Sunday, August 1, 2010

*Hari Ini Dalam Sejarah*

Yup!!
Hari ini dalam sejarah...
Bila aku buka blog tengok-tengok aku punya post untk July 2010 adalah post paling banyak dalam sebulan> 46..
May be ada orang lain lagi banyak tapi.....
Ada aku kesah?
Aku nak cite pasal post aku kan, bukan post orang lain....=P
Lepas tu pagi-pagi tadi aku dah bangun macam nak pergi kerja...
Kak Nim pun naik heran sebab aku pagi2 buta dah komen kat status FB dia....
Hehehehehe...
Mak call kul 8 lebih pun naik pelik...
Kihkihkih,,,,
Apa kes?
Kesnya aku pergi jogging selepas 5 tahun dah tak buat aktiviti ni...

*Cartoon ni muka maintain je...aku mental!!! hahahaha*

Lima tahun lepas pun rajin masa final sem je sebab duduk sebilik dengan Captain Netball , LEly dan seorang lagi awek wataniah, Liya...
Dua orang lagi roomate aku si Zila dengan si Maz sesis macam aku...
Lebih rajin jogging atas katil tak kira belah pagi atau petang...
Hahahaha...
Jogging pagi selalunya kat POLISAS tu tak happening...
Sebelah petang baru best...
Lagi-lagi bila arah ke Dept. baru tepi tasik...
Cuci mata tengok junior dating...
HAhahahaha...
Kantoiiiii dengan kitarang....
Lepas tu bahan ramai-ramai....
Sengallll.....
Tapi pagi tadi aku tak leh bahan orang lah...
Nanti aku kena bahan balik lak...
Aku start nak jogging balik bila aku rasa masa aku duduk dah ada spare tyre untuk rim 13 dah wat aku rasa tersekat kat perut....
Dulu tak lah macam ni even dulu lagi chubby....
Dan masa kerja lama dulu juga tak terasa sebab aku men futsal...
La ni nak men futsal nak cari geng celah mana jek... 
TQ la pada "Tuan Jen." sebab  sanggup ajak budak banyak cakap pergi jogging...
Tabik "Tuan Jen." sebab dia dah lari berapa round aku pun tak sure..
Katanya selalu dia buat 5 round...
Kalau aku kompom mengah gila....
Aku pergi layan call mak aku lepas buat dua round kat Tasik depan UNISEL sebab teringat adik aku punya trip sekolah...Act berjalan 2 round je kot, tak larat weih...hahahaha..
Lepas aku cakap dengan mak aku, pusing-pusing nampak dia siap layan Poco-poco lak dengan auntie2 kat situ...
Hehehehe...mesra alam sungguh....
Lepas balik dari jogging, aku pergi round section 7 lepas tu aku tawaf2 tak tahu jalan ke mana...
Last-last aku main redah, jumpa balik jalan kat section 9...
Gila buta aku ni jalan kat Shah Alam...
Duduk sini dekat 3 tahun dah...
Lepas tu teringat nak cuci kereta yang dah macam sarung belacan...
Pergilah mencuci kat section 26...
Hehehe....lepas tu boleh pulak aku panjang kaki terus masuk KESAS pergi IOI Mall sebab teringat beg kecik yang aku nampak semalam....
Hahahaha...
Aci gila pakai sport shoes nya dengan tracksuit pergi merayap ke sana ...
Kedai semua pun baru buka...
Ngeh3...
Balik-balik dari sana terus makan...
Awal gila lunch....
Ni balik rumah tak leh tido pulak....
Karang pukul 3pm gerak pergi Putrajaya nak pergi rumah Puan Puteri sebab nak merayap ke Damansara....

#Tuan Jen!!! Aku tau ko baca...TQ ya!!!

0 comments: