Saturday, September 25, 2010

* Berbulu Je Dengar~*

Sangat berbulu bila dengar even bukan kena pada tepat batang hidung sendiri sebab kisah2 lepas dah tempias kat kita...
Ini kisah rumah tangga pasangan...
Bukan nak busy body tapi untuk dijadikan teladan...

Kisah sebelum kahwin/tunang :
Si suami call selalu, ajak bercakap sampai si isteri yang memang tak banyak cakap kena layan jelahhhh....
Tak suka mesej2, ada pape terus "Hello"..
Kalau beli barang untuk majlis atau pasangan ,"Resit simpan, nanti claim kat Abang"
Ada apa2 masalah , terus tekun n tolong dengar...
Kalau ada hal, sanggup malam2 buta pergi tolong even si isteri lebih independent, lagi rock dan tau bawa kete...Si Suami tak tau memandu..
Kalau dulu keluar, si suami duduk sebelah teman si isteri memandu...

Kisah selepas kahwin ..even baru bape bulan:
Nak buka mulut pun susah...
Nak reply mesej pun payah...
Sewa baju pengantin pun bini bayar,pastu samapai la ni janji tinggal janji..
Barang umah banyak bini sponsor tapi haram tau pakai je...
Bini sakit pening, haram tak reti teman g klinik..
Tau cakap, "Pegila MC"...
Xde perasaannnn...
Ahli keluarga terdekat bini meninggal, laki dok lepak rumah abang sendiri...
Call dan mesej dari pukul 9mlm  sampai 1 pagi ,haram tak berbalas...
Bini dah nak masuk perut kapal terbang, baru terhegeh2 tanya bini kat mana...
Sumpah aku menyampah...
Nak dinasihat lagi tua berbelas tahun dari yang nak nasihat..
Last2 senyap jela...
Lagipun hal orang tak elok masuk campur...
Just tengok dan buat pengajaran...

# Sumpah aku risau bila tengok keliling aku yang macam ni...yang spesis kaki pukul lak lain cite..menakutkan org2 single macam aku untuk kahwin... Married is just like a gambling!!

0 comments: