Friday, September 3, 2010

* Ada Rasa Macam Nak Tengking Orang *

Hari ni aku pergi keje sedikit lewat sebab malam tadi tak boleh tido dan sahur tadi housemate dok gerak aku pukul 3.45am sebab ajak sahur luar..
Ooohhh mataku sangat melekat sebab aku baru je tido rasanya...
After sahur tunggu subuh pun dah dok lentok2...
Akhirnya bangun tengok jam dah pukul 7.40a,m..hohoho...macam tak cukup tanah aku dibuatnya..
Nasib jam handpunch opis aku sekarang tengah lambat 7minit, HR tak adjust lagi..=P
Dahla pagi tadi jammed lebih teruk kat depan Petronas dekat dengan KPJ tu...
Sumpah bengang...
May be disebabkan hujan dan ramai yang bangun lambat macam aku...
Masuk opis je tengok masih lengang..aku rasa aku handpunch dah lambat tapi ada lagi lambat..

Aku masuk lab makcik sorang tu tengah wat sampling..
Aku biarkan lagi...
Aku cek repot semalam ada yang aku hairan bin ajaib, aku tanya biasa jek tapi mungkin disebakan mood aku pagi ni mood mengantuk, maka suara aku sangatla serius...
Its normal bila kurang tido aku akan bertukar menjadi org yang serius super gaban ataupun menjadi sengal berganda2..Either 1...
Lepas tu dia lak yang tanya aku bagai2 benda yang dah di praktiskan...sudah dekat 10 thn keje wei...
Aku tanya dia balik apa yang dia ingat, pastu leh jawab aku cakap kasar dengan dia...
Haishhhh...Ni yang wat aku rasa nak tengking terus ni...
Halooo, semalam ko dah wat hal dengan orang lain dan tak puas ati dengan orang lain, jangan nak lepas kat aku...
Aku tak nak marah2..Nanti mood aku satu hari swing...padahal dah swing pun jadinya nih

AKu cakap bebaik kat dia, dia jawab macam tu lak..
Siap cakap kitarang "Kalau cakap baik, baikkk sangat..Tapi kalau kasar, kasar sangattt"
Wei, jangan cari pasal la...
Hallo2!!
Aku cakap tegas,bukan kasar...Sila tengok keadaan..waktu keje is keje, waktu relax is relax dan boleh la gurau...
Even aku dengan bos2 dan  team lain pun sama..
Sila sesuaikan keadaan bleh x?
Ko nak belaja ngan aku pastu ko siap2 sound dulu...
Hurmmmm...
Memang aku ajar ala kadar jek..Nasib la...
Pastu selang setengah jam, aku tanya pasal task tak siap lagi,dia siap bebel balik...
Ewah2...Keje tak siap tapi bising2 lagik..
Sengaja nak tempah pasal ngan aku la tu...
Dulu penah happen gak,bengang ngan org lain aku lak ko sergah..
Amik, kena tarbiah ngan bos...
Memang kami hormat sebagai seorang yang lebih tua lagi tua dari abah , yang dah lama kerja kat sini..
Tapi, jangan lupa kami ni immediate superior dia...
Supervisor dia, exec dia...
Even sebenanya dia bukan under aku tapi pliz remember that the lab report is go to my hand...
If u are doing lab job  means u are also under me...

Akhirnya satu hari ni aku cakap acuh tak acuh jek dengan makcik tu..
Cakap pun malas tengok muka...
Kang aku lak naik brapi, bahaya..
Aku punya mood pun xelok terus..
Apa yang pasti keje settle..
Dah la audit lepas raya, naik2 cuti raya nak kena ngadap auditor..
Plizzzzlaaa...Bos pun xde..Huhuhu..
Before cuti ni lah smua nak kena kasi chantekkkk...
Mood raya terganggu terusss...

Ari ni exec sorg MC lg,asst.QA sorg cuti juga sebab ayah dia meninggal, sorg lagi half day appoinment dgn doc, bos lak bgtau Monday & Tuesday dia xde..
Huhuhu..Nampaknya lepas 3minggu baru jumpa bos...=P
Wed. aku lak dah start cuti raya, aku naik keje bos g outstation ke China lak...
Hehehe..

#Aku tak tau apa yang aku nak cite..Mood nadai, sik tau dah terbang ke mana...=P

0 comments: