Sunday, August 8, 2010

* My Weekend*

Weekend ni aku duduk rumah sesorang..
Oh sesungguhnya sungguh bahaya bila aku duduk rumah sesorang...
Bukan disebabkan anasir luar tapi bahaya dari segi nafsu masak dan makan okkkkk..
Lagi-lagi bila tak bekerja di hujung minggu...
Semalam sehari suntuk aku duduk kat rumah dari pagi sampai petang baru keluar kejap ke Seri Kembangan ambil baju raya dari tailor...
Balik singgah ke Giant sekejap, niat di hati nak beli barang kering tapi  bila ke bahagian barang basah teringat lak kat mak aku punya masakan...
Beli barang, balik rumah terus masak...
Pagi ni pulak bantai memasak lagi, masak breakfast + lunch punya menu...
Yup...
Makan lagi...
Bangun pagi tadi, terlena balik pastu bangun masak2, konon nak lipat kain tapi lena balik pastu bangun n dekat 3pm baru kua rumah....
Pergi tengok Inception...Niat di hati nak tengok The Last Airbender tapi tix sold out...
Biasalahkan, cite baru kua masih panas...
Tapi aku tak kisah pun sejak aku tahu dah ending dan rentetan cite tu macammana sebab aku pengikut setiap siri kartun dia kat tv...
Lepas tengok movi aku taram shopping dvd 8keping...sengal!!!
Lepas tu sebelu balik makan siap...
Asyik makan je memanjang...
Kesimpulannya bila tak ada orang kat rumah ni,keje aku masak, makan dan tido atau keluar sekejap....
Kalau selalu macam ni kompom makin chubby...
Huhuhuh...
Tapi tak apalah, bulan puasa nak dekat dah...
Kawal nafsu makan....

0 comments: