Wednesday, June 30, 2010

* Kecilnya Dunia*

Sungguh kecil dunia kita ni...
Tadi baru saja ku buka komputer ku...
Ku selak "muka buku"
Apa yang kutemui?
Aku temui kisah luka dari hasil selakan aku...
Bukan sengaja tapi muncul didepan mata...
Sesungguhnya memang pedih...
Aku klik dan klik dan bagaimana aku menemui muka bukunya?
Ya, semuanya dari friend list rakan tunang rakanku...
Namanya tertulis disenaraikan di situ....
Kalau sebelum ini tak pernah menemui namanya di muka buku, sekarang bukanlah satu kejutan...
Kalau dulunya dia tak begitu endah tentang dunia maya ini, sekarang tidak lagi...
Mungkin kehadiran orang disebelahnya menukar persepsi dia....
Ingin sekali aku melihat wajah orang sebelahnya namun hanya nama dalam ruang komen saja disebut oleh abangnya.....
Aku call Teddy tapi telefonnya bagai kehabisan battery ataupun dia OFF...
Oh Tuhan, dalam blog ni sajalah aku boleh lepaskan....
Sesungguhnya aku dah cuba untuk tak ingat semuanya tapi tuhan sengaja menguji ku...
Aku redha.....
Malahan aku dah berjanji pada diri sendiri dan Tedy bahawa aku takkan cuba ingat dia atau apa-apa pun pasal dia...
Make him invisible dan buatkan diri aku seperti tak pernah mengenalinya....


#Kakak dan kakak ku, betullah seperti kakak *2 berkata: jika orang tu si penghisap dadah sekalipun tapi kalau kita dah suka, kita tak nampak semua tu....

4 comments:

Baby Tiger said...

hurm tu lah min.. bw, plz plz plz, try to not open his page, not stalking him..

it's hard, but u have to face this.

take care sis!

*hugs*

Min Min said...

Sis,
I will not, EVER!!!
I'm stalked at other people...
Semalam bukan saya sengaja, dunia ni kecik je...
Pusing2 rupa2nya si A kenal B. si B kenal C dan pusing balik kat kita...

Baby Tiger said...

i know who u stalk!! teeeeeet!!!

:P

Min Min said...

Akakkkk!!!!!!!
Diam2 sudahhhhhhhhhhhhh!!!!
Stalk him just for suka2 la....
Huhuhu