Monday, August 16, 2010

*MC d 6 Ramadhan *

MC di bulan puasa adalah tak best..
Tak nak cite banyak2....
Sabtu dan lagi p bazaar dan beli barang kat Giant..
After berbuka, sakit dada susah nak bernafas..
G jumpa doc, oc bagi ubat angin je dia kata salur pernafasan covered dengan gas...
Boleh macam tu?
Minta ubat batuk sekali dengan sakit tekak dia tak bagi...
Malam kul 1am, rush g teman kak Mar g hospital Klang sebab hubby dia exciden...
BAlik umah dah kul 3.30am...
Terus bersahur,...
Kat hospital dah running nose...
LEpas subuh terus tidur sampai tengah ari...
BAngun2 rasa sakit pale macam nak pecah, flu, batok lak macam bela katak dalam tekak....
Terkokol2....
Ingat sakit pale sebab terlebih tido so wat tak paham jela...
Sambung rileks2 sambil tengok DVD tapi memang rasa perit gila...
MAlam after berbuka terus g klinik lagi tapi g klinik lain...
MAsuk klinik terbatok2 n terbersin2 lagi...
MAsuk bilik doc, terus doc tanya," U ke yg bersin tadi?Teruknya I dengar"
Huhuhuhu..
Doc check  temp.tengok 38lebih...huhuhu...
Aku tak rasa pun panas...
Siap mandi lagi tu mcm biasa...
Doc siap marah sebab puasa...
Ngeeeee....
Ari ni MC tapi keje tidur dari lepas sahur sampai petang dekat berbuka..
Badan basah celuih dengan peluh...
Apa taknya, pakai long pant bersweater bagai..
Petang ni feel better...
Tukar cadar...Busuk peluh..
Esok dah keje, hopefully aku larat n tak rasa lesu sangat...

# Kalau setakat demam biasa aku ok je, tapi kalau datang dengan pakej, inilah hasilnya....melepekkkkk....musim org demam kot, Exec aku pun demam dari Jumaat sampai rini b'day dia pun MC gak...infection siap wat blood test...last aku kena demam teruk before pose thn lepas waktu musim H1N1..siap wat saringan lg..huhuhuhu

0 comments: