Wednesday, June 30, 2010

* Kecilnya Dunia*

Sungguh kecil dunia kita ni...
Tadi baru saja ku buka komputer ku...
Ku selak "muka buku"
Apa yang kutemui?
Aku temui kisah luka dari hasil selakan aku...
Bukan sengaja tapi muncul didepan mata...
Sesungguhnya memang pedih...
Aku klik dan klik dan bagaimana aku menemui muka bukunya?
Ya, semuanya dari friend list rakan tunang rakanku...
Namanya tertulis disenaraikan di situ....
Kalau sebelum ini tak pernah menemui namanya di muka buku, sekarang bukanlah satu kejutan...
Kalau dulunya dia tak begitu endah tentang dunia maya ini, sekarang tidak lagi...
Mungkin kehadiran orang disebelahnya menukar persepsi dia....
Ingin sekali aku melihat wajah orang sebelahnya namun hanya nama dalam ruang komen saja disebut oleh abangnya.....
Aku call Teddy tapi telefonnya bagai kehabisan battery ataupun dia OFF...
Oh Tuhan, dalam blog ni sajalah aku boleh lepaskan....
Sesungguhnya aku dah cuba untuk tak ingat semuanya tapi tuhan sengaja menguji ku...
Aku redha.....
Malahan aku dah berjanji pada diri sendiri dan Tedy bahawa aku takkan cuba ingat dia atau apa-apa pun pasal dia...
Make him invisible dan buatkan diri aku seperti tak pernah mengenalinya....


#Kakak dan kakak ku, betullah seperti kakak *2 berkata: jika orang tu si penghisap dadah sekalipun tapi kalau kita dah suka, kita tak nampak semua tu....

Tuesday, June 29, 2010

*2010 World Cup*


Akhirnya 2010 WC akan berakhir...
Aku tak layan sangat  bola sepak tapi aku suka je bila WC abis...
Kenapa?
Sebab weekend atau hari cuti boleh ajak En.Z keluar dan tak adalah balik rushing nak tengok bola...
Tak pun kat FB tak lah ada je status bising-bising pasal bola dan paling tak tahan ada orang sanggup bermuncung, bermasam muka pasal bola...
Selain tu tak payah aku dengar orang menjerit "GOL!!!!!!!!" dari rumah-rumah tertentu...
Huhuhu...
Tetapi sangat annoying ok, bila kita nak cari barang atau pergi makan tapi kena push dan ada orang bising-bising cakap kat kita.
"Cepatlah! Cepatlah! Nanti bola nak mula dah.Takut tak sempat tengok kalau ada GOL"
Pernah aku geram dan terlepas cakap pada geng-geng kaki bola ni .
"Apalah yang korang seronok sangat tengok bola yang sebiji dikejar 11orang?Macam sengal je!"
Oh! memang soalan aku tu mengundang bahaya ok...
Fanatik sangat pun bahaya,jadi biasa-biasa lagi bagus....
Padahal konsep bola sepak tu sama je macam main bola lain...
Cakap pasal bola ni, adakalanya aku terfikir, bola sepak adalah permainan atau pekerjaan?
Tak payah aku, even kalau kita memandu ke arah Time Square ada banyak papan iklan dan salah satunya tertulis
"Football is a game OR a career?"
Oh sungguh tak dapat ku fahami..
Sebabnya diarang kerja sepak bola tapi boleh hidup mewah.
Tapi itu untuk pemain luar atau game besar-besarlah...
Dalam ahli keluarga aku hanya ada sorang memang kaki bola dan juga pemain bola sepak untuk Johor...
Sepupu aku yang memang dari kecik sampailah besar aku pernah jumpa dia sekali je...
Muka dia pun aku tak cam, nama penuh pun aku tak tahu...
Yang aku tahu setiap kali datang rumah makcik aku, mesti dia pergi traininglah apalah...
Tapi satu perangai dia yang aku tahu dari makcik aku, dari kecik suka menendang...
Kalau marah ke merajuk ke, abis semua binda dia tendang kecuali orang..
Bakat yang tak perlu diasah susah-susah =P...
Adik beradik aku memang tak ada yang gila bola...
Abah aku or mak aku pun 2x5....
Adik aku, main bola sepak pun jarang tapi kalau badminton dan takraw memang terror...
Buat peminat-peminat bola sepak juga mesti diarang tak terlepas mengambil kesempatan pasang ringtone telefon dengan lagu-lagu bola...
Even aku yang  tak layan bola sangat pun ada semua lagu bola tu...
Hehehe...
Tapi jangan terkejut kalau ada diantara mereka yang minat bola langsung tak tahu pasal lagu bola...
Huhuhu....

Sunday, June 27, 2010

*It's His Birthday!!!*

Who's birthday???

Actually my lil' bro birthday la...
Hehehehe..
Mohd.Huzairi Bin Md.Hulifah aka Angah,Ujai, Zai or d most glamorous name within his or my friends even our relatives >>> Ujang!!!
Tapi nama ni tak digunakan sewaktu urusan kerja lah kecuali orang yang dah lama kenal...
My bro turns to 24 years old today (but he looks older than me right?hahaha....)
Huhuhu...
Patutlah dah gatal nak kahwin...
Wakakaka...
Malam tadi I wanna wish him but I saw my watch still at 11.00pm so nak tunggu wish on 12midnight tapi apakan daya Along dia dah Zzzzzzzz....
Huhuhu...
At last, this morning I send him a picture message of a singing monkey...
Hahahaha...
The monkey help me to sing a birthday song for him...
I don't want to call him cause he will ask me a grand Q....
Wakakaka....
I dont want to answer it...
Anyway my bro i still available!!!!
(Even he already have GF or GFs, but he still searching....)

To Angah who's the only brother that I ever had and the one who called me Akak (coz my lil' sis call me Along)....

"HAPPY BIRTHDAY ANGAH!!!...WISH YOU ALL THE BEST IN EVERYTHINGSSSSS....MAY ALLAH BLESS YOU!!!!"

Saturday, June 26, 2010

*Ko Ngigau Ke?*

Bab-bab mengigau ni selalunya akulah juara tak kira dalam adik beradik atau famili besar mak aku atau famili kecik ayah aku...
Even all my close friend know about it...
Tapi baru je 5minit lepas adik aku si Angah pulak macam mengigau...
Dia send mesej kat aku...
Dia offer kat aku suruh aku sambung belajar...
Kereta aku, perbelanjaan aku?
Dia nak tanggung sementara 1-2tahun ni..
Aduhai adik, seronok sungguh aku dengar...
Dia cakap mak ada bagitahu aku gatal je nak futher study tapi fikir macam-macam komitmen....
Dan dia tak tahu ke, yang futher study ni amik masa 3-4tahun...
Kalau aku nak sambung balik in Food kompom 4tahun....
Kalau management paling cepatlah kira 3tahun....
Ohhhhhhhhhhhh.........
Aku jawab mesej adik aku dengan jawapan yang ringkas je , "Ko ngigau ek?"
Hahahaha...
The simplest answer at 1.00am in the morning.....
Dia jawab lak, "Wei Kak ! aku belum tido lagi la!"
Aku mals nak reply dulu...
Esok aku nak korek dari mak aku muslihat dia...
Wakakaka...
Budak sorang tu memang penuh muslihat...
Aku malasla nak kerja dengan family buat masa ni...
Out of my scope....
Satu hape aku tak minat dengan electrical or civil....

#Ada rezeki, ada peluang, tuhan buka ati...I'll grab it...;P
Tapi dlm kompius...esok b'day dia tapi dia lak nak bg big present kat aku...huhuhu

Friday, June 25, 2010

*Aku Tak Ada Mood*

Aku memang tak ada mooddddddddddddddddd...........
Tapi aku dah berjaya memasukkan unsur-unsur Nuffnang dalam blog aku...
Yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Aku cukup bulan memang tak ada mooddddddddddddd
Dah la waktu kerjaaaaaaaaaaaaaa
Badan panassssssssssssss
Nak MC macam rugi je sebab dah separuh hariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Tarik mood dengan survey beggggggggggggggg
Dah nampak beg cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

*Aku Kebosanan?*

Ari ni dah ari Jumaat...
Aku masuk opis nampak lengang je....
Dah macam keje weekend...
Ada yang cuti, ada yang pergi meeting dengan supplier dan ada yang MC...
Aku agak tak sedap badan ari ni tapi aku gagahkan juga sebab QA tak cukup mainpower...
Ari ni pula run sensitif produk...
Aku tak nak budak-budak aku menggagau bila ada problem walaupun senior staf ada tapi ari ni makcik tu ku suruh settlekan task lain sebab next week whole week production shut down.....
Lagipun keje aku yang baru je nak clear dah kena tambah dengan bos....
Aku ingatkan minggu ni bos tak bagi projek baru lagi, tapi lupakan...
Cukuplah berehat selama 4 ari lepas submit projek last dah dapat projek baru....
Hurmmmmm....
Projek baru ni aku tau tapi aku blur mana nak start....
Bahan kena korek banyak.....
Complaint issues dari function aku untuk function lain pun aku tak settle dan hantar lagi....
Itulah aku....
Aku lebih suka buat kerja diamana aku buat, aku habiskan....
Bukan aku buat, hantar kat orang untuk isi lepas tu nak kena tunggu orang tu reply macam tunggu bulan jatuh ke riba....
Memang aku berjanggut la...
Tak suka...
Tapi itu salah satu job scope aku...
Huhhhh....
Ari ni bos n senior-senior aku tak masuk opis...Kalau masuk pun masa aku dah nak berambus petang karang jadi amanlah aku seketika......

Thursday, June 24, 2010

*Sumpah 1st Time Aku Dengar*

Bertunang tapi tempah kad tunang?
Kalau berkahwin tapi tempah kad kahwin tu aku biasala dengar....
Sumpah 1st time aku dengar...
Siap pergi survey dekat mana ada offer kad jemputan yang cantik dan harga berpatutan....
Mengalahkan anak Dato' bertunang...
Nak buat baju tunang ari tu kecoh pergi tawaf cari kain dengan beli magazine nak buat fesyen apa....
Huhuhuhu...
Bahayo bonar budak nih...
Gian nak menikah gamak e...
Aku siap cadang toksah la ekau ngabis duit buat tunang, ekau kawin yo terus...
Dia cakap, tak boleh, mak dia nak setiap anak dia kahwin buat majlis ikut step by step...
Huhuhuhuhu...
Lepas tu, dia ni langkah bendul...
Mak dia suruh kakak dia minta barang kemas kat bakal tunang dia...
Tak mahu baju ke, kain...
Mak aih...Sabar je lah pihak lelaki tu...
Hahahaha....
Nak buat majlis grand punya....
Huhuhuhu...
Seriau aku, aku dah la ada adik lelaki, gamaknya kalau dapat bakal adik ipar spesis macam ni mau mak aku dah berbulu je..
Tak mak aku berbulu, mulut aku yang me"laser" dulu...

#Pertunangan bukanlah suatu yang wajib, hanya sebagai simbol bakal akan ada ikatan yang dimeterai...

*Apalah Korang Ni!!!*


Pagi semalam sebelum aku pergi kerja, aku sempat update status Facebook aku as "Arini baru 23.6.10, lambatnya nak 09.07.10"...
Tetiba semua orang ingat aku nak buat majlis pulak...
Majlis apa?
Siap komen kata orang manalah, nak datang rumah masa tarikh tu lah....
Hallooooo...
Tu hari Jumaat la...
Hari aku nak balik kampung nak ambil roadtax kereta lepas tu weekend nak bawa mak aku pergi berubat kat Melaka..
Hari Ahadnya nak bawa adik aku pergi air terjun Gunung Ledang Tangkak sebab aku dah janji dengan dia nak mandi air terjun...
Hari Isnin aku sambung cuti sebelum balik Shah Alam...
Tapi lepas explain pun ada juga yang buat andaian-andaian yang over "bernas"...
Dah la tu, yang buat andaian semua yang baru lepas bertunang dan nak kahwin...
Weiiii!!!!!!!!
Aku belum lagi nak ikut jejak korang lah!!!!!!!!!
Huhuhuhu....
Kalau macam ni, tiap-tiap bulan sebelum aku balik kampung aku nak update dalam status FB akulah...
Huhuhu....
Bulan ni aku rasa nak balik kampung macam lambat je sebab hari tu balik kampung hujung bulan 5 lepas ni balik-balik pertengahan bulan 7...
Kematu punggung aku duduk kat Shah Alam ni...
Dengan tension dengan kerja lagi...
Kepada rakan-rakanku terutamanya Cik Bed, Cik Nad, Pn.Fara dan En.Yazid, aku balik kampung macam biasalah....
Bukan ada apa-apa...
Cik Bed, kalau kau nak datang rumah aku weekend tu, silalah...
Samaada aku tak ada sebab keluar dengan mak aku ataupun aku tengah melingkar depan tv dengan short aku n tshirt buruk...
Cik Nad , kalau nak join Bed pun silalah...Lagipun korang dah lama tak mai rumah aku...
En.Yazid, kalau kau tak percaya, meh tumpang aku balik kampung sekali lepas tu tanya mak aku....Lagipun kau dok bersungut tak dapat balik kampung je kan, aku balik tak pelawa kau tumpang kereta aku kan...
Pn.Fara, boleh tanya saksi-saksi diatas selepas tarikh tersebut...

#Aku tengah bosan...Nak balik kampung rehatkan otak!!!!!!!!!

Wednesday, June 23, 2010

*Propa.....*

Kat mana-mana kita boleh jumpa propaganda ni,
Tak kira di dalam kilang, syarikat, pejabat kerajaan, tempat awam, parti...
Rata-rata kita boleh jumpa, dengar, nampak dan rasa bahangnya....
Apa ada pada propaganda?
Itu pada yang tak perasan kesannya...
Tapi buat sesiapa yang dah terpalit rasa terkena bahang dia, baru tahu macam mana...
Kalau dalam sejarah , propaganda pernah digunakan dalam peperangan untuk mengaburi mata lawan...
Sekarang?
Digunakan untuk mengaburi mata orang lain untuk kepentingan sesetengah pihak....
Tapi kalau niat atau nawaitu tu memang salah, confirm terbongkar juga....
Kenapalah aku tetiba je cerita benda yang aku sebenarnya tak pernah ambil tahu ni?
Sebabnya aku baru diberitahu tentang sesuatu yang aku rasa aku tak boleh terima even perkara tu bukan kena pada aku....
Itulah, nasihat aku pada orang-orang yang terkena dan yang tak pernah terkena,
"Buat baik berpada-pada, Buat jahat jangan sekali"
Baik macam mana seorang kaf alif fa ya ro tu, pasti ada juga sifat nak mempergunakan si mukmin...
Beringat-ingatlah semua....

*Uishhhh...Tolongla!*

Aku memang mood tengah swinging je la gamaknya...
Tak berapa nak sihat pun ya, asyik ada je yang buat aku meluat pun ye..
Sebaik-baiknya elakkan diri daripada manusia-manusia yang boleh buat kita menyampah tapi kadang-kadang kita pun kena control diri sendiri daripada orang menyampah dengan kita...
Apa caranya?
Buat hal sendiri tak payah busy body dan jangan suka nak menyampuk...
Sangat annoying bila kita bercakap ada orang lain tiba-tiba yang tak tahu hujung pangkal menyampuk...
Its not your major or non of your business, so better you shut up and do your own work...
Or may be dah tak ada kerja sangat kot....
Itu yang asyik pasang telinga hal orang lain lepas tu bergosip tapi salah info...
Boleh macam tu?
Boleh blah!!!!sebab aku tak bergosip di tempat kerja....huhuhu...
Ada lagi yang buat aku rimas ialah orang yang gila glamour, nak menunjuk-nunjuk macam dia sorang je yang pandai, graduate, ada laki kaya....
Aduhai......Kalau ada laki kaya, yang kaya tu laki kau bukannya kau ok....
Yang pakai kereta besar laki kau, kau cuma naik bila laki kau bawa atau kau drive bila kau gatal nak minta laki kau bagi kau drive....
Kalau kau sendiri yang milikki benda alah nama kereta mahal tu, fine...Aku tabik....
Kau bijak?
Ok, fine tapi tak payah nak menunjuk-nunjuk yang kau grad ada apa...
Sibuk nak demand kerja, nak demand gaji melebih-lebih, nak canang kebolehan kau macam orang lain semua tak boleh pakai...
Sebab tuhan maha adil, kau lebih dekat situ tapi kau lupa ada kekurangan sendiri yang kau sendiri kadangkala tak nak akui dan kalau boleh nak tutup bagaikan nak tutup bangkai gajah yang dah busuk dengan daun bunga kertas ok....
Kau juga lupa setiap kejadian tuhan tu ada kelebihannya yang tersendiri....
Janganlah sembahyang tak tinggal, ibadah berkati-kati tapi TAKBUR.....
Tak guna juga...

#Aku tiba-tiba emo...Hangin dengan spesis-spesis ini...

Tuesday, June 22, 2010

* Swing!Swing!Swing! *



Aku rasa mood berswing-swing ari ni...
Mood malas gila...
Kepala aku pula rasa pusing semacam...
Ni mesti gara-gara tidur awal tapi tak menentu hala dengan lampu menyala semua...
Siap tidur masa melipat kain...Wakakaka..Sengal!!!!
Aku punya mood ialah mood nak cuti panjang...
Mood nak fikir nak beli rumah ...
Kenapa?
Sebab housemate tetap aku sekarang tinggal seorang je, seorang tu bini orang tapi kalau laki dia kerja malam, dia tercongok la kat rumah sewa sebab barang-barang dia semua tak pindah lagi...
Tunggu rumah yang diarang beli siap next year...
Yang seorang lagi semalam lepas diarang balik dari Kedah, dah dok tayang baju tunang...
Aduh...
Kompom tahun depan kahwin....
Dia orang ni spesis tunang sekejap je...
Dahla masa tunjuk baju tunang siap cakap jangan terkejut tengok warna baju dia sebab dia kata warna impian aku ok...
Huhuhuhu...Hampeh tul...
Mana aku nak cari housemate baru ni....
Nak beli rumah duduk sendiri lagi senang tapi nak bayar tu sakit...
Nak tunang dan kahwin juga?
Mungkin tak lah buat masa ni...
Tak terlintas lagi...

#Aku malas gilaaaaaaaaaaaaaaaaaa....Amoi sorang ni MIA, tak mesej, tak call...Demam ke apa tak bagitau...

Monday, June 21, 2010

*Edisi Hujung Minggu*

Macam mana setiap orang habiskan masa hujung minggu...
Pada aku, aku ikut mood...
Kalau aku rasa nak balik kampung, aku balik,
Kalau aku rasa rajin dan ada masa pergi kenduri kahwin,aku pergilah,
Kalau aku rasa macam nak tengok movie, tengok moviela aku tak kira berapa round nak tengok,
Kalau aku rasa nak duduk rumah tidur sepanjang hari, yang itu pun aku pernah buat,
Kalau nak terlentang depan tv tengok dvd ke atau tv tengok aku pun selalu dah,
Minggu ni ingat nak duduk rumah tapi bila tengok PC aku buat perangai lagi, aku ajak En.Z pergi Genting...
Sape suruh gatal mulut since awal minggu kata boring tengok movie,dia juga...
Sape suruh gatal mulut kata nak berjalan-jalan, dia juga,
Sape suruh gatal mulut cabar aku main super shot n etc. kat atas tu,dia juga..
So aku suruh dia belanja aku pergi sana...
Sebelum ni aku pernah pergi Genting tapi dengan urusan kerja dan tak ada masa nak masuk outdoor theme park...
Mesti ada yang kata "prak' nyalah aku kan...Kat Genting pun tak pernah main-main...
Tapi aku peduli apa...=P

Seawal pagi jam 7.00am aku dah dok tercongok dekat dapur sebab teringin nak makan breakfast nasi goreng sendiri...
Isi nasi goreng dengan bahan-bahan aku dah siapkan dulu malam sebelumnya (malam di mana aku rasa macam nak pengsan je sebab balik kerja buat kerja rumah pula dengan membersih rumah di kala housemate ku tak ada dan mendobi cucian sebanyak 2round)
Nasi goreng tu siap xsampai 15minit...
Campak segala isi sayur brokoli, bunga kobis, lobak, dan special ada balance petai lepas buat sambal tumis udang malam sebelumnya pun aku cincang campak sekali...
Letak telur, letak chicken cocktail dengan bilis goreng...
Sememangnya menu sihat yang menyelerakan...
Siap bungkus elok-elok terus hantar mesej pada En.Z panggil dia standby air, tak kira la dia nak order kat mamak ke, buat ke sebab aku tak ada bekas nak isi air panas...

Siap memasak aku nak iron tudung, serius pepagi aku dah naik berang bila aku tengok tudung Ariani aku dah kena turun warna dari tudung Ariani lain...
Aku tak la rendam, aku just siram air, letak sabun liquid yang dah dicairkan pastu bila dengan softlan...
Aku dah kena untuk kali kedua...Aku berang tapi tengok jam, aku cepat-cepat bersiap...
Gerak pergi rumah En.Z parking kete kat sana...(Dia tak nak jemput aku sebab dia kata naik arah ke KL nanti dia nak kena pusing balik)
Kitarang breakfast kat  taman berdekatan Bukit Jalil...
Orang lain sibuk jogging kami sibuk tengok orang lain jogging sambil makan  nasi goreng + sambal udang+air teh o suam perisa strawberry...

Lepas breakfast terus mulakan perjalanan, memula aku ok lagi tapi bila dah masuk highway sampai ke kaki bukit nak naik ke Genting aku membuta..
Wakakaka....
Peduli apa aku sebab kereta dia, biarlah dia srive kecuali dia minta tolong aku drive ...
Sampai kat Genting Jaya, kitarang parking kete naik cable car...
En.Z menakutkan aku bagai nak rak tapi sorry la...I hati kering, naik gondola tu tak ada perasaan ok...
Tapi menyampah adalah...Dari masa que dekat stesen bawah sampai masuk dalam gondola, mata aku telah di jamu dengan aksi-aksi dua ekor budak kategori sekolah menengah yang dok main pukul-pukul,urut-urut,karate-karate, cucuk-cucuk....Dah la depan aku que nya...
Aku cakap pada En.Z, boleh tak aku sepak kaki budak depan aku, dia kata tak payah sepak,langgar je...
Wakakaka...
Budak-budak tu pun tak paham gamaknya ada kakak-kakak dan abang-abang yang dok jeling diarang dan ada yang siap tarik muka dan batuk-batuk lagitu....
Aku bukanlah bagus sangat tapi ni tengah sesak dok que depa boleh pula main aksi-aksi macam tu....

Sampai kat atas terus masuk outdoor theme park nak beli tiket dandengan selamba aku bagitau En.Z yang dia perlu beli tiket satu je sebab aku dapat birthday voucher Jusco tapi bila nak claim tak boleh sebab budak counter tiket tu cakap birthday aku bulan 5, voucher tarikh bulan 6-7....
Aku siap nak mengamuk je rasa....
Aku pun tak tahu budak kaunter tu yang bangang atau Jusco yang bangang sebab bagi aku voucher tarikh macam tu...
Tapi lepas tu En.Z kata tak apalah, dia belanja....Wakakakaka...
Mula-mula masuk,1st game kitarang main ialah buaian yang swing berpusing-pusing, pastu pergi archery, pastu pergi menembak, pastu pergi baling gelung....Macam pergi fun fair pula main tembak-tembak dengan baling  tu...
Dah penat pusing-pusing, pergi tepi jap amik-amik gamba, makan aiskrim, sambung lagi...
Layan main roller coaster, pastu pergi main game paling tinggi kat situ iaitu Super Shot...
En.Z beriya-riya menakutkan aku dengan benda alah tu, dia siap cakap kalau takut tak payah naik...
Aku punya spesis kalau orang cakap macam tu, lagi aku nak naik....
Masing-masing yang naik semua turun dengan kebanyakkannya bermuka pucat...
Tapi siap ada yang tergelak-gelak....
Huhuhuhu....
Naik tak sampai seminit tapi jantung nak tercabut( orang yang takut tinggila tu)...
Aku naik, memang tinggi....
Satu theme park aku boleh tengok dari atas tapi sayang ok, pemandangan tu sekejap je bila dah bunyi desus air pressure je, kami di atas tu dihenjut ke bawah sampai terasa punggung ni tak cecah seat....
Aku punya mulut jangan cakapla...
MENJERIT!!!!
Even masa main, buaian dengan Roller Coaster tu, En.Z yang menjerit beriya, aku senyap selamba je...
Ini terbalik lak...Dia senyap sunyi...Padahal dia dah banyak kali datang main...
Rupa-rupanya dia cuak...
Hahahaha...
Dia kata punggung dia terangkat....
Aku tak terangkat sebab aku pergi peluk belt seat kuat-kuat dan tekan ke bawah sambil silang kaki...
Hehehe...tak tahula mana aku dapat idea tu...
Lepas main benda alah sengal tu, kitarang pergi masuk la benda paling bodoh yang aku takkan main lain kali kalau aku pergi lagi,Crazy Space LAb...
Peningkan kepala, tapi tak ada apa yang best....
Sumpah ramai yang bising bila keluar dari situ....
Lepas keluar tempat pening-penig tu, ingat nak pergi naik benda alah apa entah ala-ala macam roller coaster tapi tak pusing dengan bot naga tapi tutup pula...
Last-last main Bumper boat...
Bapak panjang beratur...
Sebab dah petang kan....
Aku tak pernah main benda alah tu....Berkayak aku tahulah...
Aku tengok ada dua ekor mamat tu asyik duk berputar satu tempat je, tak gerak-gerak...
Kalau gerak pun pergi langgar tebing saja...
Aku tengok En.Z dah geram je tengok mamat 2orang tu...
Dia cakap sengal semacam....
Dia cakap orang lain tapi aku yang kat sebelah dia time tu pun terfikir, aku bawa benda tu nanti entah macam mana gamaknya...
Tapi bila sampai turn aku, terbukti aku tak sengal...
Dan sikit pun aku tak basah macam orang lain...Hahahaha
Aku pilih bot yang seat dia kering pastu aku pandu dengan jayanya tanpa langgar orang lain dan tunjuk skill elak di langgar....

Lepas puas memain dalam pukul 4lebih kitarang pun makan-makan kat MarryBrown (masa kat situlah aku perasan yang aku tak masuk tempat Dinasout tu...Huhuhuhu...En.Z tak remind pun!!!) and balik...
Ambil kereta kat rumah En.Z tapi sebelum tu singgah lagi makan Cha Kue Tiaw dekat perumahan dia...
Dah la sepanjang jalan balik aku membuta, celik-celik terus makan...
Hehehehe...Membebel la En.Z sesorang...
Sampai rumah aku pun menggosok segala baju perlu gosok dan konon nak melipat kain yang berbakul tapi kain tengok aku tidur...
Padahal masa tu belum ada pukul 10.30pm...
Dah la duduk rumah sesorang dari ari Rabu ari tu...
Huhuhuhu...
Minggu ni tak tahu apa misi aku selain pergi kenduri kahwin best friend aku si Arip yang kawin kat PULAPOL..(Dia bukan polis tapi mak dia orang polis)

Saturday, June 19, 2010

*Edisi Meluat*

Kenapa aku meluat?
Aku meluat dengan makhluk yang dari aku masuk kat opi tadi asyik duk *BANG* pintu opis...
Walaupun opis ni bukan bapak aku punya, ko boleh tak jangan langgar pintu tu macam badan ko yang kering ala cicak kobeng tu perasan macam badan badang...
Dah tu asyik lalu lalang pergi dekat meja Purchaser dok selongkar fail-fail semua sampai bersepah...
Dah la nak pergi ke meja amoi tu melalui meja aku, wei, laluan besar boleh tak jangan langgar kerusi aku?
Bengang betul...
Setahu aku kau tak pernah ada urusan dengan awek tu...Isnin dia datang mesti menjerit mengamuk meja dia bersepah...
Tak apa, aku ada saksi kejadian....
Ni dok ulang alik masuk lab pula kacau staff aku buat kerja ajak berborak...
Aku dah masuk lab jeling macam nak terkeluar biji mata ni ko tak paham-paham lagi ke?
Bila aku cakap, mengadu kat senior aku kata mulut aku bising, tapi its ok sebab senior aku pun tahu dah perangai makhluk ni...
Dan senior aku juga sama meluat dengan makhluk ni...
Datang kerja pergi tidur dekat bilik sembahyang, siap kunci dan waktu Zuhur siap bergaduh dengan yang lain kata nak guna tapi tak keluar-keluar...
Hoi!!!Aku meluat!!!
Bila buka job order kena wat electrician job, mesti due date semua dilanggar...
Mesti drag atau extend sampai 2-3 minggu dan pernah 2-3 bulan...
Macam !@#$%^&*() betul....
Ari tu dah kena panggil dengan Plant Manager siap dapat tazkirah bagai, ko tak sedar-sedar lagi ke?
Dan kalau nak meleweh-leweh nak menyengih-nyegih, nak meleret-leret, ko pergi cari port lain jangan buat depan aku!!!Jangan nak try cakap style tu ngan aku sebab kalau nak buat juga silalah tadah telinga dengar ayat best-best aku seperti yang pernah kau dapat sebelum ni...
Best kan?Sampai kata aku bising la,cerewet la...
Kompomla, kalau dah aku buka job order orang tak buat, bos akan tanya aku dow!!!!
Perangai macam budak fresh masuk kerja padahal kerja dah bertahun-tahun dan anak bini ko boleh pula tahan ek ko kerja meleweh-leweh macam tu...
Masa kerja asyik dok melepak je, ni mengacau staff aku tak tahu nak berambus...
Kang aku sound direct tak ada tapis-tapis kata mulut aku jahat....
Ada orang kata makhluk ni pemalu tapi hakikatnya makhluk ni mengada-ngada....
Dengan kakak Cina production pun boleh pula dia nak main manja-manja, sebab aku pernah nampak kantoi dengan aku kat cafe...
Dasar jantan entah apa-apa...
Aku pantang ok!!!
Ni dah nak masuk setengah jam kacau staff aku kat lab tak paham-paham lagi nak berambus agaknya even aku dah cakap, "Tak ada kerja ke kat engineering sampai duduk kat lab ni?"...
Si bangla genius dari engineering datang lab hantar sampel air pun siap ngadu kat aku n mengeluh keje ada tapi makhluk tu asik mengular je...
Ko ingat rezeki dari mengular tu ko bagi anak bini makan jadi berkat ke?

#Psttt, aku bloging ni kira ada sikit berkat gaji lari gak tau...Tapi aku beringat...Keje lebih 5jam bila weekend tapi claim elaun tetap untuk 5jam je...=P

Friday, June 18, 2010

*Ding Dong Bell*

Dalam kepala aku sekarang dah macam ada orang goyang loceng macam loceng ala-ala kat sekolah zaman-zaman dulu kala....
Serius aku ting tong ari ni...
Memang tak mengantuk tapi lalok....
Tidur dari pukul 10.30pm, bangun 12.00midnite lepas tu tidur pukul 6lebih pagi tadi dan bangun semula pukul 7lebih...
Pergi kerja tunggang langgang macam tak cukup tanah...
Semuanya gara-gara siapkan bahan untuk hari ni...
Memang sengal...
Mata nasib baik tak lah kritikal sangat macam anak panda...
Pagi-pagi tadi pergi pantry pula, tengok-tengok milo dah abis...
Tanya budak tukang refill, dia kata stok milo dah habis...
Pergi pantry opis atas pun sama...
Aduhai...
Tapi kusangkakan aku berlapar rupa-rupanya tidak sebab ada van jual kuih datang sebab nak bagi sampel kuih untuk program company next 2 week...
Huhuhu...Rezeki weiiii....
Makan kuih dekat pukul 11.00am lepas keluar lunch pukul 12pm,alamat kitarang pergi makan yang ringan-ringan jela...
Tadi kononnya nak pergi Cafe Otak-Otak kat dalam bangunan CNI (sikit punya jauh merayap tapi dengan bos la) tapi sampai sana je diarang kata air tak ada...
Katanya satu Shah Alam tapi company aku ada je...
Mungkin satu Glenmarie je kot...
Tapi apapun dapatlah tengok CNI punya tempat...
Cantik environment dia....
Last kitarang pusing balik dan makan kat gerai tepi jalan...
Menunya adalah maggie masak kari dengan air limau ais...
Sempoi....
Dah lama tak layan macam tu......
Balik opis ni mata aku dah dekat-dekat tertutup lak....
Aduhaiiiiiii

*Arghhh!!!Pleasela!!*

I'm still wake up!!!
Why?
Aku kena settlekan material untuk briefing esok..
Aku blurrrrrr....
Haram pening kepala tengok bahan nak buat...
Sesungguhnya memang dulu, kini dan selamanya aku memang tak suka kimia...
Yes, even the basic one...
Ini aku buat pH measurement pun aku meluat...
Orang dengar pH may be just imagine pasal acidity,alkaline dan aku juga tau dan paham basic konsep tapi bila nak korek dan hurai secara details dengan graf dan tindak balas dengan nak attach rajah semua, itulah benda yang aku tak suka sekali...
Dan hasilnya sampai la ni aku just buat draft dan xmasukkan lagi apa-apa data dalm PC aku untuk transfer ke dalam pendrive...
Aku dah siap tidur sekejap, bangun balik even dah pukul 2am tetapi aku still menyampah dengan benda ni..
Aku tak suka...
Inilah gaya aku bila buat benda yang aku tak suka...
Lagi tak suka bila setiap kali nak buat kerja macam ni baru teringat kamus aku masa belajar dulu yang memang betul-betul berguna isinya walaupun kamus tu tebal, berat berkilo dan full english version tapi lengkap dan senang aku nak cari makna include science terms yang senang-senang...
Almaklumla, tak pandai kena cari cikgula...
Kalau ditanya mana kamus tu sekarang?
Kamus tu ada kat rumah di kampung, dan sentiasa lupa untuk dibawa ke sini setiap kali balik....
Tapi kalau dulu pergi kelas B.I suruh bawa kamus tu haram aku tak pernah bawa...Hahahaha....

#Aku kena tidur sebelum pukul 4am dan oleh sebab itu kerja kena settle sebelum tu juga..

Thursday, June 17, 2010

* HDC Halal Anchor Company*

Semalam bos aku sibuk ambil gambar lab, opis dan production line..
Aku dengan sengal-sengal dekat lab pun tiba-tiba kena jadi pelakon tambahan...
Dia suruh buat-buat tak nampak konon buat lab test.
Apa hal aku tak tahu...
Dahla lab tengah messy gila babas, dengan tengah buat installation equipment baru lagi, sampel melonggok lagi...
Tapi muka nak masuk gambar control saja la ok...
Bila dah siap dia ambil gambar, aku pun bertanya nak buat apa?
Rupa-rupanya company ni terpilih untuk 20 company dalam Malaysia yang tersenarai mempunyai sijil halal JAKIM dan jatuh dalam senarai Halal Anchor Company..
Huhuhu..
Kompom aku happy sebab aku rajin reply HDC punya email dan bos aku selalu pergi FMM dan akhirnya nama company naik...
Kalau sales naik, gaji dan increamnet bolehlah naik tapi harap-harap bukan dapat kat "jerung-jerung" jelah

*Malas Ya Ampunnnnn*



Weekend hari tu aku kena bekerja pada hari Sabtu,begitu juga hujung minggu ni setelah minggu sebelumnya sibuk bercuti panjang dan berjimba-jimba di kala mak dan adik aku datang ke mari.
So disebabkan kerja dihujung minggu, aku akan ada satu masalah kurang tidur..
Aku ada presentation esok untuk bos dan function (in our company, perkataan "department" telah dimansuhkan dari kamus kami sebab berbunyi agak mempunyai semangat macam nak "bertekak" dengan department lain).
Aku tak tahu kenapa sampai hari ni semua bahan aku tak prepare lagi dari power point point sampailah hard copy...
Kat opis memang haram lagila aku malas nak buat sebab bila aku buat ada je yang menyinggah tanya, kalau dah tanya lebih baik aku tak payah present.
Kalau dekat rumah, siap fail bahan dengan aku tidur sekali...Macam mana tu?
Selalu buat?
Memang selalu...
Yang bos aku pun memeningkan sebab aku di hantar training awal tahun, tapi pertengahan tahun baru suruh present pada semua...
Memang aku MALAS weiiiiiiiiiii!!!!!
Penyakit nak tidur pun asyik menggoda la pula minggu ni...
Aduhaiiiii..........

Tuesday, June 15, 2010

*Aku Ada Jiran Yang Over "KAYA" *

Baiklah ye rakan-rakan semua, kenapa saya kata jiran saya (sebelah kanan rumah saya terutamanya) over kaya?
Sebabnya ialah dia asyik renovate rumah sepanjang tahun tau.
Rasanya dah 3 tahun duduk dekat sebelah rumah makhluk tu, setiap tahun selang berapa bulan confirm dia memekak...
Tahun pertama aku duduk adalah tahun paling menyeksakan telinga aku..
Tahun pertama tu juga aku kena kerja masuk ikut shift untuk beberapa bulan..
Just imagine kalau ada orang wat drilling sebelah bilik korang masa korang nak tido dannnnnnnnn ada orang pijak-pijak bumbung rumah kita sambil drag benda alah bagai..
Hasilnya adalah bunyi-bunyian, kebocoran bumbung dannnnn sampah sarap dicampak di belakang rumah kita serta juga di atas bumbung sampailah salur air bumbung kitarang tersumbat dan menyebabkan air bertakung merosakkan syiling berdekatan dapur kitarang a.k.a dekat dengan bilik aku juga...
Aku terpaksa cabut tidur kat rumah cousin aku kat Taman Mas Puchong. Habis kerja pukul 11.30mlm gerak pergi sana terus kalau agak macam dah lambat terpaksalah standby tidur pakai ear plug(penyumbat telinga) terus...
Nasib baik aku tak pinjam ear muff dari production punya budak.Kalau tak confirm muka aku dah macam Mickey Mouse...

Aku mempunyai kawasan kejiranan yang dikatakan dihuni oleh orang-orang yang kononnya ber"OTAK"...
Semua high class, educated, pensyarah, cikgu-cikgu, pegawai-pegawai tapi attitude macam !@#$%^&*(...
Kaya dengan menunjukkan selalu renovate rumah mungkin sebab anak ramai la kan, nak bagi selesa keluarga TAPI.....
Anak masing-masing main bola depan rumah kitarang,tengah jalan siap kereta aku dan housemate pernah calar kena gesel basikal,siap berbunyi-bunyi alarm kena bola cuma tak pernah pernah pecah je cermin kereta..
Tak cukup makan, "Jajan" atau aiskrim, sampah campak depan rumah kitarang dan kalau diaorang terlebih "RAJIN", sampah siap masuk kawasan rumah kitarang...
Mak bapak nampak?
Confirm nampak, lagi-lagi yang mak-mak sebab petang-petang meleset bergosip depan rumah, takkan mata masing-masing buta tak nampak anak diarang buat kan?
Buat anak pandai tapi kalau tak boleh ajar tak guna!
Siap ada yang tak puas hati bila diarang main bola depan rumah kitarang, kitarang nak masuk parking RUMAH KITARANG budak-budak tu boleh cakap kereta kitarang menyemak...
Nak je kena penampar mulut tapi masih waras, bagi hon banyak kali cukup..
Biar mak ayah diarang dengar sekali, biar faham bahasa.

Kereta?
Jangan tanyalah sebuah rumah ada berapa biji..
Paling koman mesti dua biji..itu tak termasuk kawan-kawan,saudara mara, ahli kelab, ahli tabligh diarang yang selalu "MELAWAT"...
Kat mana semua kereta tu parking?
Yang pasti corner kat hujung jalan taman tu hanya dipenuhi kereta-kereta orang yang menggeramkan.
Orang yang duduk kat corner pun tau parking kereta dalam kawasan rumah sendiri...
Orang sebelah rumah aku dan selang dua rumah ke kanan ada 4biji kereta tapi yang drive selalunya 2orang je ok...
Yang tak tahan dah la asyik memekak sepanjang tahun, lepas tu parking kereta bersepah...
Rumah aku boleh parking 3biji kereta ngam2 dalam dan luar pagar depan rumah tapi kalau ada manusia daje yang tak ada otak, sesuka hati parking kereta depan rumah kitarang siap halang parking dan pagar rumah kitarang...
Menggeramkan kan?
Tak masuk lagi parking terlajak kat rumah kitarang...
Yang ada tu siap parking cantik macam diarang parking kat rumah sendiri..
Pernah sekali housemate aku yang sorang ni memang Rock sikit, dia keluar pergi makan sekejap je tapi balik dah ada orang parking depan pagar rumah kitarang dan kitarang tahu tuan dia pergi ke mana...
Kakak tu undur sikit depan rumah yang orang tu menyinggah, dia pergi tekan paddle minyak kasi tunjuk tuan rumah dah balik nak masuk rumah...
Kadang-kadang kitarang terpaksa letak tong sampah kat parking tapi kalau tong sampah penuh macam mana dan kadang-kadang diarang sangat rajin siap alihkan tong tu..
Adik aku pernah cadangkan letakkan kon yang siap tulis nombor rumah tapi macam poyo je...

Ok, bila bab kenduri kendara lagi la memeningkan kitarang, pasang khemah dari hujung jalan sampai ke hujung jalan,lebih kurang 7-8 khemah besar.
Kalau yang ada pasang sehari sebelum majlis dan siap bagi notis kira boleh diterima akallah tapi kalau pasang awal dua hari dan tanpa notis, itu memang nak makan sumpahan orang lain la kiranya.
Bukanlah saja kitarang yang marah even ada seorang pakcik rock kat taman tu bising sebab bila dah pasang khemah, pasang kipas,meja dan kerusi kat tepi, kompomla kereta pun tak boleh masuk...
Jenuh kena jalan jauh..Kalau nak buat kenduri kat rumah dan taknak sewa dewan yang ada depan taman tu tak apa lah tapi janganlah menyusahkan orang lain.
Kadang-kadang baca Yassin untuk malam Jumaat pun pasang khemah sampai dua biji..
Aku tak paham dengan jiran-jiran kat sini..

Kalau hal busy body pun boleh tahan juga..
Mentang-mentang rumah bujang ada 2 buah je dalam taman ni dan kami ni rumah anak dara, setiap kali kitarang balik kerja lambat mulalah langsir bergoyanglah, ada mulut celupar yang cakap kerja pagi balik malamlah...
Haloooooooooo....
Kitarang tak minta nasi dari korang semua ok!!!
Rumah budak-budak lelaki kat depan taman sana korang tak nak sound pula even kekadang nampak kelibat perempuan masuk rumah tu, budak-budak perempuan seksi yang kerja dan duduk kat Taska depan tu korang tak tolong "JENGUK_JENGUKKAN" pula bila dah tengah-tengah malam kitarang balik diarang dok melepak depan rumah dengan mat rempit dari mana sambil tergelak-gelak macam lagsuir tertenggek atas motor..

Memang jiran-jiran aku kat sini memang over "KAYA"...Kalau kaya budi bahasa boleh tahanlah tapi kalau sebaliknya, maaflah aku nak senyum ke tegur korang....
Tapi bukan semua makhluk kat taman ni macam tu just 50% jelah...
Aku nak tergelak dan terkejut bila suatu hari housemate aku yang marah kat jiran kitarang sebelah rumah pergi tebang pokok betik rumah kitarang...
The main reason dia tbang sebab makcik yang mengutuk housemate aku habis-habisan masa mula-mula diarang masuk rumah tu pergi minta pucuk betik sebab anak dia kena demam denggi.
Aku masuk rumah tu lambat sebulan dari diarang.
Dia potong pokok betik tu, dia pergi letak sampah pokok-pokok tu depan rumah bagi makcik tu nampak katanya..
Aku yang nak pergi kerja satu pagi tu memanglah dengan mamai dan sengal-sengal ubi bagi jela makcik tu dengan anak dia masuk ambil...
Lagi best satu ari tu kitarang buang batang penyidai lama, makcik tu pergi pungut juga sebab laki dia suruh ambil kata nak buat apa entah...
Housemate aku kaki berangin tu mula naik hanginla...
Kawan-kawan, sila bagi idea nak buat apa lagi selain dari buat bodoh je?

# Aku buat update entry ni sebab 2-3 minggu ni depa dah start dok korek-korek rumah lagi dah (terutamanya si leader taman sebelah rumah kitarang)..
Nak buat persediaan raya la gamaknya...Weekend pun tak boleh tidur dengan aman....GERAMMMMMMMMM

Monday, June 14, 2010

*BMW Showroom*


Parking area opisku sudah menjadi BMW Showroom sebab purata kereta BMW di parking adalah 7/13.So sapa2 nak tgk pelbagai model BMW tapi rasa macam segan nak usha kat BMW Showroom, silalah melawat company ku yang mempunyai berkeluasan hanya lebih kurang 2 ekar setengah je ini...
Sales target dapat, manager semua tukar BMW tapi kami increament ciput gak...
Huhuhuhu...Sedih je...

Saturday, June 12, 2010

*Mulut Lelaki VS Mulut Perempuan*

Orang selalu cakap perempuan suka mengumpatla, mulut laser la, mulut kecoh la....
TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIi
yang sebenarnya kalau lelaki mulut macam tu, hasil yang keluar dari mulut diarang lagi PUAKA dari yang terhasil keluar dari mulut orang perempuan....
Kalau BERGOSIPPPPPP.....LAGI DAHSYAT dari perempuan bergosip...
Kalau BUSY BODY, lagi teruk tahap gaban dari perempuan...
Survey2 la dikeliling anda dan pastinya mugkin ramai yang akan setuju ...
Kepada lelaki2 di luar sana, YOU BETTER WATCH OUT!!!!
KEEP YOUR MOUTH SHUT BEFORE WE HELP YOU TO SHUT IT!!!!

p/s:kepada lelaki2 yang tak bersetuju dengan pandangan di atas, RENUNG2KANLAH keliling anda...

Friday, June 4, 2010

*Hilangnya Cintamu *

Bila cinta kini.

Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini

Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku


Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Ternyata memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu...
Dalam harapan

Lirik Hilangnya Cintamu - Filianti Vlee (Ost Lagenda Budak Setan ) @ Lirikami

*Lagenda Budak Setan *

Kalau dulu aku peminat setia Novel2 Ahadiat Akashah, jadi tak sah la kalau tak menonton filemnya....
Dulu aku masih ingat lagi, masa penulis tu top, aku masih sekolah rendah lagi tapi dapat juga baca novel2 dia sebab dok meminjam dari kawan yang mana kakak dia ada koleksi...
Boleh pinjam dengan syarat ikut turn n jaga bebaik...
Ari ni lepas aku mengemas rumah, aku keluar ke JJ Bukit Raja untuk cari barang d Warehuose sale.
Tiba-tiba timbul idea untuk menonton sesorang...
Ini bulanlah kali pertama tgk movie solo...
Malah lagi menyenangkan...
Aku memilih duduk  row tengah baris tepi sekali....
Untuk elakkan seat sebelah diduduki couple...hehehe...dan ianya sentiasa berkesan....
Pada permulaan cerita, aku memang enjoy n asyik tergelak je...
Tapi di pertengahan cite d mana part2 sendu keluar, aduhai.....
Dah macam2 bunyi ada tepi , depan , belakang aku....
Bunyi orang minta tisu, sedut air hidung n etc...Huhuhu...
Aku?
Sendu la jugak tapi ok lagi....Tak meleleh , tak menyedut....
Hahahahaha....
Tapi kosentrasi aku nak tengok Farid Kamil yang sepet, putih merah n tinggi itu ternyata la jadi potong....
Que Haidar ada juga tapi jadi pembaran dan kaki pukul pula...
Ohhhh tidakkkkk....Kau memang terror melakonkan pelbagai watak!!!
Dan si cute Nubhan juga ada...menjadi rakan si Kashah si nakal yang sentiasa menjadi penyedar n penasihat....
Heroin si Lisa Surihani , even aku tak minat sangat dengan dia tapi aku suka lakonan dia.....
Memegang watak Ayu macam sesuai gila dengan dia...
Pengganti dia afta Ayu tuka muka amatlah aku tak berkenan n seksi ok....
Apapun overall cite ni bestla cuma every scene sangat pendek sehinggakan jadi macam tergesa2 cita nak dihabiskan...
Almaklumlah, aku rasa kebanyakkan penonton adalah peminat setia Novel LAgenda Budak Setan yang mengharapkan kisah novel tu difilemkan sebijik2 tapi perlu diingat, novel tu dulu pun dah tebal takkan lah cite nak panjang berjam2....

Apapun aku tetap suka dialog noh :

"KENAPA TAK MENCARI PENGGANTI?"
"SAYA MENCARI CINTA,BUKAN MENCARI PEREMPUAN"

Sungguh melekat kata2 ini di hati aku....
Cuba aku tukar ayat dia jadi:

"SAYA MENCARI CINTA,BUKAN MENCARI LELAKI" (LEBIH SOPAN BERBANDING >MENCARI JANTAN<)
Novel yang disuatu masa dulu menjadi rebutan untuk dibaca include aku si peminat novel (untill la ni pun minat tapi tak ada masa)

The movie > LAgenda Budak Setan part 1

# There is something dalam jalan cita dia yang buat aku tersentuh sangat2 n membuatkan luka lama berdarah kembali.....

*Weekend ++ Activities Checklist*

Friday > G warehouse sale d JJ Bukit Raja Klang...Pagi2 nak gerak sebab taknak berasak dengan orang ramai sebab aku nak g cari comforter...(sebab tu pepagi buta ni aku dok celik lagi mencuci baju)
           > Pergi Carefore sebab nak beli sabun cuci baju (Aku guna sabun cap Carefore)
           > Sebelah petang nak sapu,kemas n mop satu umah , taknak wat awal2 sebab housemate2ku
            sangatlah rajin "mengemas rumah luar dan dalam...Tapi paling "malas" memasak n makan...
            Another thing umah aku ni memang mudah berhabuk lagi2 sejak ada construction dekat2 area taman
            perumahan kitarang ni.Aku lak alergi habuk....
           > Malam ingat nak tengok movie yang memang tengah banyak gila best2 tengah tayang tapi nak kena
            tunggu bonda tercinta datang mai sini tak tahu pukul berapa....

Saturday > Nak bawa mak ku g Jakel kot sebab dah tinggal bape bulan nak pose tapi baju raya tak cari lagi,
                 Takut karang orang taknak terima tempahan lak.
              > Nak bawa g jejalan kat I-City kot...Kat Shah Alam ni tak ada mende sangat...(Padahal aku pun
                 tak pernah g n setakat lalu je kalau g Klang ikut tol Sg.Rasau)

Sunday & Monday > Menjalankan rancangan Cuti2 Malaysia!!!!!!!

Tuesday > Kalau mak tak balik lagi nak bawa adik g Aquaria atau Pusat Sains....Dah lama tak jejak tempat
                 Pusat bagai ni...Tapi aku suka!!!!!!!!

Wednesday > KOJE =(....Dah perabis duit kena la pandai2 tampung balik....

Thursday, June 3, 2010

*Ari Yang BZ Tapi Amat Happy*

Ari ni sebelah petang akan menjadi ari bz ku di opis.
Tapi aku tak kisah sebab dua orang Exec yang leh wat aku presure tak ada n aku leh wat keje dengan aman tenteram....
Selain tu esok aku dah start cuti sampai ke ari Selasa depan.....
Petang ni nak kena wat verification process kat stock yang warehouse angkut dari luar...
Aku sungguh tak bape gemar aktiviti ini ok...
Aku kena "meluangkan masa" kat area warehouse yang "terlalu sejuk" tu lama2...
Selalunya aktiviti ni dajalankan oleh Exec yang sorang tu n aku hanya tolong je...
Ari ni akan ku heret supervisor baru yang sengal ubi itu buat sekali....
Apapun dalam pale aku dah terfikir aktiviti nak wat bila balik umah karang....
Aku kena kemas umah n mop umah keseluruhannya n cuci segala bilik even last week aku dah wat tapi disebabkan housemate ku yang "amat rajin mengemas" itu selalu "mengemaskan" rumah dengan barang2 diarang n rambut berselerak, aku perlu lakukan lagi sekali sebelum mak n adik aku datang malam esok....
Huhuhuhu...
Caiyok2 untuk aku!!!!

*Update Yang Keterlewatan*

Lewat ke?
Memang lewat..hahaha...
Its all about my age turn to 26 this year...
Amat menyedihkan sebab minggu tu kami semua diselubungi benda tak best...
Tapi apa pu thank u very much pada semua yang wish birthday ku....
Expecially mak n adik2....
Tak banyak bende pun yang aku fikir masa hari lahiraku tu...
Yang aku ingat aku nak balik kampung tenangkan otak aku....
Hadiah?
Tak de sangat tapi apa yang aku dapat sangat la menyentuh jiwa ku...
Hadiah 1st aku dari bos kat opis,she suddenly gave me plastic bag from Famous Amos berisi coklat bar dan patung key chain Mr.Bean...Its cute....
Pastu malam g makan2 bodoh je macam biasa macam takde mende happen...
Adik kecik ku wish d pagi hari sebelum dia ke sekolah....Speaking tu yang tak tahan...MEsti dia curi2 amik tipon dia dari mak untuk call....Mak bagi dia guna untuk message je...
Lepas subuh mak dah message awal2 dah...
To my dearest sis, Neda, TQ to wish me early one day but my opismate lagi advance...;)....
Adik laki aku lagila, sengal!!!
Dia fikir aku tak jadi balik weekend so dia punya wish sikit punya sedap ...."Happy Birthday Kak!!!Tak balik kampung takleh dapat hadiah!"...Aku tau budak ni kalau aku balik pun takda nye bagi...Selalu kitarang prefer g melantak je...
Dan aku dengan sopan pun menjawab,"Aku balikla, kan mak suh anto g kenduri umah kak Nor, mak kata ko sibuk tak leh anto..."
Jawapan?
Senyap terus...wakakakak...
Weekend aku selamat balik kampung n macam2 hal happen kat kampung....
Adik kecik aku bagi present saputgn cute dalm box, n sebiji coklat cupcake...Sweet je....
Adik aku baru je masuk darjah 4 tapi sanggup kumpul duit beli benda tu kat sekolah...
Tersentuh je rasa tapi aku tak buka pun kek tu untill nak balik Shah Alam sebab aku didatangi "Makcik" so mood aku amatlah swinggggggggg.....
Adik laki akuseperti di jangka, ajak aku p makan2 kat tempat peberet kami kat Sabak Awor Muar...
Tapi yang paling happynya si Eryn sebab dia memang gila makan ketam black pepper n sotong goreng tepung kat situ...
Ari Ahad aku nak balik ke Shah Alam around 5pm tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Afta aku siap packing semua2, nak mandi je adik aku si Kecik bersuara "Along!!!!Buku skrap kita tak siap lagi...Ari tu Along kata nak ajar buat...."
Aduhhhhhh...
Kenapala dari ari Jumaat tu ko tak menyebut?
Dah nak balik jadi delay sampai lepas Isyak baru dapat gerak...
Semuanya gara menyiapkan buku skrap Pendidikan Sivik dia yang berketebalan 16pages....
All by hand made with marker kembang,old news paper & LUNA colour pencil....
Printer siap leh scan fotostat kat umah ada dua bijik tapi haram tak leh guna sebab nya laptop tak ada , Si Angah tinggal kat opis dia n nak fotostat xleh gara2 kertas A4 warna putih sudah kehabisan stok...
Mula2 amik tajuk Family...
Aduhai, kompom kena rabik2 kan gamba family...
Sayang...
Aku suruh dia tukar tajuk berdasarkan apa yang cikgu dia bagi....
"Malaysia"...
Hahahahaha,...
Cerdik Along dia pilih tajuk....
Amik ko kena lukis bendera Malaysia, peta Malaysia, gunting gamba suratkhabar tunjuk budaya n rakyat Malaysia...
Kalau tak dapat A+++ aku tak tahula....
Lukisan dah la cantik aku buat siap border buku semua aku tibai free hand buat tanpa tgk contoh.....(wakakaka...perasan!!!!padahal dah lama tak melukis.....tapi dah tangan seni kan keras2 pun menjadi....)
Isi biar dia tulis sendiri dengan tulisan dia yang amat "cantik tu"...
Aku ajar apa yang patut nak masukkan je....
Aku tolong tu tolong jugak tapi mulut bagai nak koyak membebel kat budak kecik tu...
Alasan tak bagitahu sebab pagi2 tu aku dok suruh dia wat latihan Math & Science(sebab dia n\exam minggu ni)...
LAgipun dia dok kemaruk buat latihan kat buku yang aku beli masa ari outing ari Jumaat ngan dia n mak...
Ari Sabtu lak dia kata sebab g kenduri kawin n balik g window shopping trus penattak hingat apa...
Tapi padahal aku yang drive n balik aku yg flat dulu depan TV...
Aku terjaga kul 2 pagi kuraba sebelah aku dia tak ada, rupa2nya dia dok tertenggek kat sofa tengok kartun...
Siap tersenyum lebar lak tu...
Nasib bek aku xde sakit jantung, kalau tak dah terkujat pagi2 buta tengok muka dia...
Aku balik ke Shah Alam amatlah memeritkan sebab JAMMMMMMMMMMMM...
Aku tiba kat umah dekat kul !am...
NAsib baik Isnin tu aku g Seminar...Ingatkat seminat leh lelap tapi memang siuttttttttttttttttttttttttt...
Aku dapat duduk kat belakang VIP aka 2nd row dari speaker....
(semua gara2 salah masuk jalan n aku lambat!!!!)
Ari Selasa masuk keje baca email banyak benda tak best...(tak nak cite sebab nanti mood aku makinnnn SWINGGGGGGGGG)
Ari ni balik keje terus g umah Pn.Puteri menjengah budak2 chumellllsssss (N redeem hadiah birthday....)
Aku dapat T-shirt Showcase Adrenalin Faizal Tahir at Hard Rock KL on 30.05.2010....
Sukaaaaaaaaaaaaaaaaaa.............
Siap minta lagu Superhero kat Pn.Puter ...
Nak lagu lain dia tak bagi....:(
Suh beli cd tak leh nak cucuk kat mana2...Kete saya leh dengar radio je....
Umah saya takde radio....
PC takda speaker...
Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
Anyway.....TQ to all my frenz yang wish kat tipon n FB!!!!
Aku dah tua setahun lagi this year tapi target tak dapat lagi nih!!!
Akan ku usahakan!!!!!

#Gambar2 semua xleh upload, PC gila!!!!N aku tak sabar2 tunggu weekend!!!! I'm on leave start on Friday untill Tuesday!!!!!