Saturday, June 19, 2010

*Edisi Meluat*

Kenapa aku meluat?
Aku meluat dengan makhluk yang dari aku masuk kat opi tadi asyik duk *BANG* pintu opis...
Walaupun opis ni bukan bapak aku punya, ko boleh tak jangan langgar pintu tu macam badan ko yang kering ala cicak kobeng tu perasan macam badan badang...
Dah tu asyik lalu lalang pergi dekat meja Purchaser dok selongkar fail-fail semua sampai bersepah...
Dah la nak pergi ke meja amoi tu melalui meja aku, wei, laluan besar boleh tak jangan langgar kerusi aku?
Bengang betul...
Setahu aku kau tak pernah ada urusan dengan awek tu...Isnin dia datang mesti menjerit mengamuk meja dia bersepah...
Tak apa, aku ada saksi kejadian....
Ni dok ulang alik masuk lab pula kacau staff aku buat kerja ajak berborak...
Aku dah masuk lab jeling macam nak terkeluar biji mata ni ko tak paham-paham lagi ke?
Bila aku cakap, mengadu kat senior aku kata mulut aku bising, tapi its ok sebab senior aku pun tahu dah perangai makhluk ni...
Dan senior aku juga sama meluat dengan makhluk ni...
Datang kerja pergi tidur dekat bilik sembahyang, siap kunci dan waktu Zuhur siap bergaduh dengan yang lain kata nak guna tapi tak keluar-keluar...
Hoi!!!Aku meluat!!!
Bila buka job order kena wat electrician job, mesti due date semua dilanggar...
Mesti drag atau extend sampai 2-3 minggu dan pernah 2-3 bulan...
Macam !@#$%^&*() betul....
Ari tu dah kena panggil dengan Plant Manager siap dapat tazkirah bagai, ko tak sedar-sedar lagi ke?
Dan kalau nak meleweh-leweh nak menyengih-nyegih, nak meleret-leret, ko pergi cari port lain jangan buat depan aku!!!Jangan nak try cakap style tu ngan aku sebab kalau nak buat juga silalah tadah telinga dengar ayat best-best aku seperti yang pernah kau dapat sebelum ni...
Best kan?Sampai kata aku bising la,cerewet la...
Kompomla, kalau dah aku buka job order orang tak buat, bos akan tanya aku dow!!!!
Perangai macam budak fresh masuk kerja padahal kerja dah bertahun-tahun dan anak bini ko boleh pula tahan ek ko kerja meleweh-leweh macam tu...
Masa kerja asyik dok melepak je, ni mengacau staff aku tak tahu nak berambus...
Kang aku sound direct tak ada tapis-tapis kata mulut aku jahat....
Ada orang kata makhluk ni pemalu tapi hakikatnya makhluk ni mengada-ngada....
Dengan kakak Cina production pun boleh pula dia nak main manja-manja, sebab aku pernah nampak kantoi dengan aku kat cafe...
Dasar jantan entah apa-apa...
Aku pantang ok!!!
Ni dah nak masuk setengah jam kacau staff aku kat lab tak paham-paham lagi nak berambus agaknya even aku dah cakap, "Tak ada kerja ke kat engineering sampai duduk kat lab ni?"...
Si bangla genius dari engineering datang lab hantar sampel air pun siap ngadu kat aku n mengeluh keje ada tapi makhluk tu asik mengular je...
Ko ingat rezeki dari mengular tu ko bagi anak bini makan jadi berkat ke?

#Psttt, aku bloging ni kira ada sikit berkat gaji lari gak tau...Tapi aku beringat...Keje lebih 5jam bila weekend tapi claim elaun tetap untuk 5jam je...=P

0 comments: