Thursday, October 14, 2010

* Korang Pernah Tak? *

Aku tak tau la korang pernah kena atau tak..
Pagi-pagi ni aku masuk kerja dalam aircon dalam suasana pagi yang dingin tiba2 terus jadi hangit...
Hangit dengan makhluk yang poyo perasan bagus...
Suka sangat jaga tepi kain orang...
Semua nak ditegur salah..Ini tak betul, itu silap...
Bos tak kecoh dia lak yang overrr....
Ni kerja aku ke kerja dia aku lak jadi kompius....

Dah la dari hari Selasa pagi aku cari satu form tu, hari ni baru jumpa...
Bila ditanya semua kata tak tahu...
Mentang2 korang tak guna..
Bila nak pakai menjajau gak cari data tu dari aku....
Tup2 pagi2 ni aku jumpa dah depa campur dengan form yang diarang verified..
Dah siap nak masuk filing padahal form tu tak aku verified dan aku tak release lagi..
Dept lain dah kecoh marah2 aku sebab tak release...
Aku cuti kerja aku tak ada nak tolong cover tapi depa cuti pandai lak minta aku cover...
!@#$%^&*()_+  jek rasa....

Yang assistant aku pun satu hal...
Semua kerja dah bertahun2 siap sejak kilang ni dibuka tapi sengal!!!
Daily task semua nak kena remind...
Hallooooo..indipendant sikit tak boleh ke?
Yang "Cik Kak2" tu pun kalau tak busy body sehari dan tak membebel itu ini tak boleh ke?
Menanah ke mulut kalau tak dapat nak cari point yang hentah hape2 dalam sehari?

Aku malas nak fikir banyak, tarik muka cakap apa yang patut lepas tu malas nak layan diarang...
Nanti aku discuss balik dengan Bos...
Bos cakap macam ni, diarang nak tukar macam ni lak..Tapi tak nak cakap sendiri, konon benda depa tak incharge tak nak cakap kat Bos.
Tapi yang herannya busy body lak apa hal kan?
Esok2 budak baru yang sorang  tu perangai ba
kal ikut dia ar tu...
Sekarang ni pun dah pemalas macam dia..
Diajar lain cakap lain...
Bengkek laaaaaa....
Kaki bodek ni mana2 pun ada kan?
Lepas tu diarang ni memang busy body ke?

#Ini namanya terapi luahan..Kalau tak luah karang aku membungkam sampai ke petang jadi sakit pale lak...

0 comments: