Tuesday, June 29, 2010

*2010 World Cup*


Akhirnya 2010 WC akan berakhir...
Aku tak layan sangat  bola sepak tapi aku suka je bila WC abis...
Kenapa?
Sebab weekend atau hari cuti boleh ajak En.Z keluar dan tak adalah balik rushing nak tengok bola...
Tak pun kat FB tak lah ada je status bising-bising pasal bola dan paling tak tahan ada orang sanggup bermuncung, bermasam muka pasal bola...
Selain tu tak payah aku dengar orang menjerit "GOL!!!!!!!!" dari rumah-rumah tertentu...
Huhuhu...
Tetapi sangat annoying ok, bila kita nak cari barang atau pergi makan tapi kena push dan ada orang bising-bising cakap kat kita.
"Cepatlah! Cepatlah! Nanti bola nak mula dah.Takut tak sempat tengok kalau ada GOL"
Pernah aku geram dan terlepas cakap pada geng-geng kaki bola ni .
"Apalah yang korang seronok sangat tengok bola yang sebiji dikejar 11orang?Macam sengal je!"
Oh! memang soalan aku tu mengundang bahaya ok...
Fanatik sangat pun bahaya,jadi biasa-biasa lagi bagus....
Padahal konsep bola sepak tu sama je macam main bola lain...
Cakap pasal bola ni, adakalanya aku terfikir, bola sepak adalah permainan atau pekerjaan?
Tak payah aku, even kalau kita memandu ke arah Time Square ada banyak papan iklan dan salah satunya tertulis
"Football is a game OR a career?"
Oh sungguh tak dapat ku fahami..
Sebabnya diarang kerja sepak bola tapi boleh hidup mewah.
Tapi itu untuk pemain luar atau game besar-besarlah...
Dalam ahli keluarga aku hanya ada sorang memang kaki bola dan juga pemain bola sepak untuk Johor...
Sepupu aku yang memang dari kecik sampailah besar aku pernah jumpa dia sekali je...
Muka dia pun aku tak cam, nama penuh pun aku tak tahu...
Yang aku tahu setiap kali datang rumah makcik aku, mesti dia pergi traininglah apalah...
Tapi satu perangai dia yang aku tahu dari makcik aku, dari kecik suka menendang...
Kalau marah ke merajuk ke, abis semua binda dia tendang kecuali orang..
Bakat yang tak perlu diasah susah-susah =P...
Adik beradik aku memang tak ada yang gila bola...
Abah aku or mak aku pun 2x5....
Adik aku, main bola sepak pun jarang tapi kalau badminton dan takraw memang terror...
Buat peminat-peminat bola sepak juga mesti diarang tak terlepas mengambil kesempatan pasang ringtone telefon dengan lagu-lagu bola...
Even aku yang  tak layan bola sangat pun ada semua lagu bola tu...
Hehehe...
Tapi jangan terkejut kalau ada diantara mereka yang minat bola langsung tak tahu pasal lagu bola...
Huhuhu....

2 comments:

Baby Tiger said...

heheheh musim2 gf leh kuar jalan2 dengan org lain ni... look at the brighter side!

Min Min said...

Hahaha...
I keluar dgn you,
you keluar dgn org lain...
HAhaha