Wednesday, July 28, 2010

*Sabo je la yek*

Kat tempat keje aku ni kalau nama budak-budak QA, memang pakai simple tahap gaban...
Cukup dengan slack ngan blous atau kemeja je...
Kasut pun sorrylah nak pakai hiheel yang bagai2...
Kasut selalu memang simple tak ada tinggi-tinggi, paling tinggi dak ni pakai pun dekat 2 inch je..
Kalau aku + pakai tudunglah...
Even manager aku pun sempoi je...
Kekadang dia lagilah pakai sleeveless pastu sarung cardiga je pastu pakai kasut flat...
Bukan apa, kitarang ni banyak bergerak lepas tu kena selalu jenguk production yang panas...
Takkan nak pakai baju stylo2 lepas tu masuk dalam production panas tahap dewa...
Dah la pakai lab coat lagi...
Sebab tu kalau masuk opis je terus sambar remote control air cond...
Kasi turun temperature...
Paling rajin tuka Senior exec aku....
Puteri Lilin la katakan...
Kaki pula kena jaga sebab karang tinggi sangat kasut, terpelecok payah dah sebab kitarang banyak bergerak...
Sebab tu geng QA angle semua slim2..hahahaha
Make up?
Kirim salam je layek...Masing-masing pakai krim muka atau pelembap je dgn lipgloss..
Perfume ?
Buang duit je pakai sebab bercampur aduk bau sos dengan lab je...Pakai losyen cukup...
Softlan baju masing2 lagi wangi dari bau perfume..hhehehehe
Kenapa aku story pasal nih?
Sebab ada budak Engineering Dept mulut nak kena stapler dengan aku...
Sebelum ni dah 3kali dia tegur pasal baju aku...
Ari Isnin hari tu dia tegur lagi....
Last week ari Jumaat pun ada gak menegur...
Dia kata aku tak tukar baju....
Mana aku tak geram...
Eik....geram aku dengan dia, last-last ari Isnin ari tu aku sound balik kat dia...
Aku cakap "ko susah ke aku tak tukar baju?Ko yang belikan baju aku ke?"
Ambil tembakan aku...
Sengih je lah dia kena...
Saja cari pasal...
Buta warnalah gamaknya budak tu...
Memang aku akui, aku banyak baju yang warna dekat lebih kurang sama je, material sama,kalau blous punya garisan tu pun lebih kurang je....
Yang ni housemate aku yang tegur, dia kata kenapa beli baju corak n warna lebih kurang je...
Besar kecil je yang bezakan garisan baju tu...
Aku rasa kalau tengok  stok baju keje aku kalau pakai dalam sebulan boleh tak berulang la gamaknya...
Lagipun untuk hari Jumaat, HR bagi dresscd boleh pakai jeans, tshirt dengan sneakers...
Aku taulah aku ni tak banyak baju keje sebab prinsip aku  pakai sampai jahanam...
Aku ada baju dulu sampai aku tengok macam dah nak retak baru aku tak pakai...
Gila sewel kan?
Bukan apa, kalau baju tu selesa dan tak payah iron  atau senang iron aku sukala pakai memanjang...
Lagi satu aku ni pergi kerja kan tak pakai baju kurung, tu yang gamaknya mata budak tu tak perasan aku dah tukar baju....
Gila gamaknya aku nak masuk production, memanjat tangga tank buat validation pakai baju kurung siap dengan safety boot...
Mau pingsannnnn orang tengok kang...
Lainlah kalau aku duduk kat opis mengadap komputer je...
Psttt...
Nak ngumpat sikit, macam adalah awek kat opis aku nih, budak melayulah...
Kalau jenguk bawah meja dia, YA AMPUNNN...Kompom boleh nampak >3 pasang kasut...
Aku tak tahulah bila masanya dia pakai...
Kalau pakai tudung dalam satu hari tu macam2 fesyen dia tukar...
KAlau pakai shawl pula kejap2 pergi toilet, kejap2 pergi toilet...
Pergi meleilit...
Hehehehehe....
Macam-macamlah...
Free time dia banyak la gamaknya....
Tu yang budak engineering tu tak pernah nak menegur budak-budak tu....
Tudung sama straight dua ari pun tak perasan sebab tukar2 fesyen lah kot...
Seluar yang capuk tempat sama pakai berderet hari pun dia tak sedar...
Tapi aku yang pakai baju selang minggu boleh pulak dia kata...
Sabo je la yek...

2 comments:

oya zihanee said...

+ aku PALING SUKE entry nie~~hehehe~~ ayat yg ko bg kat dier...mmg superb!!! cayalah!... janji kit epakai baju. dr org pakai baju entahpe2 nmpak aurat.. cheh!

Min Min said...

Oya, aku memang bengang kat mamat tu...
Suka ati akulah nak pakai apa,,...
Busy body tau mamat tu...
POYO