Friday, August 6, 2010

*Its Friday Again!!!*

Alhamdulillah...
Its already Friday again...
Syukur aku masih dapat lagi hirup udara pagi yang nyaman...
Semalam aku dah lepas satu hal...
Presentation dengan jayanya aku lakukan...
Panel penilai pun ada highlight aku punya bahan dan communication all ok...
Just waiting panel utama meeting pula...
Lulus atau tak bergantung pada panel utama...
Hopefully aku lulus sebab sebelum ni ada yang datang, separuh kelas tak lulus...
Scary la...

After Training semalam, aku tengok masa masih awal lebih kurang 3.30pm...
Aku nak masuk opis pun macam tak ada mood so aku pergi ke P14 Putrajaya...
Lebih tepat rumah Puan Puteri Nuur...
Sampai-sampai kena jadi guard kejap dekat luar rumah sebab Bibik tak dengar bunyi tipon or orang bagi salam...
Masuk rumah je, main-main dengan Lope aku pulak yang terlena...
Konon dok tepuk-tepuk suruh si Lope tido...
Hahahaha...Selalu pun macam tu...Fail auntie Min2 la...
Sophia? Oh, budak itu sangat sensitif tak mahu ditegur diawal kehadiran aku kat rumahnya...
Mungkin sebab baru lepas demam, mood masih swing...
Tapi kelihatan dia makin kurus dan putih...
Petang sementara tunggu kepulangan Bonda diarang >> Puan Puteri, aku layan dengar Abah n Tok diarang bercerita...
Tok bercerita pengalaman dia masa jadi CEO & GM...
Pasal Management Crisis...
Banyak kisah lucu dan perkara boleh belajar dari orang lama tau...
Petang lepas Kak Put balik, kami pun pergilah ke Restoran Saba di Cyberjaya....
Aku enjoy the foods...
Kenapa?
Sebab sejak hari Isnin hari tu, dinner ku hanyalah nugget disebabkan terlalu penat...
Balik rumah terus tertido dan bangun memalam buta...

Pagi ni pergi opis dalam keadaan biasa-biasa saja sebab esok tak kerja...
Tapi bila masuk opis pagi ni rasa macam nak pingsannnnnnnnnnn...
Meja ada dokumen berlonggok...
Buka email ada 50+...
Erk...
Staff ada yang MC...patutla malam tadi mesej bengong2
4 hari tak masuk opis macam-macam hal lah....
Tapi malas nak layan sangat...
Buat kerja macam biasa je...
Ada chef dari Philippines datang lawat plant dan masuk lab semua...
Tengahari sikit dapat info dari Marketing aku mungkin kena ke Indonesia dalam bulan puasa  nanti untuk uruskan application dengan MUI (Majlis Ulama Indonesia yang fussy itu)
Plant manager dah bagi green light tapi HOD tak komen apa-apa lagi...
Dulu ke Hong Kong dan China pun waktu puasa...
Awal puasa lagi pergi masa tu...
Seminggu permulaan puasa buka makan mee maggie dengan serudning yang bawa dari sini...
Sangat sadis ok...
Harap-harap tak jadi pergi atau pun tunda lepas cuti raya ke...
Hahahaha...

#Disaat aku update blog ni, aku rasa macam miss someone la...Aci pulak boleh macam tu? Sengal!!!

0 comments: