Wednesday, April 28, 2010

*Bilik Untuk Disewa*

Buat pembaca blog ku yang dihormati..

Sila beri bantuan kepada ku (dan housemate ku)..
Sila sebarkan kepada rakan2 atau kenalan anda..

Rumah yg disebutkan terletak di Sect.20 Shah Alam
Rumah ini mempunyai satu bilik kosong untuk di sewa:
-Kemasukan JUN 2010 
-Muslim perempuan
-Warganegara Malaysia saja

Rumah teres setingkat kos sederhana 3 bilik 2 bilik air ni juga include sume barang :
- washing machine(2 biji auto n manual)
- dapur masak include peti ais
- tv dengan astro
- komputer
-dan senang cakap fully furnished cam rumah famili la

Rumah yg disebutkan ini berdekatan dgn :
-2minit dari Selangor Medical Centre
-5minit ke Tesco Shah Alam & Federal Highway
-10minit ke Giant sect.18 Shah Alam & Kesas Highway
-15minit ke Giant sect.13 Shah Alam & Tesco Extra
-15minit ke Pusat Bandar Shah Alam & Elite Highway
-Berdekatan dengan Petronas,Shell dan juga kedai makan,kedai kereta,klinik dan juga 7Eleven

Rumah yg disebutkan ni gak dikelilingi kawasan perumahan famili yg mempunyai taraf keselamatan yg ok dan rondaan polis selalu ada pada waktu mlm.

Kos bulanan:
-RM260 sebilik (bole nagotiate lagi)
- kurang RM20 bil bulanan

Teman serumah:
-Aku seorg aku yg sempoi
-2nd housemate seorg kakak yg baik hati n suka masak

Sekiranya kepada sesiapa yg berminat,sila tinggalkan message anda di ruangan komen atau ruangan bebelanku bg maklumat lanjut...

Terima Kasih...

*Mood Berterbangan*

Ari ni aku g keje xde mood sebab planning untuk hujung minggu ni yang dah dirancang cantik dari awal terpaksa di ubah dan di ubah kepada benda yang aku tak suka...
Mood tu menjadi lebih teruk bila datang opis ada orang yang sugguh annoying buat aku tambah berangin....
Keje melonngok tapi aku xde mood....
Dah la ada yang minta apply cert time tu nak time tu suh apply....
Akai ada ka?
Tak tau prosedur ka?
Baru 1st day masuk keje ka?
Aku cakap lebih2 kang laki ko yang tipikal tu cakap aku macam2 lak...
Susah cakap ngan orang xblajo ni....
Dah la bnda urgent len ada dak wat hal...
Orang2 yang xnak pakai otak je yang nak cover benda yang terang lagi bersuluh yang dah nyata2 orang lain leh nampak tanpa diberitahu....

BAGAI SEMBUNYIKAN BANGKAI GAJAH BAWAH POKOK TAUGE!!!!

Aku rasa tak best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, April 22, 2010

*3 Hari Bersama Sup*

Dua ari lepas kat status FB ku  ada aku cakap teringat kat mihun sup ayam mak aku...
Bukan sup kat sini tak sedap tapi mak aku wat lagi sedap...
Siap aku mesej mak aku cakap teringat mihun sup mak...
Dan mak reply weekend nanti balik mak nak masakkan...
Wink~*Lalalalalalala....
Huhuhu...
Sabo jela, lusa dah leh rasa sup mak...
Untuk lepaskan gian, dah tiga ari aku dok menayang muka makan sup ayam kat Restoran Sup Utara kat sect18...
Sengal jek...
Tapi tak puas gak la...
Smabal kicap dia pun tak power macam mak wat....



#Mihun sup yang telah ku kacau habis sebelum makan...Wing part adalah milik aku dari dulu sampai skrg....Adik2 aku n semua isi rumah dah paham dah, Wing milik Along...Wing hilang bila adik Eryn aku datang angin kus2 nak bia aku bising2.

*Otak Aku Tepu*


Otak leh tepu ek?
hehehehe...
Aku rasa aku nye dah separuh tepu dah....
Start bulan lepas bleh dikatakan every week aku di anta g training..
1st week of April aku tercampak di Bukit Jelutong, last week di HDC Damansara Utama kat sebelah Seri Pentas selama dua ari...
Minggu ni Selasa di Hospital Serdang, semalam di LKK tapi expert trainer dari luar...The most expert person in Malaysia dalam can seaming course...
Besok kat LKK gak tapi training untuk towards ISO2200...
Argh!!!!!!!!!!
Serap la mintanya...
Pale aku full of content dah.....
Ada benda yang sebenarnya aku dah belajar masa aku study dulu as example macam semlm punya training, refreshment je padahal sebab mula2 join LKK dulu dah ada dah attend tapi ni ada lagi...Kat Poli dulu amik elektif subjek (kira kalau u minorla) sem 5 Packaging in Food Industries tapi haram tak endah sangat, just untuk lulus pekse je n sebab xnak amik subjek elektif yang leceh cam sensori...
Sekali keje aku bergelumang ngan benda tu...
Sama gak cam masa aku sem 6 aku amik subjek Management In Food Industries sebab nak elak amik subjek Nutritional...
Tapi bila masuk koje....semua pun ada....Peninnnn....
Dulu masa belajo malas...
Padan muka....
Tapi saya bukan kaki ponteng kelas tau...
Masa study dulu xpenah MC...=)

Monday, April 19, 2010

*Mode:Tak Puas Hati*

Aku berurusan dengan pihak berwajib yang memang well known untuk menambah saiz dalam list bagi produk sedia ada dalam salah satu sijil penting yang aku uruskan...
Orang fikir mungkin senang je wat sijil ni tapi sebenarnya leceh bukan pasal prosedur bagi aku tapi manusia yang perlu aku hubungi...
15minit lepas seorang USTAZAH call aku berkaitan perkara tersebut, bercakap dalam telipon macam orang baru kena cerai....
Kali si bos yang call aku, bukan macai dia lagi....Aku sangka kalau dah bos tu ada la adab n profesional tapi sama jek....
Perangai macam orang xberpelajaran....Kalau dulu dah 5 sijil pihak dia kuakan, kenapa baru sekarang kata semua senarai produk bermasalah...
Intepretation berbeda2....Bila di sebut berkenaan pegawai yang dulu memproses, jawapan dia adalah ini:
"Yang itu saya tak peduli, apa yang saya tau dan saya pegang memang tak boleh!"
Aku memang tak boleh kalau orang jenis macam nih...
Aku memang automatik jadi hangin....
Dia siap cakap lagi :
"Dulu saya hanya berurusan dengan Puan Ros dan saya rasa dia tau, awak ni saya tak tahula tau x"
Aku lagi hangin, Si Ros tu dah resign lama dah sejak 2007 dan apa yang aku dapat dari rekod terdahulu, si Ros tu hanya berurusan dengan pihak dia hanya untuk tolong wakil cakap n buat surat bagi manager lama aku....Itupun tengok surat n rekod2 semua dalam tahun 2005...
Ya Allah....Tolong la hambamu ini....
They are so annoying....
Banyak lagi ayat2 yang amat aku tak puas ati....
Aku buat appoinment ngan dia next week untuk face to face...
Aku bagi tahu kat asst. dia, asst dia cakap dia xsenang tapi bila ku tanya pada USTAZAH tu sendiri, si perempuan asst. tu rupa2nya langsung tak bagitahu dia apa2....
Lagipun aku nak sangat tengok perempuan2 berdua tu.....
Aku nak cakap apa lagi pasal depa ni?
Len kali, len tahun kalau tukar pegawai lagi, tukar juga la ye diarang punya cara penilaian, pensijilan, audit even standard semua sekali still sama, memo tak penah bagi, website tak berupdate?
Dah la bahasa kasar....
Aku memang tak puas hati n bengang...

#Ini pengalaman aku dengan org gomen....Org gomen yang terbaca entry aku, sila jgn buat mcm diarang...Ini bukan org bawahan yang cikai2 tapi pegawai atasan...yang ada perkataan KANAN N TIMBALAN ok...

*Kusut Di Pagi Isnin*

Monday Mood?
Langsung tak ada terms itu dalam kamus keje aku....
Pagi2 nak pergi keje kompom mata berat macam ada lori batu 10tan...
Semalam pun aku la silap sebab tid lewat sebab settlekan iron baju keje untuk seminggu +++ sebab weekend nanti aku nak balik kg...Ari biasa, sorryla...Aku balik dah penat memang alamat pakai baju yang tak payah iron je la...
Lepas tu lipat semua basuhan sebab kalau aku bia sampai ari keje kang kompom gak aku bia sampai semua clear aku pakai balik ari2...Hehehe...
Dah la celik mata dah dapat mesej dari si amoi sengal kata dia MC katanya cirit birit dr semalam tapi semalam cover dept. datang ari Ahad punya pasal, sihat walafiat jek...Almaklumla, elaun lebih sikit bila Ahad nih...
Pastu exec sorang lagi lak kata kete dia rosak lak...
Kat tempat keje banyak benda aku dah list down nak kena settle ari ni...
TAPIIIIIIIIIII...
Pagi2 sudah ada yang membuatkan semua plan aku terbantut2...
Dengan dept.lain yang sengal, budak2 gedik & budak2 gatal,settlekan chemical yang aku order untuk lab tak dapat2, call "tempat tu" tak berjawab2 (g mana ntah, mau aku letupkan tpon diarang)...
Hei!!! Macam2 la...

Kesimpulannya, SABO JELAHHHHHHH...

Saturday, April 17, 2010

*Org Kita vs Halal Haram Seharian*

Aku terima email dari rakan sekerja semalam tapi baru sempat ku buka ari ni..
Bukan aku sengaja tak buka tapi aku hanya buka email yang kurasakan penting dan urgent baru ku sapa dulu....
Email yang d forward pada aku berkaitan tentang produk yang dikatakan adalah dari binatang yang bernama MR KHINZIR....
Aku baca satu persatu...Aku telek setiap gamba yang di attach bersama...
Budak ni memang selalu anta gamba yang macam2 kat aku dan seterusnya pada geng Muslim lain...
Aku bukan orang alim, aku bukan kuat agama gila2 tapi aku menilai sesuatu berdasarkan apa yang aku paham dan berpegang kepada tahap logika akal dan pengetahuan cetek aku pada agama ...
Ada satu gamba menunjukkan ingredients bagi satu brand coklat terkenal kat Malaysia dan kilangnya pun xjauh mana dengan tempat aku keje...
Kilang dia tu ha kat sect 16 berdekatan HQ Toyota....
Ada gak gamba 2 minuman ringan yang memang aku tahu setiap hari rakyat Malaysia dan juga umat Islam teguk...
Tak kurang juga gamba2 tempat2 proses makanan yang kotor dan menjijikkan beserta EN KUNG KUNG duduk bergelimpangan...
Pada aku gamba tempat proses yang kotor tu memang wujud tapi bila kandungan ingredients yang di forward pada aku dan bila ku amati semuanya ok dan kod agen bahan tambah yang dinyatakan adalah bahan tambah halal, ini membuatkan aku melahirkan satu kesimpulan....
Orang kita mudah dieksploitasi!!!!
Mudah percaya pada rumous!!!
Maaf pada yang tak setuju dengan pendapat aku....
Kenapa aku berpendapat macam tu?
Sebab orang yang suka2 dok forward2 email tapi tak tengok dulu betul2....
Main taram forward email yang penuh dengan gamba copy paste...
Kekadang bila ditanya balik, korang confident ke dengan mende2 nih...
Jawapannya ENTAH....JIHAD namanya....
JIHAD tak salah tapi perlulah diteliti dulu....

Terbaru aku dapat tahu dalam keratan akhbar tempatan dalam runangan sains menyatakan filter rokok terdapat pigmen MR KHINZIR!!!!
Hohohoho....
Ianya satu fakta dan telah di buat kajian sendiri oleh MR & MS KAFIR ok....
Bukan propanganda!!!!
Dan sejak hal tu dikeluarkan, aku nampakla bila duk g kedai makan , sesetengah anak muda dok merokok lapis bibir depa dengan kertas tisu...
????????????????????????
Bleh lak macam tu?????????????/
Hahahaha...
Gian....
Yang dok gulung rokok sendiri lain cerita dan yang langsung taknak tuka jenis rokok pun lain halnya....
Yang selalu dok kata makanan yang ada sijil halal tapi tak ada letak logo halal kat packaging tak boleh makan pun still dok hisap mende tu....
Alasan tak ada pun kua kat berita.....tak ada pun kerajaan haramkan....
Kalau haramkan dah lama tax yang mahal tak dapat dikutip katanya....
Kalau macam tu , tax arak n beer tu mahal juga kira benda rak tu leh telan jugak ke?
Tu la manusia...dah taksub sangat dengan mende rokok tu....
Setahu aku Majlis Fatwa pernah mengutarakan bahawa merokok itu HARAM!!!!
TAPI jika ditilik balik pada masa dulu dikatakan merokok itu MAKRUH!!!
KENAPA?
Dulu jatuh hukum makruh SEBAB zaman sahabat nabi dulu, rokok hanya diisikan dengan buah-buahan kering, daun-daun tak macam la ni....
Chemical dok berkati2.....

Susah masyarakat kita ni....MAkan nak jaga tapi kalau makan rasuah tu tak HARAM?
Perpekstif diarang hanya tertumpu dan fokus pada satu mende jek...
MAKANAN HALAL!!!!!!
Yang lain HARAM pun jadi HALAL je.....

#Maaf pada yang rasa aku punya pendapat ni sangat teruk...Ini blogku, ini pendapatku...

*Bila Ku Pandang, Ku Baca & Ku Amati*

Bila ku renung2kan semua itu, aku sedari sesuatu...
Aku tak layak kah untuk mendapat semua itu?
Hurmmmmmmmmmm..
Tak tahula....Usaha tu usaha juga tapi macam tu juga...
Tak jumpa? Mungkin...
Bila dah jumpa? Tak sesuai atau dah terlepas....
Aduhai....
Betul2 jumpa? Tak pasti sebab hati kata belum tentu tapi lebih kepada terpaksa....
Macam mana? Tak tahulah...Biarkan je ia berlalu....
Susah ke? Pastilah susah...Sebab sedar aku ni taraf mana je....
Aduhai manusia, sukarnya untuk perlu rasa semua tu...
Tak boleh ke kalau kita jadi cam cerita dongeng kanak2 tu (fairy tales)?
Kalau happen macam tu kan bahagia...
Hahahaha...
Dah mula dah imaginasi aku yang dah lama ku cuba kikis bila dah mula sedar kita sekarang kat alam nyata Kak Long wei!!!

#Jangan ambil serius...Ini adalah monolog diriku...HEhehehe...=)

Friday, April 16, 2010

*Zon Bengang Hot FM*



Semalam mungkin ari bengang sedunia bagia aku kot....
Balik keje dah dekat 8.30pm...Aku punya perut of coz la dah berdondang sayang...Kalau tidak mungkin aku masih mengadap lagi PC kat opis...
Aku kua opis, pergi kat kete terus pasang niat nak g sect.18 nak makan kat Chicken Rice Shop sekali withdraw duit dekat RHB sebelah dia...
Aku punya beg duit memang dah kering, tinggal RM20 je....Tula nak top up, tula nak makan, tula nak isi minyak....
Aku cari parking dekat2 Giant sect.18, dekat area Ole2...Semua penuh....
Aku pusing2 dekat 3kali dan akhirnya aku jumpa kete nak kua....
Aku tunggu, bagi signal siap2...
Kaki dah lenguh, perut dah lapo dan bermakna pale aku pun dah ting tong pening sebab lambat makan.....
Bila kete tu siap kua, aku pun nak belok la...
TAPI>>>>>>>>>>>>>>>>>...
Ada sebiji kete WAJA (yang plat no. dia aku lupa nak amik) yang mulanya duk 3 kete belakang aku terus masuk parking tu.....
Memang BIADAP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dah nak terlanggar pun yek....
Tapi apapun memang no manners!!!!!
Aku bengang terus, yelah kan sebab aku dah tawaf banyak kali n than dah tunggu lama kat situ.....
Aku terus park belakang kete dia, aku bunyi kan hon...
Makhluk tu tak kua2....
Tau lak malu ke cuak ke or what ever....
Lepas bape minit akhirnya dia kua selepas aku nak blah....
Aku sangka mamat muda mana yang biadap tapi rupa2nya bapak orang dah tarafnya....
Berumur lebih kurg 30+-40thn....
HIPOKRIT!!!!
REBUT PARKING DENGAN PEREMPUAN TAPI PASTU TAKUT KUA!!!!
Nasib baik aku tak buat lukisan kat kete dia dengan kreatifnya guna screw driver or coins....
Kalau tak memang menangi la ko....
Aku bengang dan terus blah....
Aku g tapau kat kedai lain n tak withdraw duit....
Tension je...
Masa masuk kete aku dgr radio lak tengah keudara si DJ Anne punya suara....
Dia tengah war2 kan nombor untuk Zon Bengang Hot FM...
Aku punya tangan laju je tetiba tuk amik nombor 03-77108822...
Sekali dail n tak bape seconds terus je dgr suara Anne...
Suara ku berkumandang tepat jam 9.22pm selepas 4minit aku call.
Aku cite apa yg terjadi tapi secara berhemah k...
Bagi warning pun secara berhemah...
Ada membe yang dengar dok message aku kata bia betul aku g call....
Mungkin sebab sebelum ni aku memang tak cara sangat dengan spesis yang call2 ni...
Tapi semalam aku buat....
Lepas luah tu, puas ati....

#Kepada semua pemandu, jangan cari pasal macam tu kalau tak nak dapat sumpahan free dari orang lain....Sebab aku pu tak penah wat macam tu.....Jadi manusia yang pakai otak bukan kepala lutut....

Thursday, April 15, 2010

*Mode:Bengang!!!*


Post aku kali ni bukan nak band atau nak mengata tapi adalah kebenaran!!!
Aku bengang kakitangan badan kerajaan tertentu yg selalu aku berurusan....
Tadi aku pergi ke SIRIM dengan bos after lunch hour, tu pun lepas aku terkejar2 pergi ke Pejabat Kesihatan Daerah di Kelana Jaya dan Jabatan Kesihatan Negeri...
Nasib baik sijil yang dipohon tak ada masalah...
Masalah yang aku maksudkan bukan masalah produk kami atau dokumen sokongan yang aku serahkan TAPI selalunya sijil yang depa kuakan tak sama dengan data yang kami bagi...SALAH TAIP ok!!!!
Tadi aku ke SIRIM untuk beli MS (Malaysia Standard) dan juga buat rujukan....
Aku balik atas meja ada note dari Fennel ( geng QA jugak)...
Dia tinggalkan note sebab dia ada meeting ngan supplier....
Aku tengok pasal saiz tambahan bagi produk kami dalam sijil Halal...
Aku pun call la balik orang tu...
Aku berapi je tau pasal apa...Masa call tu suara aku memang dah len macam dah...
Boleh dia bising2 sebab kata additional process document yang aku hantar semua sepatutnya tak boleh digunakan (include sijil2 yang dah lama lulus & dah dikeluarkan oleh depa sebelum ni)....
WHAT THE..........!!!!
Aku marah betullah...
Hari tu aku call, orang depa lagi best kata
"Buat surat je...."
Aku tanya perlu apa2 dokumen kata tak payah tapi aku sendiri wat alternatif attach sendiri dokumen yang dirasakan perlu.
Kitarang tak pernah tuka raw material dan tak pernah tambah produk kecuali tambah saiz dan keluarkan produk dari list sijil...
All of the certificates already in our hand almost 7years ++ and now dia kata semua data tak valid...
Dulu sebelum apply & key in siap pergi tanya sebiji2 dengan officer depa...
Bukan suka suki buta2 main key in je data tu...
Mana aku tak marah wei...
Aku dah dua kali wat renewal tuk benda alah tu...
Tak pernah tuka satu pun every renewal kecuali sebelum aku datang dulu depa apply tulis dalam borang n aku online...
Last2 dia suh aku buka website...
Aku bukalah dan masukkan password aku...
Belum sempat aku tekan ENTER button, dia kata
"Ok Cik, sekarang saya baru perasan yang semua data terdahulu ada disenaraikan dalam info produk"
Dalam ati aku dah cakap !@#$%^&*()_+ lepas aku bertegang urat dengan dia..
Bila aku nak jumpa wat appoinment, dia tak nak...
Aku jenis serabut cakap dalam tipon tapi tak de mende sebagai contoh kata dalam sistem dia tgk takde, tapi depan mata aku ada...
Pastu dia sambung ayat lagi lepas beberapa ketika mendiamkan diri.
"Actually ustazah....... , bos saya hanya cek salinan sijil yang ada pada kami dan minta saya kompomkan balik dengan Cik"
Dah la tak tengok betul2 pastu bising2 kat aku pastu dah ada copy ori nak suh aku attach lagi...
Pastu dia sambung ayat lagi
"Apapun kan Cik, esok Cik call semula afta 10am, selepas bos saya meeting.Saya akan kompomkan semula macam mana status pihak Cik"
Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ini menambahkan kemarahan aku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dalam ati aku, kalau ye pun bos ko salah pandang, takkan ko pun buta2 call org bising2 n marah2...
Lain kali tengok dulu betul2....
Sistem korang yang aku key in bukan key in sistem berbeda2....
Yang bos pun satu hal la...
Anak buah satu hal, len kali bos kata terjun lombong takkan nak terjun lombong gak...
Aku memang firm bab2 mana yang aku rasa memang kita dah wat betul tapi orang lak nak mengada2 marah tak tentu pasal...
Dah la yang lawaknya si Fennel tak tau apa2 angkat tipon kena sembur...
Jadi kebiasaan kitarang kalau orang yang dihubungi tak ada, orang lain tolong pick up tipon...
Bukannya biarkan je TIPON MENJERIT2 tapi orang tak angkat....
Apapun, tunggu dan lihat esok...
Berani kerana benar!!!!

#kepada kakitangan kerajaan yang tiada kena mengena atau pun tak wat perangai macam tu (marah2 n bising2 tanpa usul periksa), anda tidak perlu terasa....

Wednesday, April 14, 2010

*13.04.2010=10 Tahun*

Semalam birthday my lil' sis Cik Nur Heizryn Amirah aka Eryn yg ke 10...
Aku g training dua ari ni so aku wat tak paham jek ngan dia...
Yang lawak nya dari minggu lepas dia dok bagi hins.....
Aku wat tak paham je...Hahahaha LOL..
Tapi tgh ari masa break aku call dia n wish la juga....
Dia la penawar hati kitarang, dia la juga racun kitarang....
Adik aku ni dari kecik sampai besa makin macam2....
Dia lain sikit daripada kitarang....
Apapun Happy Birthday To My Dearast Lil's Sis!!!!

#Even lambat sehari...hehehehe...

Monday, April 12, 2010

*Happy Birthday!!!!*

Hari ni cukup 3tahun budak hensem bernama Megat Idris Naquiyuddin!!!!
Auntie Min2 nak wish happy birthday, panjang umur, murah rezeki, senangkan ati mama, abah, tok, che' n etc dan jadi abg, anak n etc. yang baik....

#sorry Auntie Min2 dah lama xdtg men2 ngan Lope n Phia...ada masa Min2 g sana...

*Aku Letih tapi Semalam Happy*


Memang aku letih gila akhir2 ni tapi...Semalam suka~*
KAlau sebelum ni aku memang hangit lama dah dengan En.Z....
Aku memang ajar dia cukup2...
Semalam keluar g Time Square dia kata nak cari kamera...
Aku kompius....
Dia bukan spesis men gadget amik2 gambo ni...PS, laptop, PC n kete yela....
Sebenarnya dah lama aku nak DSLR kamera dan semalam mamat tu beli suh aku pilih tapi semua di bawah jagaan dia...
Dan aku lak gatal ajak g tgk kat Low Yat daripada beli kat Nikon Centre dalam Time Square tu...
Akhirnya jumpa satu kedai tgh wat promo n dapat la murah sikit dan dapat la Nikon D5000.....
Huhuhuhu...
Lepas beli, aku godek2 sebelum kitarang tgk movie Clash Of The Titans sambil lepak d Baskin Robbin.....
hehehe...
Tapi kena cas dulu 6jam...(macam beli henpon lak)
Aku ingat nak sambung godek kat umah tapi dia kata bagi dia learn dulu...
Yuppp...
Muncung aku kua lagi...
Takpe2...Godekla puas2 pastu aku wat rete balik (wat la payment bulan2 kat dia pun...hahaha)...
Hahahaha...

#Nak kuakan DSLR dari wish list aku...=)...

Friday, April 9, 2010

*Cemburu Ke?*

Bila tengok orang lain happy, ada la rasa cemburu ...
Bukan cemburu sakit ati tapi cemburu pada mereka kerana diri sendiri...
Cemburu sebab diri sendiri kenapa tak leh capai....Jawapan dalam hati, tu semua ketentuan Allah...Klau kita cuba ubah tapi kalau Allah dah tentukan begitu, begitu la jadinya...
Semua sudah tertulis ketika kita di "sana" dulu....Nyata tersebut dalam satu ayat "hanya sesuatu kaum yang boleh mengubah keadaan mereka sendiri"...Tapi kita perlu ingat bahawa yang di "atas" tu yang menentukan segala....Kita bagaikan anak panah, angin kencang, ribut taufan mampu diharung ataupun tidak....Targetnya tetap sama....
Aduhai....
Redha la....
Cemburu tu ada tolongla dapat kikis....
Aku pun tengah serabut dan kusut....
Aku mampu jika aku berusaha tapi sesal kemudian takda guna dah...
Huhuhu...
Usaha jela untuk baiki....
Aci x?

Monday, April 5, 2010

*Kesibukkan,Keletihan, Ketaklaratan*

Memang beberapa bulan ni aku sibuk...
Sibuk ke mana?
Sibuk dengan keje lua, audit, training dan weekend pun kena g koje dan training...
Even hari biasa, aku hanya akan menjejakkan kaki di rumah selepas jam 8.30mlm...
It's so tiring and I called it as exhauted months for me....
Dalam sejarah keje aku selama ni, 3minggu ni straight aku keje tanpa cuti dihujung minggu sebab weekend kena menatap pc dan weekend semalam lak kena menatap dan menghidu bau lab...
Kenapa?Sebab lab staff aku blk emergency ke  Kelantan dan yang sorang lagi memang cuti...
Aku jenuh settle kan sample2 yang berlonggok yang biasanya org len buat dalam masa 3 ari tp aku wat magic dengan settlekan sume dalam satu ari...(macam terror la....hahahaha....taiko kena wat lagi terror kan)
Projek untuk comp. aku xstart lagi,dokumen submit ke JAKIM tuk produk baru pun xclear lagi,sampel ke HQ Hong Kong aku xwat lagi,monthly repot pun xmula sikit pun lagi...
Aku pening!!!!!
Banyak nya benda nak kena wat!!!!!
Nasib baik bonis dah kua, leh aku wat terapi perut n terapi shopping...
Hahahaha...
Month end ni lak increament...Ya Allah, minta2 dapat banyak la...Huhuhuhu....
Den penat koje, cari pengalaman tambah pengetahuan nih.....
Ada sapa2 nak employ aku pasni berbaloi2 k...(Hahahaha, dalam keadaan ting tong mempromote diri)
Banyak gamba actvt aku tapi xdapat nak upload lagi...
KAt tempat keje pun kurang cakap dah...
Banyak keje (dan hakikatnya gusi ku bengkak sebab gigi bongsu atas kiri nak tumbuh dan menyakitkan...serta duk pening pale n flu)
Nanti senang2 aku hupdate blog bersawang ni....
=)....
Adios Amigos!!!!!