Wednesday, September 22, 2010

* Sehari Di Sini Selepas 2 Minggu *

* Blog akan di update tanpa gamba sebab kamera ku rosak..agar tidak di komen blog bersawang tetap ku update jua...=P

Selepas 2 minggu melepakkan diri kat kampung halaman..
Berhuha berhari raya, semalam dalam 11 lebih aku menjejak kaki di Shah Alam..
Aduhai...Sungguh liat untuk pulang ke mari..
Masuk keje ari ni pun layan jelah keje yang bertimbun...
Masuk opis tengok2 meja penuh dengan kertas2 kaduk bagai...
Buka email pun ~60 email nak kena baca...
Huhhhhh...
Tengok planning bulanan pun mak aih...
Bos xde tapi keje ada...=P
Dah la every week ada run production on Saturday...
Petang tadi masuk production , oh sangat panas laaaa..
Almaklumla dah berminggu xmasuk ...ngeh3..Ngada2!!
Ari ni gak siap stayback sebab mula minggu afta raya planning memang pack gilerssss...
Terima kasih la ada orang tu sanggup teman aku g makan sebab dak2 opis yg kaki makan masih ada koje n stayback lg lmbat dr aku...

Aku nak cite pasal raya pun malas sebab sesungguhnya banyak gamba raya kat kamera adik Ngah aku dan xdan nak upload...
Apapun, aku ni jasad je kat sini tapi jiwa kat kampung lagi...huhuhu...
Kalau kat umah masa ni, kompom aku tengah "berperang" nak pegang remote astro dengan Tuan Tv...
Pastu kompom tengah bebel ada budak tu gak makan kuih raya tak reti nak isi balik n paper cupkuih tak reti buang dalam tong sampah pastu minum xreti bawa cawan letak kat dapur...
huhuhu..
Pastu aku sengaja xnak balik awal sebab kat umah sini xde orang yang aku leh sakat, yang minta aku sikatkan rambut pas mandi pastu aku tarik rambut dak kecik..
Xde gak membe gosip sambil duduk kat beranda rumah sambil baca paper..huhuhu..
Kat umah sini xde orang yang nak kena bebel sebab tak cuci pinggan lepas makan, xreti flush n cuci toilet share ngan bilik aku, xreti nak off lampu bila tak guna...huhuhu..

Inilah penyakit kalau dah lepak kat kampung lama sangat...Nasib baik balik keje kepala masih leh function lagik..
Layannnn je keje...Malas fikir banyak...Tapi yang pastinya aku still hutang satu keje untuk kelab dan satu surat khas untuk company untuk submit ke JAKIM...Sepatutnya sekarang aku tengah buat benda tu tapi disebabkan mood aku swing berganda2 jadi aku layan blogging..ngeh3....
Sengalllll...
Eik, nak cite nih, ari masa Mak Ngah aku datang beraya dia kata aku dah susut..
Pastu cousin aku dari Kelantan dah lama tak jumpa nampak aku pun kata aku dah xchubby macam dulu dannnnn kakak over lagi bz body aka menantu jiran aku pun kata aku susut..
Adakah itu satu petanda yang bagus atau tidak????
Tapi yang xbest malam tadi, dan2 aku masuk rumah, housemate aku tegur pipi aku dah chubby...
Ceh! Sia2 kata2 diawal Syawal oleh orang2 terdahulu...

Sekarang ni lak aku xleh tido...malam semalam pun dekat kul 2lebih baru aku terlelap...
Kalau kat kampung kompom pantang letak kepala mesti berlayar terus...=P
Dah la kat kampung keje makan jek...Just imagine kul 10pagi dah siap masak terus makan nasi, pastu petang makan lagi pastu siap terlena bagai...Malam makan lagi pastu layan kuih raya lagi..hahaha...
Heavennnnn...
Pergi beraya kalau 5 buah rumah, setiap umah bagi makan heavy, aku telannnnnn...sangat la BEST!!!
Pastu sendiri cuci pinggan yekkkk...dan bila masuk kete keje membuta jek..kalau xdrive la...
Encik drebar aka Angah kat sebelah, hangit jek tengok aku tido...Maaflah, kete turbo ko yang bunyi macam kapal pecah tu aku tak sanggup nak tukar bawa la bro...
Buat sakit kaki aku jek...Dah la kena kaca halus xdapat kua lagi sampai rini...Sakit wei wat diri lama2..act. xnampak kat celah mana dia masuk..

Act aku tak tau nak cite apa...Macam2 ada dalam ati nih...Tapi yang pasti ati ni nak balik kampung jek...huhuhu..
Below is my annual leave schedule from Oct - Dec 2010..
Gila sengalllll :

10.10.10- wedding membe rapat masa sekolah, Noha..So ari Jumaat 08.10.10 dr opis terus balik kampung..hehehe
05.11.10- sepatutnya aku boleh balik tapi kena keje on Saturday sebab ramai ada dua Qc kitarang cuti sambut Deepavali, hampaaaaa...
17-21.11.10- Berhuha di kampung masa raya haji sambil sambung annual leave...Hehehe
04-07.12.10- Aku cuti gak sempena Awal Muharam...Saje poyo ambil leave...
24-28.12.10- Gatal cuti gak sebab company bagi replacement leave tok xmas yg jatuh ari Sabtu di carry ke ari Jumaat..Dan disebabkan hujung tahun lepas sume orang cuti tapi aku tercongok sesorang kat opis dan lab, maka leave hujung tahun aku tahun ni dialu2kan...hehehe...

Setelah dikira2,ada balance 9 hari lagi annual leave ku tahun ni yang akan di carry  ke tahun hadapn...Ngeh3...tahun depan siaplah, aku amik cuti raya panjang2 lagi..Hehehe..Jangan marahhhh...
Dept aku Malay dua orang jek..=)

# Sesungguhnya aku rasa macam nak terbang balik ke kampung jek...Alangkah seronokya kalau aku ada pintu Doraemon... Boleh balik umah n tido kat umah tiap2 ari ...Hahaha...Sengal!!!

0 comments: