Friday, October 15, 2010

* Perlu Ke Aku Sebut Kat Sini? *

Di pagi Jumaat yang nyaman ni,aku rasa aku nak sebut juga...
Tak kisahlah ada orang yang tau atau tidak...
Yang pasti aku tak nak orang buat spekulasi cakap yang bukan2...
Korang nak baca muntah hijau entry ni silalah...
Aku peduli apa kan , ini yang aku rasa nak tulis...

Memang aku suka seseorang buat masa sekarang tapi aku suka dia, aku jumpa dia selepas aku xde pape dengan orang tu buat 1st time lepas tu senyap...
Bila orang tu nak berbaik semula, ok fine aku berbaik semula tapi disebabkan back stab by that guy sendiri, aku jadi malas nak fikir...
Ada, adalah...
Xde, xdelah....
Malas nak hanyut sangat....
And at last for the 2nd time and till this moment that guy memang sepi after "that" words come out from his mouth...
So tak salah kan rasanya kalau rasa suka aku pada orang lain tu timbul semula?
Apa yang nak dieprtikaikan kat aku lagi?
Yup, mungkin disebabkan orang tu tak tau dan orang tu pun mungkin suka orang lain...
(Obviously he got someone or more waiting for him)
Tapi salah ke kalau aku suka?
Saje2 aku nak happykan diri sendiri?
Aku kacau orang ke?
Jawapannya, TIDAK DAN APA HAL KORANG NAK KECOH2?

Manusia ni berbeda2, pendapat juga tak sama...
Perkara silam pun tak serupa...
Background semua pun bukan sama...
Ada orang kenangan dari kecil semuanya manis belaka even ada terselitlah siki2 pahit payaunya..
Ada orang pula dari kecil sampai kini macam2 nak kena tanggung rasa, berat bahu memikul tanggungjawab tu kalau dapat dilihat dengan mata kasar, mahu pengsan terjerut dipandang orang...
Kalau tak kuat dan tak tahan mahu sakit jiwa....
Tapi kalau tidak direntas, tidak dirempuh, sendiri yang susah...
Sendiri perit orang lain tak tahu, tahan sendiri sebab kena kuat untuk orang2 yang kita sayang...
Tapi Yang Esa Maha Adil, kuat macam mana pun dipalun rasa dan dugaan yang mendatang, namun syukur kekuatan tu sentiasa wujud dalam diri...
Dan Yang Esa juga Maha Mengetahui, mungkin kini kita berkorban untuk orang lain tapi mungkin satu hari kita dibalas dengan kebaikkan berganda2 banyaknya...

Setiap kejadian, setiap peristiwa, setiap yang terjadi, Yang Esa dah bahagikan semuanya...
Andai hari ni kita rasa ianya satu beban, satu penyeksaan, semua tu pasti ada sebab yang kukuh mengapa ianya terjadi...

There is nothing happen for no reason~*

Kata2 ni aku pegang, aku simpan buat ingatan....
Semua yang terjadi buat kita lebih matang dan lebih banyak berfikir serta pandang ke depan...

* Peace NO War (tetibe jek) *

#Maaflah yek, pagi2 Jumaat nih aku jadi macam emo lak yek...Dahla dua tiga ari ni memang dah emo...Sila2kanlah muntah hijau bila abis baca entry ni..Kalau yang dah termuntah dulu, sorryla yekkk..Peringatan dah dibuat diawal pembuka bicara tadi..=P

4 comments:

Puteri Nuur At-Terawis said...

tak menjadi salah bila orang bujang nak bercinta, apatah lagi bila dah takde pacar di hati :P apapun yang dibuat, kakput doakan ko jumpa yang terbaik buat jadi teman sampai ke hujung usia. as for me, ive found my match, sekurang-kurangnya kami menuju tahun 7 bersama and still counting :)

all the best.

Min Min said...

huhuhu...akak, u are d one who always know my jatuh bgn...hopefully i'll found my match like akak & abg is...7tahun...hehehe since ayat ni diluahkan " Hanya cangkul dan tanah dapat memisahkan kami"..sesungguhnya TQ akak & abg Is sebab selalu memberi ruang utk release!!!

aku dan hidupku.. said...

xsalah pon law awk nk ckp yg awk suke seseowg..
normal an??
sy xde de nk muntah bce entry nie..
hehehehehe

Min Min said...

Cik Fais2212...TQ sebab tak vomit yek...sebab ada org kalau dgr saya jiwa2 rasa mcm nak vomit tau...n TQ 2 vivist my blog..=)