Tuesday, August 24, 2010

* Kurang Pahala Pose ke-14*

Kurang pahala pose ke-14 aku la...
Tapi aku tak leh simpan, kena kasi keluar juga...
Lelaki ni kalau puasa, macam tak pernah makan setahun...
Sebab-sebabnya, kalau sahur makan macam lunch bukan semualah sebab adik Ngah aku tak sahur punya spesis...
Lepas tu kalau tak sahur, macam ayam berak kapur, nak angkat tangan pun tak larat...
Even kalau sahur pun masa rehat membuta je...
Ni aku nak cite pasal makhluk tuhan yang semalam bini dia buat hal dengan aku, ari ni laki dia nak kena cili pula mulut dengan aku....

Apa kes nak cili mulut orang bebulan pose?
Ni kes dia, aku memang jarang keluar masa bulan puasa...
Aku biasanya akan lepak kat lab cover apa yang patut tak pun duduk dekat depan PC buat keje atau kalau nak relax pun aku surf internet...
Tapi tadi aku keluar nak pergi bank sebab nak bagi duit bayar duit book ang paw...
Bila nak jalan keluar ada lak mulut puaka yang tengah tunduk tutup muka kat cafe cafe tempat diarang rehat2 duduk2 sebab ada aircond macam tido kata ;

" Oit! Puasa2 pun nak keluar pergi minum ke!"

Amboi3!!! Suka hati aku la nak kua ke apa...
Aku punya waktu rehat, bukan ko punya..
Aku balas :

"Aku punya masa rehat, yang ko sibuk apsal?Aku nak pergi bank ke apa ke? Ko tau? Kalau aku nak pergi minum pun yang ko sibuk apahal?"

Sengaja cari pasal dengan aku, cakap tak pandang muka...
Dasar mulut nak kena cili...Dengki...
Aku tak pernah kacau orang, jangan nak cari penyakit dengan aku...
Ko punya hal masalah disiplin semua aku tau je tapi malas amik port..
Ni cari pasal lak...

Aku pose tak kuasa la nak main lembik2 nih...
Puasa bukan halangan okkk...
Life goes on...
Lagipun bulan pose masa rehat takkan nak membuta jek..
Lagipun tak de port...

# Saje jek cari point aku nak pangkah abis2 ...Laki bini 2x5....Tak kuasa aku makhluk suka jaga tepi ken org...Dah la NATO - No Action Talk Only....Hehehe..ayat dari TV3 atas isu lempaq2...

0 comments: