Wednesday, August 4, 2010

*....~*

Ari ni aku ada training di Putrajaya...
Actual venue adalah Pejabat KEsihatan Putrajaya Presint 11...
Orang yang disangka-sangka akan bersua muka tiba-tiba tak ada...
Tanya urusetia pun diarang kata tiba-tiba lecturer aku tak ada...
Tak tau apa reason...
Tapi yang pastinya yang hadir semua muka nampak Otai2 belaka okkkkk...
Konsultan la, Lecturer la ( from UIA n tak hingat mana)...
Kocik yo den raso diri den nih....
Macam mana la aku nak present lusa karang...
Pokok kek den la nanti...
Hantam yolah apo yang den nak cakap....
Dan hari ni punya speaker, Puan Hajah Hapsah Md.Dusa juga adalah amat friendly, straight to the point, clear explaination dan sangat punctual...aku suka....
Aku langsung tak mengantuk okkkkkk...
Asyik buat senaman muka je sepanjang hari >>> GELAK
Tapi masa program bawah Kementerian Kesihatan ni yang tak tahannya ialah menu untuk semua waktu makan2...
Sangatlah sihat yek...macam makanan hospital
Bukan aku sorang cakap tapi semua tau...
Masa balik pula baru aku sedar ada call dan mesej dari mak...
Mak cerita pasal adik pergi rombongan sekolah ke Pesta Buku Negeri JOhor Danga City Mall ( kalau tak silap la namanya..) yang berakhir semalam...
Bagi duit RM70 bawa balik ngam2 RM1...
BUat apa?
Buat beli buku lah...
Makannya sekali je...
Mak aku kata, "Adik kalau jumpa buku semua nak di sapu...kalau ada duit lagi tu, mesti kasi penuh lagi beg dia..."
Yang sweetnya dia ada belikan aku buku...=)..
Mak sendiri tak dibagitahu...
Tukang pecah lubang kawan adik, budak tu cite kat mak dia dan mak dia cite kat mak aku....
Hehehehe,...
BAgus adik aku....Wink~*
Balik2 umah pulak aku terus flat...
Mandi2 sume segala, aku terlelap lepas Maghrib...
Hasilnya ialah aku tak tido lagi sampai sekarang ni lepas terjaga dalam pukul 8.45pm tadi...
Dah la bangun tido tadi tiba2 betis aku rasa macam nak putus urat keting, jalan pun dah macam anak penguin menahan sakit..Pagi tadi terasa gak tapi buat tak paham jek...
Ni dok edit slaid untuk present ari Khamis karang...
Sangat malas okkkkkkk...
No idea for edit anything....
TApi apapun aku nak tido senyum malam ni....
Hehehehe....

*Give the warmest smile to others so others will give it back to us*
#Sometime there is just a simple thing or word can make us happy n remember. ....=)

2 comments:

Baby Tiger said...

sweetnya adik ko..belikan buku.. kalau adik ko besar macam adik akak, macam2 belikan.

ps dayat belikan perfume paco rabanne waktu di 1st time balik dari lebanon. :P

Min Min said...

Kak Nim, memang sweet...Terharu bila mak bagitau...
Harap2 dah besar,keje elok, ingatlah kakak dia n family...
Tak mengharap tapi kalau dapat memang seronokla...