Tuesday, November 30, 2010

* Be Yourself *

Kalau aku senyap xbermakna tak ada apa yang berlaku..
Dan kalau aku membalas kata2mu xbermaksud aku xberkecil hati...
Bila masa aku tersenyum dan ketawa sebenarnya ada masa aku menangis perih dalam hati...
Mungkin di mata kalian tak terlihat apa yang tersirat...
Apalah sangat yang aku ada...
Ilmu tak setinggi mana, rupa sedang2 je...
Bahasa selalu terlajak kata...
Nak kata ayu tak ke mana, ganas semacam je...
Dah terbukti dengan kata2...
Tapi apa2 pun biarlah aku menjadi diriku sendiri..
Aku tak nak berpura2, bermuka2 hanya kerana sesuatu...
Aku mahu diterima kerana diri aku sendir bukan sebagai orang lain...
Sampai bila seseorang tu boleh berlakon menjadi orang lain...
Biarlah aku dengan prinsip ku sendiri...
Dengan pegangan dan keyakinan ku...
Andai sebelum ini aku boleh lakukan kenapa tidak sekarang...
Biarlah aku fokus dengan kerja2ku..
Biar kerja2ku boleh buat aku lupa semuanya...
Semua yang buat hati aku tersentuh...
Biarlah aku tertekan kerana kerja daripada aku terseksa kerana ................
Takkan ke mana...
Sia2 buang masa dan memenatkan je...

* Aku tetap Aku *

#Aku perlu luahkan,...

* Lose & Win *

*I would rather lose in a cause that will some day win, than win in a cause that will some day lose!*

That is my latest FB status at 4pm today...
Don't be silly to feel like a looser and no afford to become better....
When you have afford, you'll be the winner ...
Don't pretend like a winner and than in the future you drop just like a shit and nobody want to come near you...

#  suddenly the short idea pop up..=P

* Just Stop The Stupid Things *

Yup, just stop it!!!
Stop from hoping the light come again..
The light which before this lighten me up and then burned me...
Its difficult to got the light again..
If I think I already found it again but now I know I'm wrong...
Its not for me,...
Its already belongs to others...
Now, what I need to do is to be TOUGH!!!
I'm not like others..
I know myself...
I can survive  without any light...
I have the moon for me during the darkness...
Allah always know what will happen...
Just try but still have to remember, Allah is The Almighty...

#In a swing mood...Tak tau apa yang aku katakan...I'm lose in my own dream...

Monday, November 29, 2010

* Who's That Girl? *


Which one is "SHE"?
Is it the "busuk" gul?
Or the gul who think she is diva?
Or the gul act like she is the "hebat" one?

I'm not sure what I feel right now...
Is that call as JEALOUS?
I can't explain because its has been a long time doesn't know how to feel it....
When they appeared, I feel uncomfortable..
Cause I know who am I compared to them...
I'm nobody...
I'm only a gul which have a secret that I kept & bring for a long time....
All my BFF keep saying to me, ignored..
But I can't...

Honestly its hard to me to feel something to ...........................
To be comfortable with, is yes...
Its just like "petik jari"..
Because I'm kinda friendly person..
Always got idea to talk...
Always have topic to be as a starter to become long chit chat...
I feel terrible today > Monday mood + thinking about the weird feeling + workload that I don't know how to do + staff problem+ family matters+not feeling well...
Hopefully all will be settle one by one without any hurt feeling...
And for me, just let the feeling flow...
If Yes let it become Yes..
If Not it means not fo me...

# Ya Allah, please give me a stregnth to face all the matters. & challenges..I know I'm not tough enough for all of it but I know I can try to be...And thanks Allah cause You send me A great mother, friends that I can't share all the things and the cute kidos to make me smile & laugh....

* What Happen On 15th & 16th? *

Tajuk entah apa2...
Dah la kisah lapuk gila...
Actually all about my short trip to Jakarta...(lebih tepat xtvt memeningkan pale bila masuk opis selepas tu)
Pagi ari Isnin bersamaan 15hb aku telah membangunkan diri pukul 4am...
Apa kes?
Kesnya sebab nak kena kejar flight ke Jakarta...
Ada keje kat sana...
Aku try check in online malam tu tak boleh...
Rasa macam nak hempuk jek..Tak sure kenapa....1st time cuba buat online...=P
Kalau tak bolehlah aku datang lambat sikit..
Ini tidak, pukul5lebih dah nak kena check in sebab flight kul 7lebih..
Dahla masa Q ramai gila orang seberang nak balik kampung diarang during Raya Haji...

Hasilnya macam kat bawah ni la muka aku...

* At McD KLIA *

Smpai di Jakarta still kul 8lebih even sebenarnya dah 2jam perjalanan..
Sana lambat satu jam dari Malaysia..
Tibe jek terus pergi opis distributor kat kawasan perindustrian untuk open meeting & wat discussion before pergi tempat tujuan utama after lunch...
Disebabkan perbedaan masa,kami dari Malaysia dah kebulur dulu dan depa pulak terpaksa makan lebih awal dari biasa....
Kami di bawa ke restoran yang cumelll di tengah2 kawasan hijau Bogor...
Actually Bogor di panggil Taman apa ntah by Indonesians sebab kehijauan tempat dia..
Sangat2 jauh berbeza dengan Jakarta yang sentiasa traffic jam mengalahkan KL berkali2 ganda...
Sakit kepala aku..Tapi nasib baik kat sana semuanya pakai Supir...
Tapi supir sini drive menakutkan okkkk..
Untuk mengelakkan dari takut better tido sebab dari satu tempat ke satu tempat memang take time...
Kalau bukan sebab jarak, disebabkan MACET > jam...

Setibanya di Bogor, aku betul2 berkenan dengan restoran2 kat sini..
Semuany dibuat macam dekat corner lot rumah  dan dikelilingi rimbunan hijau...
Sejukk jek...
Dekat dengan sekolah yang juga dikelilingi rimbunan pohon hijau....
So kami melepakkan diri kat Restoran di bawah ni:

* A nice place for eat & chat with buddies*
Bila kat sini, sebelum bercuak2 bagai nak pergi meeting dengan Majelis Ulama Indonesia punya orang makanya kami layan makan semua di bawah ni dulu (actually tu sebahagian dari menu jek yg aku dan snap) :

* Ni la main dishes kat sini...Makaroni panggang yang dah diubahsuai sesuai dengan selera asia tapi aku rasa lebih kpd selera Indonesia..Tapi aku rasa memang sedappp...*

* Lasagna gulung Bogor...dalam dia ada telur...kurang cheese..hehehe...btul2 lain kan? (tp yang sebenarnya aku pun bape kali jek baru makan lasagna..hehehe) *

* My lunch menu > Nasi embel ayam bakar + orange juice yang memang betul2 segarrrr*

* Ibu Heni dan CCH yang dok perang nak mengabiskan order yg diarang terlebih pesan..hehehe..Penuhkan meja kami..Aku dan 2org lg bantai gelak jek tgk..CCH la yg wat aku terjebak jumpa diarang..*
Lepas settle makan kami gerak ke tempat yang sepatutnya dan meeting....
Gamba xdela kan..xkan meeting tetibe aku nak snap...sengal namanya..
Tapi yang sengal tempat tu aku xsnap lak masa masuk ke apa..=P
Lepas meting aku rush g check in kat Ascott Hotel...
Hotel kat sana sangatlah terjaga dari segi ciri2 keselamatan dia.....
Tapi aku pelik juga kenapa semua hotel were build in one area.....
Dah tu aku rasa macam dah orang besar2 lak bila g sana sebab bila nak masuk pintu gerbang hotel siap ada guard, buka kete sume check bawah kete, bonet semua2 la dengan scanner...
Lepas tu kat pintu nak masuk lobi hotel kena masuk satu rangka pintu actually sensor....
Yerrrr...memang aku jakun, sebab kat Malaysia mana ada...
Tapi rupanya kat sana bukan setakat hotel tapi shopping complex pun ada scanner...Huhuhu
Lepas tu nak dah check in, amik kunci dan nak letak beg kat bilik sebab kena kua semula dinner ngan big boss sana..
Aku terus mengarah ke ke lift kat situ pun ada sorg guard ye kawan2...
Lepas tu ada pintu cermin lak, nak masuk lif kena lalu pintu tu dann swap kita punya card kunci ..
Sampai kat bilik, aku suka gila...
Awsome....
Bilik yang ada sumenye...=)
Complete dapur...
Siap washing machine...
Company bayar boleh arr stay macam tu...
Tapi jarang le nak dapat yang gila2 best....
Kat Malaysia pun few hotel jek yang macam tu...

Lepas letak beg aku rush pergi ke Plaza Indonesia...
Nothing I can buy at there...
All is branded item which I know yang aku memang tak payah gatal dan mimpi nak beli...
> Jimmy Choo n sekutu2 barang branded seangkatan dengannya....
Ni semua gara2 dinner dgn big boss depa...=(
CCH pergi berasingan dengan aku sebab dia kena jumpa dealer lain kat sana di Mangga Dua..
Sangat heaven kalau aku leh ke situ tapi apakan daya...
Di sana jammed berganda2 lagi teruk dari Malaysia exp.KL..

* Macet*
Dari satu ke satu tempat memang take time hanya kerana jammed..
Malam lepas dinner pun dah dekat kul 11 lebih tiba kat hotel...
Mandi2 sume dan iron tudung, jam dah dekat 1pagi...
Huhuhu...Masuk hotel kejap jek sebab pagi soknya kul 6.30pm dah nak kena pergi airport balik sini ...
Aku tak nak balik sekali dengan CCH sebab dia tiba malam raya tul..
HUhuhuu...Den xsanggup...
* Happy nak balik dah..=) *
Touch down kat sini jek terus cari cab balik umah dan nak pack2 balik kampung pulak...
Tapi sebelum tu amik cousin aku dulu...

* Balik sini kepala aku pening sebab nak kena wat benda yang membawa aku ke Jakarta..=(

Friday, November 26, 2010

* Update Berkulat *

As my promise, I'll update all the things happen about me from the last day I wrote my entry in this blog.
(poyo jek, maam la ramai sangat nak tau pasal aku kan..=P )

On 14th aku tak buat apa sgt..
Bgn awal pagi just pergi beli breakfast n paper lepas tu tghari kua dan request org budiman teman pergi ke money changer d JJ Bukit Tinggi ..
TApi niat nak ke money changer telah merentet kepada tgk movie dan mencekik KFC..
HEhehe..
Kami layan cite "Cuti2 Cinta"


* Nasib baik watak2 utama semua aku minat..hehehe *
Sesungguhnya aku jarang tgk Malay movie kat cinema..
Bukan nak berlagak ke apa tapi disebabkan kalau aku balik kampung setiap bulan, kompom DVD Malay movie yang latest mesti ada kat rak DVD umah kami..
Kalau foreign movie jarang2 sebab Bonda Terchenta suka tapis dulu...
HAhaha..
Apapun TQ kepada orang budiman sebab teman aku g tuka duit...

Petang lepas lepas balik dari Bukit Tinggi ku sangkakan boleh layan mata tapi bila housemate aku yang sampai dari KEdah tiba, dan seorang lagi balik keje aku dikerah bersiap ikut pergi pilih langsir..
Bukan langsir untuk raya haji ye kawan2 tapi untuk majlis perkahwinan housemate ku yang sorg lagi...so next year tinggal aku sorang jek..
Kami pergi bertiga dan kakak bakal pengantin tunggu terus kat Nagoya...
Warna dah decide tapi cari kain, mengukur dan bincang design ambil masa dekat 3jam lebih...
Mak aih..
Lepas tu tempah & harga kain RM2K...
Aku terus terfikir kalau umah aku macam mana la kena caj sebab tingkap rumah aku lagi banyak dengan sliding door lagi...
Huhuhu...
Sebelum balik umah makan siap dan malamnya aku sibuk packing baju untuk outstation...
Actually no mood at all nak g negara orang sebab kepala dah fkir nak cuti panjang balik kampung..
HEhehe....

# The next entry will be post soon...=)

Tuesday, November 23, 2010

* Is Feel Under The Weather *

Aku bukan sengaja tak update blog..
Aku sibuk, aku xde masa nak mengarang dan yang paling penting mud xstabil...
Aku janji akan update blog nih tentang My Story dari minggu lepas lagi sampai ke hari aku update blog nih karang...
That's my promise..

#Sesungguhnya memang sibuk dan mud nadai...Update FB pun sebab hlangkan stress...

Saturday, November 13, 2010

* I'm Not Ok *

Bangun awal pagi tadi selepas malam tadi tido awal....
Rasa macam letih gila semalam....
Perkara pertama aku buat ialah mendobi..
Lepas dobi baju aku rasa ada yang tak kena dengan washning machine aku....
Dah lama aku perasan ada bau yang tak best kat blakang washing machine nih...
Aku alihkan washing machine, tengok bawah dia, macam2 ada....
Gila tol la bende tu...
Washing machine aku pun nak dibuat rumah lak...
Aku buka baraikan washing machine tu...
Ya ampunnnnnnnn....
Kat tapak washing machine aku dah di buat toilet tumpangan...
Antooooooooooooo tol makhluk nih...
Nak tak nak kena clearkan kalau tak rosak mesin tuh....
Amik kau....
Lotih aku kejekan....
Siap buat sume, kua nak cari ubat gegat, konon nak letak kat mesin tapi last2 aku terlajak ke Bukit Raja....

Aku xde mood,...
Aku rasa bosan...
Aku rasa kosong...
Aku tak tahu apa aku fikir...
Apa yang aku tau, apa benda depan mata, aku ikut jek...
Just follow the flow.....
Macam tadi sebenarnya aku nak ke Tesco tapi aku g ikut susur masa kat roundbrd Tesco macam nak g keje...
Tu yang sampai ke Bukit Raja...
Sampai2 jek terus g Jusco cari ubat gegat dengan barang keperluan lain....
Dah letak barang kat kete, tengok jam awal lagi...
Aku balik umah tak ada orang....
Sorang housemate selamat balik kampung...
Sorang lagi keje, malam baru muncul....
Arghhhhhhhhhhhh.....
Tak boleh jadi.....
Aku tak leh dok sesorang, nanti kang entah apa lagi aku terfikir....
Payah la.....

Aku masuk balik Jusco g tengok tiket movie...
Ngam2 ada 1st show cite Takers...
Fine, 1st show selalu tak ramai orang....
Aku amik seat atas sekali dan tengah2...
(May be ada orang kata aku sengal tengok movie sesorang tapi pada aku lagi senang)
Tapiiiiiiiiiiiiii.....
Tiba2, kanan aku ada Indian man yang makan popcorn bunyi satu cinema dengan haruman apa dia pakai aku tak tau...
Sepanjang tengok movie tu, aku tutup hidung...
Sekali duduk tangan mendepa sebatu...
Aku kecikkan badan yang dah sedia kecik....
Dan lagiiiiii...
Kiri aku masuk lak sorang mamat Indon...
Bila time action lebih sikit dia naik syok tiba2 pandang aku tercakap dengan muka excited ...
Eikkk...Ko cakap apa tu dan lagi aku tak kenal ko la...
Lepas tu sepanjang cite ada penglipur lara dekat sebelah Indian man...
Ada 3orang brother yang gayanya baru lepas tinggal anak bini kat umah macam orang outstation....
Salah sorang semangat bercerita dari satu babak lepas tu apa lak akan jadik...
Alahaiiii...
Hari2 aku dah parah, nak tengok Takers pun lagi parah....

Aku blurrrrrrrrrrrrrr.....
Mulut gatal nak bercakap dengan sesape.....
Tapi aku nak cakap apa?
Huhhhhh...
Bila aku kata aku tak tau nak cakap apa, itu bermaksud aku dalam keadaan x ok....
Aku tak happy.....
Aku rasa nak pergi jauhh dari semua orang....
Aku nak pergi satu tempat yang xde sape pun kenal aku even sorang makhluk pun....
Aku punya fikiran fikir macam2, kecamuk....
Harap2 kecamuk2 pun janganlah pelik2 happen kat aku...

* Can I have it? *

# Aku berdoa pada Yang Esa, agar segala urusanku dipermudahkan....Aminnnn...

Friday, November 12, 2010

* Aiseyyyman..Seganla...*


* Katak Yang Penyegan*
Memang segan bila dah besar2 ni masih nak minta tolong kat mak...
Tapi pagi2 tadi call mak minta tolong...
Tu pun call sebab dah dekat seminggu lebih dok fikir nak mint tolong ke tak....
Huhuhu...
Nasib baik mak aku memang jenis mak sporting..
Hehehe...
Minta tolong apa?
Rahsia..LOL

Aku ni memang spesis susah nak buka mulut minta tolong kat mak, adik or famili...
Tak tau kenapa....
Macam kat sini, cousin2 aku ramai jek...
Jarak umah pun sebenarnya ada jek dalm lingkungan 10km..
Tapi macam yang aku kata, berat mulut ni payah nak buka macam ada emas 10kati....
Tak nak susahkan orang, lagipun dah besar, dah kerja....
Seganlah.....
Mungkin aku rasa aku leh buat sendiri dan juga mungkin aku rasa independent...
Tapi ngan membe2 ada la aku buka mulut minta tolong even jarang2 sebenarnya...
Buat membe2 yang aku minta tolong, itu spesel kes dan korang adalah orang yang terpilih...
TQVM....
Aku appraciate sangat2 sebab ada yang sudi tolong aku si budak sengal nih....Huhuhu....

Minta tolong hal lain aku dah malu, kalau hal duit lagi haram aku nak cakap...
Yup, itulah aku....
Biarlah susah senang aku telan sendiri selagi aku mampu....

# Entry di Jumaat yang redupp...Aku adalah aku....

* Mock Recall*

Entah apa kes 2nd big boss aku email bos aku dari US...
Bayangkanlah kalau xsilap aku bila kita kat Malaysia ialah 2PM makanya kat US adalah malam...
Aku balik lunch terus pergi buat visit kat external job..
Balik2 bos aku cakap ada mock recall...
Kua email 2nd big boss....
Ayat paling mudah aku  kuakan ialah:

" Mr._ _ tak tau nak tido ke kat sana MS.?"

Bos aku gelak jek...
Tengok email, baca data mock recall..
Apa daaaa, 2nd BB nih kalau bosan tahap dewa outstn seminggu kat US pun janganla bagi data salah...
Aku cek tarikh xde pun data tu, lain la bos...
Bos reply email 2nd BB tapi buat ayat cover malu 2nd BB...
Pastu siap cakap start kul 2.30pm...
Kitarang dberi masa 2jam jek tuk kumpul semua data product yang nak direcall dari pasaran include dari bahan mentah, packaging sampailah kat mana benda tu dijual...
Huwaaaaaaaaaaaaaaa...
Aku penah dengar teori jek tapi sepanjang 3tahun lebih duduk kat situ, tak pernah lak kena turn aku...
Tapi.....Aku dapat kumpul semua data function aku yang paling byk berbanding funtion lain dalam masa setengah jam jek....
Search data dalam function folder, cross check doc., korek doc dari drawer yang berkaitan...
Siap fotostat lagi dan terus submit kat bos aku...
Bos aku cakap:

"Banyak cepat u kumpul satu bundle nih..."

Hahahaha....see the leg la bos...
Macam mana nak cepat kalau data tu bselalu os minta kat orang lain tapi nanti orang tu menggagau sebab tak penah nak belek benda tu...
Itula untungnya orang suka hands on...=)

# Kawan2, ini adalah entry orang gembira lagi poyo sebab petang tadi dapat bahan orang budget bes dan juga entry orang xleh tidot...HAhaha....tengahari tadi aku layan wat mock recall, muka dia macam blurr...lantak ko la, g la wat keje ko yg aku tak paham buat notisbergamba sekeping cap botol jek amik masa dekat 3jam> xinclude laminate...xpaham aku si BZ BODY tuh..

Thursday, November 11, 2010

* All About Perspective & Mentality *

# Ini entry agak serius sebab aku telah berfikir sesuatu tentang perkara disekeliling aku..Rasa2 penulisan or pendapat aku macam tak betul or ada yang mungkin sama dalam fikiran korang, sila tinggalkan komen..Aku nak tau pendapat korang...


Setiap orang pandangan dan pendapat berbeda2...
Mungkin background pendidikan sama tapi tak semestinya pendapat atau output yang diberikan serupa....
Ada saja back ground berbeda tapi boleh je jalan seiring hanya kerana diri sendiri atau kesungguhan atau rasa ingin maju dalam diri jadi pembakar semangat...
Aku nak attach satu ayat kat bawah ni, korang tolonglah bagitahu pendapat korang lepas korang huraikan maksud disebalik ayat tu...
Aku juga akan huraikan mengikut pendapat aku sendiri...
Lets see the words:

" Kalau kita ni tau semua ataupun kita leh buat multitasking, jangan tunjuk pada orang...Lebih baik kita buat2 bodoh, jadi tak payah menyusahkan diri nak buat kerja...Sebenarnya orang yang buat2 bodoh tu lebih pandai daripada orang yang pandai yang buat kerja diarang dan boleh buat kerja lain..."

Oh! aku sesungguhnya nak pitam dengan ayat diatas tu...
Its showed our people mentality is very low...
Rela jadi kuli batak daripada memajukan diri sendiri....
Lagi best bila buat kerja asyik mengular, semua benda pakai tembak jek..
Main reason is dah lama kerja, I know the range,I know the statistic, I know the trend...
But once something going wrong, masa ni pemerhati nak tergelak besar....
Kelam kabut pucat lesi...
Follow the correct way la bai!
There's nothing shortcut is better than the honest way even in our life...
Lagi best memperlekehkan orang yang mahu memajukan diri dan membodohkan orang lain...
That is the worst thing...

The work culture pun kadang2 berbeda...
Mungkin sebahagian dari kita bekerja dengan bangsa asing tapi bila waktu kerja serius dan honest, ada juga yang kerja dengan bangsa sendiri tapi kerja main cincai boncai...
Ini pendapat je, tapi aku percaya bukan semua orang macam tula...
Tapi bila aku jumpa orang macam nih, adehhhh...
Sangat tak membina...
Mungkin company yang employ diarang buat style kenaikkan gaji tahunan base on union fight result dengan HR depa kot...
Tak macam sesetengah company yang kenaikkan gaji base on individual performance..
Tapi jangan terlalu selesa sebab andai follow union, bila union kalah, menganga jela jadinya...
Kenaikan memang tak ada, selalunya kalau dari umur 23thn sampai pencen duduk je kat tempat yang sama....
Sungguh sakit jiwa kalau aku....
Tak mencabar langsung...
Tapi, ada yang berkata2:

"Alah! buat apa keje jadi orang atas, menyusahkan diri jek.....Nak kena fikir nak buat itu ini, nak kena buat improvement...Kalau jadi macam ni jek, kita buat salah biarlah orang atas tanggung...."

Alahai, satu lagi ayat yang buat aku mau pingsan.....Speechless....

Kalau bab pergi training, malas gila nak pergi macam kena kerahan tenaga mengangkat batu tengah padang pasir....
Lagi2 kalau dengar internal training...macam hape lak...
Kursus wajib bawah kementerian pun mampus hidup balik kena paksa, kena bising baru nak pergi...
Alahai, ada jugak orang macam nih...
Bagi ilmu free pun tak mau....Bukan kena bayar pun....
Kalau pergi training kat luar, dekat hotel, suka sajok...
Tapi balik bawa apa tak tahula...
Yang pasti ayat yang keluar :

" Mengantuk masa training,satu ape tak masuk lah... tapi makanan dia sedappppp...."

Apa pendapat korang?



# Aku tiba2 terfikir benda ni lalu aku luahkan dihujung jari...Tak salah kalau dah selesa sangat kat tempat sekarang tapi please don't make other people feel drop....Korang fikir macam mana? Pendapat please!!!!

* Exhausted + Hot *

# Amaran!!! Ini entry lepas geram, sape2 yang tak suka baca post spesis ini, sila jangan continue....

Aku sangatla letih...
Non stop dari pagi wat paperwork...
Lab langsung aku xjenguk..
Masuk production pun sekadar validate benda yang 3 minggu sekali aku kena wat...
Dari semalam aku mengerjakan benda yang xabis2...
Senior exec xde seminggu so aku kena cover dia...
Kalau masuk pun dah petang sebab dia kena joint roadtour marketing....
Tapi banyak gakla aku sudah kasi settle..
Tapi yang aku hangin satu badan bila ada makhluk ni, yang sepatutnya tolong dan back up aku menggeramkan aku....
Depan bos bila bos suruh jawab manis jek :

"Hurmmm, bagila kat I, I tolong..."

Tapi bila aku pass kat dia, boleh letak balik meja aku masa aku p toilet, masa balik lunch...
Memang sah budak ni nek lemak...
Itulah jadinya kalau report dekat orang yang serupa je macam dia...
Payah kalau pandai cakap jek nih...
Kalau lah ko repot kat senior exec gak, mau masak ko kena kejekan...
Ari ni probation dia cukup 6bulan..
Aku tak nak amik peduli apa yang dia discuss ngan bos..
Yang pasti cakap pandai keje bengong pun xguna..
Sekolah tinggi tapi hok senga lebih 10 tgkat...
Lebih baik terjun je dari bangunan 10 tgkat...
Hidup pun dapat sumpahan sakti jek...
Aku geram...
Alasan bagi sangat tak kukuh,....
Belek file sebiji sampai dekat 3ari pastu keje dok jalan sana jalan sini..
Haishhhh...
Pantang tol aku org melengeh2 nih...
Masuk production setakat nak borak lebih baik xyah...
Keje asyik meleset sana sini jek...
Geram tol aku...
Kalau suh menggedik nombor satu...
Ari ni dok gedik keje xsiap nak blk awal...
Minta tolong aku sikit punya manis mulut ...
Aku malas nak layan, job wajib even senior exec suruh pun dia wat muka tempe jek...
Senior exec aku masuk opis petang tadi kena sedas dak tu..
HAhahaha..
Aku suka...
Senior exec aku perasan kot aku tarik muncung 10 depa....
Kalau aku hot, jangan harap aku nak bercakap dengan sesape...
Kertas atas meja aku pun dah aku men longgok jek...
Exec & bos aku paham sangat dah hal tu...
Selalu kalau banyak mana pun keje tapi mood aku elok, elok jek aku susun...

Fine, itu satu hal, semalam masa aku anta application leave tuk ari Khamis & Jumaat depan, dia leh sound kat Bos aku yang dia g training, exec sorang lagi cuti gak..
Ko apahal, priority ar tuk aku sebab RAYA HAJI tu...
Tu satu kes, satu kes lagi bila dia tau aku kena fly outstation Isnin & Selasa, dia leh lagi cakap kat Bos aku depan haku sama macam 1st  kes, kata xde orang kat opis tuk back up...
Ya ampunnnnnnnnnnnnnn...
Dia nih apa kes ntah...
Tu la aku cakap sekolah tinggi tapi kalau xnak guna otak berfikir, sila terjun bangunan 10 tingkat,...
Sngal tol...
Dia ngan sorang lagi exec g wat survey lua selama dua ari tu half day jek, lagipun exec sorang lagi ngan bos aku ada la...
Asst pun seko xde yang cuti lerrrr...
Dah la menpower tak reti nak adjust lagi...
Gerammmmm...
Bedul betul la orang nak budget best xkena tempat nih...
Tapi untuk kes satu dan dua nih, aku xdan nak jawab depan2 bos, bos aku dah sound dulu siap2 dia..
Hahahahahahahaha...................
Suka aku...
10 markah untuk bos...
Tula, nak berlagak bagus lagi xkena tempat...
Padahal baru je bape bulan dok keje sini, taula dulu penah jadi intern student kat sini gak tapi tu xbermaksud ko hebat....
Kitarang yang dah lama keje kat sini pun xsepoyo itu...
Kuang3...
Kena setepek ngan bos..
Aku outstation bukan suka2, aku outstation sebab nak selamatkan sales yang paling luas untuk copmpany...
Hampir > 60% tuuuu...
Hopefully aku boleh buat dalam timeline yang ditetapkan....

Itu satu hal, tadi aku dahla banyak keje dengan nak habiskan monthly repot separuh jalan exec aku lagi sebab bos dah nak sangat2 sebab exec aku balik opis petang....
Dia boleh buat lawak bodoh lagi dengan aku sengaja nak tempah sumpahan nak jadi batu dari aku...
Aku masuk wat validation memang production tengan ada down time, so aku pun dah dekat sejam melangut dok arrange kat dalam, pastu baru bos & exec yang dia report to jenguk..
So bila depa dah jenguk aku cabut masuk opis sambung keje, bos dah communicate ngan aku..
Dia call aku dah tapiiiiiii masa aku cari asst.aku kat dalam, dia pick up fon poyo2 explain balik segala jadah benda yang bos aku bagitahu kat aku dan apa yang aku bagitahu kat bos...
Hallo!
You just come in and doesn't know the actual, please don't be so diva!!!
So annoying.....
Aku potong cakap dia, aku cakap aku xnak cakap ngan dia, aku cari asst.aku..
Finish, pull stop.....
Satu ari tadi aku xe mood tengok muka dia...
Masa aku amik repot kat lab, aku ada melawak ngan asst lab , dia tumpang gelak...
Aku terus stop gelak masuk opis duduk tmpat aku smbung keje...

Tadi aku kua opis dah dekat 9.30pm...
Semua gara2 mangkuk ayon tu..
Aku ingat aku stayback xnak la lambat sangat tapiiiiiiiiiiiii....
Bila aku double cek data, macam hape...
Ni nak kena ajar bape kali nih..
Aku tengok banyak beno jahanamnya..
Xleh jadi, data share dengan dept. len, satu data salah nanti sume salah...
Haishhhhh...
Nasib baik tadi sape yang balik lambat leh tumpang sekaki makan free dak2 production yang stayback..
Dinner paid by company...
Lepas tu dok opis berdua jek dengan apek sengal, dok bergaduh mulut sampai gelak kua air mata..
Lepas tu lapo balik...
Siap  g supper lagikk...
Lagi best makan free lagik..
Hahaha..nasibla baik terapi makan rezeki free datang rini...
Kurang sikit hot...
Gitu gini sampai umah dah dekat 10 lebih..huhuhu

#Menjadi kepantangan aku dengan makhluk2 gediks...

Wednesday, November 10, 2010

* Ada Aku Kesah?*

Sebenarnya aku kesah..
Aku jadi  xbest..
Aku jadi entah pape...
Buat keje melayan jek nih...
Buat syarat xnak kena tanya dengan bos or exec mulut murai cabut ekor...
Macam2 aku kesah..
Malasnya nak fikir..
Kalau orang lain boleh nampak apa yang aku fikir ni mesti orang takutt...
Hahaha..
Kalaulah juga benda yang aku fikir tu boleh ditumpangkan kat orang, mesti aku angkat dan tumpangkan..
Aci kan?
Sharing is caring...=P

* Ada Aku Kesah? *
#Apa bendala aku merepek ni....Aku fenin...Sangatla xbest bila nak berjalan (bukan aku yg nak g jalan ) tapi pokai, plan back up failed, banyak benda nak kena settle dan dapat partner pemalasa gila gaban tau menggedik jek cari jantan...=P


Tuesday, November 9, 2010

* Bila Xada Benda Tu...*

Ape kebendanya Min wei?
Benda yang bernama kamera la..
Aku separuh nyawa kutu...
Ada HP yang boleh guna tapi xde kamera...
Tadi kua makan ngan hsmate..
Makan sate 40 cucuk kat Sate Kajang Haji Samuri untuk 3orang kira macam haishhhh...
Siap ada satu cucuk tu macam hujung jari kelingking jek, siap aku buat kompelin..
Hehehe..mamat yang masak tu kata kitarang dah makan...
Isk, xkanlah kalau makan kayu tu elok jek lagi...
Lepas tu aku macam excited kua tipon nak amik gambo sate nan secucuk yang cacat tu dan muka tukang masak yang tak puasti ngan aku (sebab meja aku dkt ngan dapur , xde choices)
Tapi alahai aku lupa...
Xleh capture pix macam bese...
Aku mmg harap kat kamera HP jek..
Bukan aku xpenah ada kamera tapi kamera ku dihilangkan orang...
Almaklumla kan, aku ni kira spesis gila bergamba dan gila amik gamba...

* Kamera 1st aku dulu ala2 kamera ni..Aku beli dengan 1st bonus aku masa 1st job, tapi hilang masa adik Ngah aku pinjam..Masa tu kamera cmni masih mahal lagi..=( *


* Nikon D5000...Aku guna kejap jek tapi sempat wat amik gambo housemate aku kawin...Atas sebab2 tertentu kamera ni aku lepaskan ....*

Kamera cap NIKON memang best lagi sharp...
Biarlah ada orang kata gegar la, berat la, slowla but NIKON is the best for me...
InsyaAllah ye Cik NIKON...
See u soon...
Yang bese2 pun xpe...
Janji boleh capture muka cun sengal2 ubi aku nih...
Hahaha...

#Next week raya haji , g tempat orang pastu blk kg kompom merayap tapi xde kamera...Huhuhu,...Sadisss separa...Next target is camera (afta repair my HP la)

* Hahaha..Mokcik Rayo Bonar Nih..*

RAYO tau bukan KAYO!!!
Apa kes setakat Raya Qurban macam raya hape....
Jawapannya aku tak masuk opis seminggu minggu depan..
HAhaha..
No Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday mood...
HAhaha...
Suka Mokcik....
Audit pun xpayah attend..
Xpayah tengok muka makhluk Tuhan dari Jabatan Kesihatan Negeri Selangor yang aku tak suka tu...
Bagi can la sama budak baru bersemuka dengan Mamat tu..
Wakakaka...
Pagi Isnin aku fly yek...
Berjimba2 semalam di Jakarta dan esoknya balik sini terus balik kampung bercuti raya sampai weekend...
Buat teman2 yang tak dapat balik tu, jangan sedih yekkk...
Nanti aku bawa kuih raya dari kampung ekkk...
Ketupat, rendang  dan lodeh tak boleh janji sebab raya ari Rabu, aku balik ari Ahad...
Karang basi pulak....



# Sayang Boss aku, mula2 PA manager sorang tu booked tiket utk balik hari tapi dia tolong adjust aku stay sana semlm...Leh pusing cuci mata jap katanya..hahaha~

* Let Me Tell U'll About All My HP *

Meh aku cite sejarah penggunaan HP dalam hidup aku sejak aku berumur 18thn..
Aku start guna HP masa aku dapat offer belajar wat Dip dulu...
Sejarah HP aku sangat simple sebab aku spesis yang pakai HP sampai jahanam...
Xkan ganti2...
Aku akan tunjuk satu persatu  HP yang aku penah guna or jahanamkan :


* Nokia 3310 *
HP ni bukan aku punya..Ini adalh HP pinjaman semata2 dari adik Ngah aku (yerrrr,...adik aku sekolah dah pakai HP)..
Guna dalam 2 bulan jek dia siap bg dengan simcard Maxis yang sampai sekarang aku masih pakai nombor yang sama...
Pakai housing ori kk..
Dan yang paling best jatuh berdentum bape kali pun sihat walafiat jek...
Penah jatuh dalam longkang kering tepi Alif Corner dekat depan Mydin Kuantan tu pun steady jek..
Kutip balik sume, pasang, sihattttt...

* Nokia 8210 aka Nokia kucing aka Senior Nokia Butterfly*
Ni HP aku yang sebenar2nya...
Beli 2ndhand jek..beli kat Batu Pahat..
Kat Summit Parade xsilap..mahal gak even 2nd hand > RM 400 rasanya..guna duit PTPTPU..hahaha..
Ok la...aku xhabiskan duit mak bapak...
Tapi honestly berbaloi2 aku pakai HP ni..
Bape kali jatruh kena campak dek Cik Anim (My close senior aka roomateku) terlepas bawah katil aku pun aku tak tau bape kali dah..
Dekat 5tahun pakai sampai padam xleh ON..
Juz imagine dari aku sem satu sampai aku keje dekat setahun lebih..
Memang banyak jasa dia even messsage leh simpan 10messages jek (sebab simcard xupgrade)
Lagu paling best dalam HP aku nih lagu Shiela On 7...Time tu kan kump dari Indon tu tgh TOP..
Lagu Seberapa Pantas selalu aku pasang bila aku dah kalut drive g tempat praktikal aku yang jauhnya dekat 1jam lebih...
Macam nak terbang bawa kete pinjaman famili aku...
HP nila satu2nya HP yang byk kali tuka2 housing..
Tapi housing dia even tuka2 tak lari dari tema > PUTIHHHH...
Tapi at last dia padam dengan housing ori dia gak...

* Nokia 1110*
HP ni xlama dalam tangan aku, lepas kekojolan Nokia 8210 aku beli HP ni sebab murah..
RM110 harga dia...aku ingat lagi...
Pun beli kat BAtu Pahat...
HP ni dalam sebula lebih je ada dalam tangan aku sebab hilang di toilet One Utama...
Kisahnya bila aku nak menjalankan tugas dalam bilik kecik, HP ni dlm poket nak jatuh so aku letak kat board belakang tmpat letak barang..
Aku kua toilet tak sampai bape minit terus hilang...
Sedih woooo..Banyak no yang aku xdapat contact blk untill sekarang...
Terus g Maxis center kat KLCC pastu dapatkan simcard baru n wat aduan...
Dari situ jugaklah Simcard aku di upgrade..
Hahaha..no more 10 messages only...
Terus g  Low Yatt cari pengganti..


* Sony Ericson K550i*
HP nila pengganti Cik Nokia 1110 aku..
Kira HP canggih berkamera pertama aku tau...
Warna putih jugak...
HP ni byk captured pix tuk aku....
Hp ni sangat best sebab even aku zoom macam mana pun even dah transfer file pun tetap gamba dia cantekkkk...
Ini adalah HP fav aku untill keypad no 5 dia meragam dalam pertengahan bulan dua ari tu..
Aku pakai fon nih dalam 2thn lebih....
Berbaloi2 even kamera dah ada garis...
Tapi gamba clear....
Tapi disebabkan keypad sengal maka telah ditrade in kan dengan HP baru..
Harga trade in dia just RM160 jek..
Sadisss betull....

* Sony Ericson W705 *

HP menggantikan Cik Sony Ericson K550i aku..
Sebelum beli HP ni pada 23.01.2010 yang lepas aku dah puas google cari HP yang function best tapi harga murah...
Kamera pixel ok la tapi takleh lawan K550i ku sayang...
MP3 aku jareang guna...
Wifi macam haram....
Sebab software problem so aku kena mobile connection yang makan duit...
HP ni memang sweettttttt...
I like the colour...
Design cantek...Slide...
Siap ada bunga lagikkk..
'Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
Belum sampai setahun aku guna dah nak kena sumpah jadi batu dengan aku....
Main key pad semua xleh guna excpet dial & answer..
Abis kalau dah namelist pun xleh check macam mana nak dial..
Nombor yang aku ingat pun bape ketui jek...
So HP ni jadi HP perhiasan jek...
Nak repair kena caj ~dekat RM 200...
Fine, aku tgh pokai...
Banyak benda aku guna wit bulan ni....
Sabarlah Cin Pinkish...
Aku akan repair ko tapi tnggula hujung bulan....
Jangan ditnya pada aku pasal warranty...
Dahla banyak gamba2 aku xtransfer lagi dalam tu..huhuhu..
So disebabkan aku desperate xde tipon mati kutu, messages masuk menderu2 tapi xleh baca sooooo....

*Nokia 1280*
HP Cik Nokia 1280 blue colour ni aku beli....
Murah jek RM90 ori set...
Bukan AP....
Tapi bila cek balik on9, dia ada adik beradik colour pink...
Kenapa tadi xde kat kedai tu...huhuhu....
TQVM kepada En.Org Kg. sebab g teman tawaf g Sony Ericon Centre d Sunway Pyramid dan pastu tunjuk aku ke PAS ( Plaza Alam Sentral > new term for me..hahaha)
HP ni sangatla berbeda okkk..
Mula2 pegang sangat kekok sebab dah lama xmen dgn function Nokia..
Pastu screen dia alalalalala...
Comei jek dgn warna tv hitam putih...
Absolutely no kamera yerr kawan2....
Dan cannot on9 anymore..
Ngeeeeeeee......
Dan inilah HP pertama aku beli disamping HP lain yang masih wujud,....
Kira mcam aku menduakan HP aku la....
Xpenah wat tau...
Dan banyak no fon kawan2 melekat kat memori kad yg terlekat kat Cik Pinkish..
Alahaiii...
#Apapun tension aku release sikit sebab ada HP yang boleh "GUNA" bukan "PERHIASAN"....Lom bayar masuk simcard terus call Bonda Terchenta bagitau anak dia dah leh messaging dan calling2....Tapi conclusion aku nak wat kat sini ialah HP dulu tahan lasak, wat baling anjing pun boleh kojol...-P

Sunday, November 7, 2010

* What I Feel Right Now? *

Aku rasa nak nangis, nak cite, nak luah tapi tersangkut kat kerongkong...
Bahu kanan aku makin worse..
Sebelum ni kalau bangun tido atau wat benda berat baru terasa sakit tapi dalam minggu ni, sakit non stop....
Kena pegang atau lepas tangan lurus...
Rasa sakit hilang pun sekejap jek...
Tido terpaksa sendal dengan bantal...
Aku nak cite kat mak takut mak risau..
Cakap kat housemate karang diarang kata aku asyik kena sakit jek...
Aku tak minta sakit nih...
Tuhan dah bagi, aku xbuat pun aktiviti lasak2...
No wall climbing, no archery...
Last aku g extreme pun masa kat Taman Pertanian Shah Alam dan yg latest aku g team building company...
Tapi yang last tu pun xla lasak mana, setakat panjat tembok ala tentera tu jek...
Aku nak pergi x-ray tapi aku takut ada pape tapi aku lagi takut kalau pape tu jadi kenyataan sebab tangan kanan aku memang aktif...
Sebelum ni penah rasa kebas tapi bila tanya doktor it should be settle already...
Dan sekarang problem bahu lak makin menjadi2...
Bawa beg pun xberani letak bahu kanan, bawa kete pun banyak pegang guna tgn kiri...
Huhuhu...
Dahla tu, tipon aku baru pakai takk sampai setahun buat hal pulak....
Semua button xleh guna kecuali call n end button...
Serupa tipon perhiasan jek...
Semalam still boleh guna kejap2..
Ari ni semua button not function...
Aku tension,....
Semua nak telan duit jek...
Bulan ni macam2 hal...
Aku punya appoinment dengan Majelis Ulamak Indonesia pun cepat 2minggu...
Aku tak ready pape lagi...
Mak lak message n call jek pasal adik2 aku.,...
Nak tak nak aku as anak kena dengar..
Adik aku pun sama message...
Xkanlah aku nak ignore....
Tapi aku sendiri?
Aku nak cite kat sape?
Aku xlarat la....
Xlarat nak layan semua hal dalam satu masa..
Aku letih fikir semua...
Aku sedih gila....

# Aku hanya mampu buat yang termampu dan berdoa jek....=(

Friday, November 5, 2010

* Done!!! *

Today's checklist :

- Kemas umah segala celah
- Mop & lap segala lantai & permukaan
- Cuci segala baju, kain apa2 yang rasa macam nak dicuci (jadi berdouble lak)
- Lipat dan iron sume2
- Tengok Dvd...
- Block someone kat FB (1st time wat tau)

Hahaha..yang 2 last tu tetibe lak...
Satu ari duk umah semua benda settle...
Suka....
Keje sekolah bawa balik tapi tak sentuh lg..
Nak kena study prepare tuk 15hb nih...
Cuak la..Xpaham bahasa depa...
14hb aku dah fly..=)
Hopefully all ok...
Aminnnnn...

# Bilalah nak cari stok dvd baru ni...hurmmmmm

* Sekali Cukup Untuk Selama2nya*

Sekali terkena sampai bila2 akan diingati..
Terutamanya terkena buat kali pertama....
Mungkin ada yang lalu depan mata singgah sekejap tapi takkan dapat lupuskan semua..
Semua tentang kisah lama..
Semua tentang dulu..
Yang singgah pun hanya boleh singgah sementara lalu makin tambah luka...
Mungkin silap sebab bagi persinggahan itu terjadi....
Makin tambah perit yang akan diingati sampai mati...
Yang asyik menghantui....
Biarlah mendatang yang tiba singgah untuk selama2nya..
Bermukim terus dengan keadaan seadanya..

#Tiba2 ayat ni kua,...=p

Thursday, November 4, 2010

* Happy Bithday Babe!!!*

Who's Babe?

Bukan semua kawan aku, aku panggil Babe..
Aku rasa ada dua orang je dapat panggilan tu dari aku..
Dan diarang adalah kawan rapat aku..
My best friends...
Sorang perempuan dan seorang lelaki...=)
Sepasang kan?
Tapi diarang tak couple yerrr...
Sorang dah kawin dan seoarang lagi masih single...

Happy Birthday ni aku tujukan buat yang single....
Iaitu :

* Picture taken during our visit to Muzium Samudera Malacca last year *

Happy Birthday To You!!!
Happy Birthday To You!!!
Happy Birthday To My Dear Babe!!!
Happy Birthday To You!!!
Cik Suzilawati Sutrisno....

# Thanks Babe sebab jadi membe aku selama ni....I'm really appreciate our friendship....=)

Wednesday, November 3, 2010

* Happy Birthday Mak...~*

*Today is the day!!! Birthday for the most important person in my life...But sorry, I can't be there to celebrate..~*

Lebih kurang begitu bunya status Muka Buku diawal pagi ini..
Who's the most important person kalau bukan Bonda terchenta ku...
Insan yang dah melahirkan aku, membesarkan, menjadi teman dan penasihat tetap ku setiap masa tanpa mengira waktu..
Sentiasa memberi kata semangat tatkala aku jatuh, sentiasa berkongsi gembira tatkala aku diouncak kegemberiaan..
Seawal pagi tadi aku ucapkan Selamat Hari Lahir buat Bonda Terchenta...
Maafkan Along Mak, Along tak dapat balik tuk celebrate ngan Mak..

* Bonda ku dan Bunga memang tak boleh dipisahkan..=) *
# Ada orang kata kalau wish atau cite pasal someone  kat blog kita tapi orang tu xbaca, xguna katanya,...Tapi buat aku yang penting aku dapat luahkan untuk insan yang istimewa buat aku...

*SUDIKAH KAU MENJADI IMAMKU..*

# Ini entry aku cilok dari Muka Buku...Jangan harap aku buat..hehehe..hayati..(Jiwang sat nooo...)

SUDIKAH KAU MENJADI IMAMKU..
~PERKAHWINAN~

Satu ketika kau bertanya..
.......................
sudikah kau menjadi Makmum
disetiap solatku..
agar solatku lebih bermakna
dan terjaga hendaknya..
........................
sudikah kau menjadi Penjaga
diri dan maruahku
agar hidupku lebih tenang dan bahagia
.........................
sudikah kau menjadi Pendidik
hati dan jiwaku
agar rohaniku terisi hikmahNya
dan akhlakku terjaga hendaknya
........................
sudikah kau menjadi Pemerhati
setiap gerak dan langkahku
agar aku tahu mana salah dan buruk lakuku
............................
sudikah kau menjadi Peneman
di kala suka dan duka ku
agar satu hari, jika ujian itu dtg
air mataku ada yg menghapuskan..
............................
sudikah kau menjadi Pembela
diriku dan agamaku
agar aku terus berada di atas jln yg benar
.............................
sudikah kau menjadi Penggerak
semangatku..
agar bila aku kelesuan
kau mampu memberi bantuan
walau hanya sekadar senyuman :)
.............................
Sudikah kau menjadi Sahabat
buat diriku..mendengar luahan hatiku
agar aku boleh berbicara apa sj dgn mu
tanpa rasa ragu..
...............................
Sudikah kau menjadi Penghibur
tika ku kesunyian
agar aku boleh ketawa riang

Satu ketika aku menjawab...
"Ya, Aku sudi..
Kerana kau pilihanku kerana ILLAHI
dan Kau juga memilihku kerana petunjuk RABBI"

Tetapi,
aku kembalikan soalan ini kepadamu..
................................
sudikah kau terus menjadi IMAM di setiap SOLATKU?
jika aku sudah tidak seperti dulu?
.................................
Sudikah kau pula menjadi
Imam, Penjaga, Pendidik
Pemerhati, Peneman, Pembela
Penggerak, Sahabat dan Penghiburku

Jika suatu ketika nanti
aku sudah tidak mampu lagi menjadi
Makmum di setiap solatmu..

Jika aku sudah tidak mampu lagi
menjagamu,
menemanimu
memerhatikanmu,
mendidikmu,
membelamu,
menggerakkanmu
menjadi sahabatmu dan
menghiburkanmu

Sudikah kamu wahai .....................?
Aku percaya..kau masih sudi..
"Kerana Aku pilihanmu kerana ILLAHI
dan Aku juga telah memilihmu kerana petunjuk RABBI"

Nikmatilah Percintaan itu dgn caranya yg terindah

~PERKAHWINAN~
 
#Aku masih belum jumpa "Imam" ku.....

Tuesday, November 2, 2010

* Please!!! No!!! *

Oh tidakkkk.....
Aku tak larat laaaa..
Dari malam tadi mata berair pnas,hidung pulak dah meleleh jek..
Makan ubat demam dan selsema macam tak jalan..
Aku baru lepas MC, janganla macam ni...
Tahun ni asyik MC panjang jek...
Ni demam lak tetiba apa kes...
Demam apakah ini?
Demam kus kus kah?
Demam rindu kah?
Demam sengal kah?
Yaaaa..yang  last tu mungkin..

#Dah pakai mask memanjang ni kat opis...Asyik "Haccuuummmm" jek..=(

Monday, November 1, 2010

* Tak Taula Sayang~*

Tajuk tak boleh blah kan?
Hahaha...
Ni kisah pasal adik2 aku la...
macam biasa mak memang selalu call aku...
Everyday..
Xkira pagi petang siang malam..
Ikut dan jek..
So aku selaku anak ni, tadah je telinga...Hehehe..
Kalau mak tak call maknanya ada something wrong le tu...
Tadi mak cite pasal kat kampung musim orang pecah rumah main pukau2..
Lepas tu pesanlah kat mak cek semua pintu tingkap n make sure sume ok..
Lepas tak bape lama mak call balik..
Ingat nak cite pasal apa, rupa2nya alkisah adik Ngah aku...
Mak send message kat adik Ngah aku pasal hal yang sama sebab adik Ngah aku n abah outstation lama lagi kali ni..
Tapi bila receive balik message dari adik Ngah aku, adik Eryn aku yang baca..
Budak kecik tu tergelak2 mak cite bila baca message yang berbunyi :

" Yeke?..Tak tahulah Sayang...Kan keje luar lagi nih.."

 Adik Eryn aku apa lagi, membahan abg dia la...Siap jawab:

" Amboiiiii..Angah ingat mak mesej tadi Kak _ _ _ _ ke? GATAL!!!! tak malu, balas mesej mak macam tu...*

Tiba lak ayat cover dari adik Ngah aku:

" Eleh, Angah penat ar..Mata tak larat nak buka baca mesej btul2...Letih la.."

Aku tergelak dengar mak cite sambil diselang seli suara budak menyibuk yang girang dah abis exam di belakang mak...
Apa daaaa...terlepas message kat aku boleh tahan lagi, kena bahan je..
Tapi terlepas kat mak tapi adik Eryn aku yang  baca, alamat sampai bila2 budak tu ingat..
Bila2 masa jek leh dia petik wat bahan..
Tak pun paling bahaya bila dia terlepas cakap depan sape2..Huhuhu...

#Weekend ni Bonda terchenta tarik balik titah untuk pulang ke kampung bila tau aku kena balik semula pagi2 Ahad dan hari Khamis malam lak ada dinner..Balik pagi2 Jumaat dan bertolak subuh Ahad adalah tidak baik untuk kesiahtan...hehehe..musnah impian nak melingkar depan tv kat kampung...=P