Friday, October 16, 2009

Bercampur BAur

Aku luahkan apa yang terpendam...
Aku luahkan selepas mendengar perkhabaran gembira dari teddy bear...
Tapi hati ku bercampur baur...
Suka, gembira, perit , pedih,takut dan bisa....
Semua orang tak sama....
Aku masih yang dulu...
Tapi otak dah boleh berfungsi dengan lebih sedikit cekap berbanding dulu....
Aku rasa perit...
Tapi aku kena telan juga....
Sekarang hanya pada Tuhan aku perlu berserah....

Wednesday, October 14, 2009

Suka,Kasih, Sayang & Cinta?

Semua perkataan tu lebih kurang sama maksudnya...
Namun dalam tak sedar, semuanya tidak semestinya datang dalam diri kita dengan pakej....
Kadangakala, setiap satunya datang berbeda2 bagi insan yang berbeza...
Bagaimanakah kita nak membahagikan setiap satunya?
Bagaimanakh kita nak mengagihkan semua seadil2nya?
Persoalan demi persoalan timbul bila tiap kali perkataan2 ini terlafaz....

Suka ke?
Kasih ke?
Sayang ke?
Cinta ke?

Payah persoalan itu untuk diuraikan....
Apa yang aku tahu aku hanya pernah betul2 menyintai sekali sahaja...
Yang lain aku tak tahu untuk spesifikasikan....
Andai tiba masa ianya datang kembali setelah kecundang tanpa bukti, mungkin ia jadi untuk kedua kalinya...
Waktu itu mungkin aku akan bersyukur sangat2 diepertemukan mungkin dengan orang yang boleh ku berikan pakej ini...

Namun...

Hanya insan yang boleh menerima aku dan keluargaku seadanya saja yang boleh menjawab segala2nya....
mungkinkah hatiku akan berbunga kembali?

Monday, October 12, 2009

Trip....

Yerrrr...
Aku memulakan perjalanan ku ke Langkawi pd ari Jumaat pagi dan pulang malam tadi...
LAwatlah dalam negara sebelum ke luar negara...
Hahaha...
Tagline untuk promo negara sendiri...
Aku g sana macam nak enjoy tapi xbape nak enjoy sebab aku adalah comuttee yang bertanggungjawab untuk membawa seramai 100org disana termasuk persediaan untuk annual dinner bertemakan Malaysian Night/Malam Satu MAlaysia yang dihadiri oleh org H.Kong, S'pore n Kambodia/Thai...
Comittee nya bape ktul jek dan aku la selaku m.c triibahasa glamour untuk malam dinner (hahaha...glamour la sgt)
So...terasa la keletihan tahap gabannya....
Akan ku upload gambar2 ku di sana bila ada masa lapang kang....

Sunday, October 4, 2009

...........

kadang2 suatu penantian dikatakan sesuatu yang bodoh oleh semua orang...
tapi adakalanya penantian itu juga mengajar erti kesabaran...
penantian yang xbermakna juga apa kurangnya...
lain yang diharap...
lain yang mendatang....
akhirnya tersekat tanpa arah....
bagaimana harus lari dari semua ini...
semua ini sudah ketentuan...
walaupun dikatakan sesuatu kaum boleh mengubah kemahuan masing2 dengan uasaha,namun adakalanya takdir itu tetap takdir..
aku tak tau samaada kata2ku ini suatu luahan saja atau ternyata kenyataan...

Saturday, October 3, 2009

CaMerOn Oh CaMerOn!!





last aku g Cameron Highland waktu aku masih bergelar student tahun akhir di Polisas tahun 2005...
balik cuti sem g melepak kat umah Lely dulu ngan si Zila...
sikit punya jauh lepak dari Kuantan masuk Perak naik ke PAhang....
pastu baru balik Johor...
huhuhu...

kalau zila n famili dah holiday...
aku lak telah ditugaskan oleh adik aku merangkap pihak pengurusan Miaziawa untuk survey dan booked banglo kat Cameron bagi mengadakan company trip n famili day bagi staf2nya mula cuti sekolah bulan 11 karang....
ye...
aku tengah ting tong rini duk survey banglo yang xbape ketul sangat kat Cameron tu terutamanya kat area Tanah Rata n Ringlet....
nak cari apartment xberbaloi ngan kuantiti yang akan pergi n kos bayaran kang...
dulu memula g sana aku g ngan exco tempat belaja kitarang g tempat penginapan orang asli jek...
ni xkan aku nak bawa mak bapak budak ngan baby g sana lak...
huhuhu...

aku mengambil keputusan juga untuk meminta pertolongan Pn.Lely Khalilah si anak jati Cameron Highlands untuk membantu...
hehehe....