust lagi...
Gerammmmm...
Bedul betul la orang nak budget best xkena tempat nih...
Tapi untuk kes satu dan dua nih, aku xdan nak jawab depan2 bos, bos aku dah sound dulu siap2 dia..
Hahahahahahahaha...................
Suka aku...
10 markah untuk bos...
Tula, nak berlagak bagus lagi xkena tempat...
Padahal baru je bape bulan dok keje sini, taula dulu penah jadi intern student kat sini gak tapi tu xbermaksud ko hebat....
Kitarang yang dah lama keje kat sini pun xsepoyo itu...
Kuang3...
Kena setepek ngan bos..
Aku outstation bukan suka2, aku outstation sebab nak selamatkan sales yang paling luas untuk copmpany...
Hampir > 60% tuuuu...
Hopefully aku boleh buat dalam timeline yang ditetapkan....

Itu satu hal, tadi aku dahla banyak keje dengan nak habiskan monthly repot separuh jalan exec aku lagi sebab bos dah nak sangat2 sebab exec aku balik opis petang....
Dia boleh buat lawak bodoh lagi dengan aku sengaja nak tempah sumpahan nak jadi batu dari aku...
Aku masuk wat validation memang production tengan ada down time, so aku pun dah dekat sejam melangut dok arrange kat dalam, pastu baru bos & exec yang dia report to jenguk..
So bila depa dah jenguk aku cabut masuk opis sambung keje, bos dah communicate ngan aku..
Dia call aku dah tapiiiiiii masa aku cari asst.aku kat dalam, dia pick up fon poyo2 explain balik segala jadah benda yang bos aku bagitahu kat aku dan apa yang aku bagitahu kat bos...
Hallo!
You just come in and doesn't know the actual, please don't be so diva!!!
So annoying.....
Aku potong cakap dia, aku cakap aku xnak cakap ngan dia, aku cari asst.aku..
Finish, pull stop.....
Satu ari tadi aku xe mood tengok muka dia...
Masa aku amik repot kat lab, aku ada melawak ngan asst lab , dia tumpang gelak...
Aku terus stop gelak masuk opis duduk tmpat aku smbung keje...

Tadi aku kua opis dah dekat 9.30pm...
Semua gara2 mangkuk ayon tu..
Aku ingat aku stayback xnak la lambat sangat tapiiiiiiiiiiiii....
Bila aku double cek data, macam hape...
Ni nak kena ajar bape kali nih..
Aku tengok banyak beno jahanamnya..
Xleh jadi, data share dengan dept. len, satu data salah nanti sume salah...
Haishhhhh...
Nasib baik tadi sape yang balik lambat leh tumpang sekaki makan free dak2 production yang stayback..
Dinner paid by company...
Lepas tu dok opis berdua jek dengan apek sengal, dok bergaduh mulut sampai gelak kua air mata..
Lepas tu lapo balik...
Siap  g supper lagikk...
Lagi best makan free lagik..
Hahaha..nasibla baik terapi makan rezeki free datang rini...
Kurang sikit hot...
Gitu gini sampai umah dah dekat 10 lebih..huhuhu

#Menjadi kepantangan aku dengan makhluk2 gediks...

0 comments: