Tuesday, July 6, 2010

*MC D Hari Selasa*


MC di Hari Selasa bukan McD drive true...

Aku tak larat...
Aku surrender...
Pagi-pagi dah bangun macam biasa nak pergi kerja tapi tak sedap badan...
Running nose lebih laju dari biasa di waktu pagi dan sore throat lak...
Aku berkira-kira nak pergi kerja sebab nak wat editing & nak tengok result audit...
Tapi last-last 7.40am aku sms bos aku flu & sore throat...
Bos pun jawab OK sebab semalam kat opis pun aku dah terbersin-bersin tak hingat tapi aci sempat lagi stayback tu...
Huhuhuhu...
Semalam lepas dengar supervisor baru tu resign sebab confirm RA (keturunan), dan nak jalan pun tak boleh, aku lak yang terus lembik sebab fikir beban kerja aku tak leh nak campak kat sesapa lepas ni...
Sok datang mesti meja semak dengan kertas job...
Gamaknya ni terus yang demam....
Malam tadi housemate aku dah bising-bising suruh tak yah kerja tapi aku kata aku OK lagi...
Hari ni, ambikkkkk....
Jumpa Doc yang  bermuka nerd tapi cute,aku cakap tak sedap badan, flu n sore throat terus dia bagi MC tulis FEVER...
Aku tak minta tapi dia dah sukarela bagi....
Sebelum balik singgah GIANT beli paper & 3 buah magazine total semua >>>>RM25.60....
Sengal!!!!
Sampai rumah makan nasi lemak ala kadar untuk isi perut sambil tengok Numbers kat AXN pastu makan ubat, ingat boleh tido tapi tak boleh....
Last-last aku menyapu satu rumah buang habuk...
Pastu dah letih ingat leh tido, tapi takleh gak, aku iron baju baru basuh n tak high lagi ubat ni...
(Tak cukup power tuk aku ke?)
La ni aku duduk depan PC layan ON9 sambil dengar cite NAsib DO RE MI.(tak ada cite best)...
huhuhuhuhu....

0 comments: