Saturday, May 30, 2009

Flaming Cool Party!!!!


d hujung majlis..sume dah sengal

lelong tiket wayang nak dok pekena mamat ni ajak awek atau auntie kat bawah g..hahaha

sesi pkena abg ni g melamar ala2 zamn muda dia dulu

mc dsuap kek baby may b'day by the top 5 best attire( dia xdkenakan truk sgt sb pemalu)

dgn GM( bdn plg besar)n plant manager (specky blkg mc sorg lg) n with sebahagian geng SRC

sebahagian geng SRC

Wah...ni dua org mmg ade gosip(adam n winnie)

interview abg din(top 5 best attire)
The top 5

testing reahsel b4 majlis...dlm dewan yg buruk sblm dicantikkan

yg hadir mlm tu..n barisan dpn adalah team SRC..ramai ladies yek

kek for may babies
with fennel(satu dept team)

Last2 friday (22.05.09,kira dah lapuk gak cite ni..semggu sudah)kat company aku ade wat dinner anjuran Sports & Recreation Club (SRC) LKK(new team n all very fresh n young,sb every year akan ade undian bru utk pemilihan).
Aku bertindak sbg members pun bertungkus lumus tuk menjayakan dinner tu even byk bnda n mcm2 happen before that day...
Apepun dinner tu berjln ngan lancar n mendpt pujian dr sume org dgn aktiviti yg mantap n menggembirakan .
Mlm tu sume menepati tema...Merah +Hitam
Dlm dinner ni gak dselitkan party tuk May Babies....(include me)
Thn ni SRC dpt peruntukan ckit n ciput gile berbanding yg lpas2..
Imagine la klu yg lps2 nye team dpt 10k(as example) kitarang dpt dlm 1k jek...
Tp nak wat grand2....adoiii....
Utk mlm tu aku dpilih utk menjd m.c tribahasa (b.melayu,english & mandarin) dan bergandingan dgn sorg amoi poyo yg budget besh yg tlah mempromote diri sndr dan wat gempak yg menggeramkan n membengangkan sume org (expecially chairwoman & vice chiarwoman)spjg majlis yg rupa2nya xpanh jd m.c tau ckp bsa jek n mlm tu dia cuak smpai xmkn..minum jek...
Tp aku pdoli hape ngan dia...asyik nak kata aku jek ....biala... dia sndr susun ayat bhs dia toggang terblk smpai kna tgur ngan yg len, dia xde hak la kan nak ckp aku lbih...
Mlm tu gak aku telah memilih tuk pkai red kebaya sb aku adalh anak melayu (lps tgk gamba phm kang)
Tp apakan daya dah byk tmpat g (dkt2 s.alam la) aku cr warna merah xde sb size bsar la, mahal la ...
Last2 aku dpt la bju kat dlm pict ni ngan price RM89.00....
Kat atas tu adalah gamba2 aku mlm tu dgn make up yg buruk sb Winnie si amoi kaki make uptlahtercucuk mata n muka ku dgn berus maskara sb terlalu terkejut n bgang ngan si amoi mc seko tu yg wat prangai.
Byk gamba jd M.C jek smpai kaki aku sakit gila diri lama,tp xpe sb untill last week aku still dpt pujian sb pndai ckp mlm tu dr sume include bos bsar aku yg susah nak puji org.

Thursday, May 28, 2009

The Crocs

Mlm semlm dgn pnuh smgt aku n Mr.BF g IOI mall puchong bg perjumpaan mengukur kaki di kasut Crocs....
Hahaha...
Ini sume idea yg timbul dr chat room kami...
Perjumpaan ini dihadiri oleh 7org dewasa dan 30rg kanak yg comel sgt2....
Hadirin dewasanya ialah aku n MR.BF,
Pn.Puteri n Mr.Hubbynya abg.Is dgn dsertai bibik mereka bibik Imah dan
En.Fizu n isterinya K.Niza....
(Act.Zila nak join tp dia sakit pale)...
Kanak2 comei yg hadiri pertemuan ini ialah,Idris,Sophia(slah eja sory ye mamanya) n Naufal....
Macam2 gaya n kerenah budak2 ni...
Tp yg sopan n keep cool ialah Sophia...
Kitarang berchit chat n bercerita...
Rupa2nya kecik je dunia ni...
Org ni kenal org tu, org tu knal org ni...
Org tu duk dkt tu, org ni dkt gak...
Huhuhu...
Mcm2....
Tp apapun, at last masg2 dh jumpa n xstakat dgr nama n kenal di alam cyber jek...
Hehehe...
Apapun aku dpt gak survey n jmpa yg aku nak..
Even aku mula2 minat patern len yg aku npk kat Crocs JJ Bukit Tggi..
Bila dgr patern tu patern lama trus jek cancel...
Huhuhu....
Dibawah ni d attach bersama crocs yg bakal terssarung d kakiku tp d sponsor oleh MR.BF...
huhuhu...

Lpas g IOI Mall Puchong mula2 bercadang nak mkn sekali ngan Pn.Puteri n hubby dia tp kedai kat ctu byk dah nak close...
So aku n Mr.BF cadang mkn asing2 la...
Aku n MR.BF g mkn kan Bandar Puchong,
Kat Bumbu BAli...
Okla sedap n mmg taste of BAli food tu teras la...
Tp harga dia pun sodap....
Dua Ice Lemon Tea,
Nasi Bumbu BAli (aku nye yg mmg besh n lauk dia lbh dr 4jnis)
Chiken N Chip(MR.BF nye yg aku asyik songlap kentang gorg dia jek smpai time nak byar bil smpai dia pakse aku stop...hahaha)
Tak igt bape sgt berapa total sb MR.BF yg bayar...
Include tax ialah :RM60++...klu xsilapla...
Dia yg nak sgt try mkn kat ctu...
Tp harga dia sesuai la dgn foods n suasana restoran tu...
Dpt voucher lg..
Upe2nye satu bumbung ngan Ole-ole BAli Restoran...
Okla...
Ade beberapa gamba yg tak tranfer lg...
To be continue....

Wednesday, May 27, 2009

On 26.05.09

hari jadiku thn ni aku anggap mcm ari2 biase jek...
sb2nya:
1.aku ade audit utk HACCP dr MOH yg auditor nya cerewet
2.aku bekerja mcm bese tp thn ni kat opis xde org wish n celebrate cam thn2 lpas sb masing2 pning ngan auditor dr pg smpai ptg...except June jek wish n ms.leong (ast.manager aku yg bek ati wish bile aku dah blk umah dlm kul 6.45pm)...
3.mak n eryn xde dgn aku.depa smpat wish pg2 sblm eryn g sek.
4.mood aku xbape baik sb proses bulanan seorg wanita tibe.
5.aku asyik dikunjungi mimpi2 si DIA tp aku xpk pun psal DIA...(antu tul)
6.ntahla....aku rasa xsihat sgt 2-3ari ni...
n mcm2 benda dlm otak aku berputar dan berpusing laju....
mmg mcm2...adik2 aku,mak aku,keje aku...
hurmmmmm....
xtaula....
layan yolah.....

Tuesday, May 26, 2009

2009 - 1984 = 25


(latest pict of me on 22.05.09)

no keramat dlm hidup aku ialah....
26.05.1984
(sabtu,sb tu mak aku keras ati kental gila sb lahir ari sabtu mlm lak hah)...
Ari ni tepat kul 1.38am ari sabtu aku dlahirkan kat Hospital Daerah Muar (hospital ampuan fatimah kot nama rasmi dia,x igt) oleh Pn. Anom yg dah menunggu 2 thn baru dpt aku...
(sblm tu pnah keguguran n klu x aku dah ade seorg abg)
Aku dibesarkan dlm suasana kg. dan dpt didikan awal dr mak n arwah nyai aku blah mak(nenek)....
Aku dr zmn blaja tabika smpai sek men. pun duk ngan famili (form 1 pnah dpt sek.berasrama pnuh tp xleh go on sb sek agama maahad)
Aku lanjutkan pelajaran kat kuantan pahang n skrg dah keje...
selama 25thn ni(jublee perak ek 25thn klu xsilap) mcm2 menda aku dah lalui tp cam lum cukp lg aku rasa....
byk bnda aku nak kna blaja...
lgpun nabi junjungan kita gak penah ckp,
belajarlah sehingga liang lahad...
aku harap aku dpjgkan umur, murah rezeki dan bahagia dunia akhirat...
xnak pjg2...
thn ni aku dpt hadiah 1st dr Mr Bf n awal 2ari...
dia bg aku komputer ye( tp monitor n cpu jek wthout mouse or keyboard or speaker) bukan la lap top....
tp ok la kan...
thn lpas dia amat dasyat sb x wish aku pun...
hampeh tul....
ape pun aku bersyukur dgn pemberian tuhan sb aku ada keje yg ok, n org sekeliling aku yg memahami....
terutamanya mak ku....
aku harap aku boleh lbih maju dr skrg....
aminnnnn....ya rabbalalamin....

Monday, May 18, 2009

keje,A.F,jam &movie

last saturday aku msk keje...
aku keje weekend mmg xdehal as long as xde aktiviti len...
aku msk keje byk merepek jek...
tp elaun jln gak.....

blk koje aku trus g jmpa n amik zila kat puchong n mkn kat old town white coffee puchong...
kat sana gak la gamaknya jam adidas pemberian MR BF tercicir...
aku sjak akhir2 ni suka sgt pkai jam tu...
aku xtau la nape pdhal klu g keje aku slalu pkai jam buruk aku jek...
sblm aku kua kete tetibe jek aku buka jam tu sb cam pns sb jam tu jnis melekap kat tgn....
ade terdetik kat ati aku klu cicir naya jek...
so aku ltak bwh ckit ...
tp bila ptg aku nak g AF,
aku cari jam tu merata xde....
aku suspek jatuh mase bayar kat counter ....
sb lpas g sane aku x g memana dgn beg tu...
dlm kete pn xde....

blk tu aku pnat sgt...
aku dah la terlelap....
g klam kabut xkira p mana la...
aku mmg2 xsuka....
bnda klam kabut camtu atau lari dr planing akan buat aku hangin satu badan....
mlm tu aku g AF mmg rasa cam xbesh atas byk sb....

may b sebab k.nim yg tlg aku cr tiket xde,
may b sebab jam aku hilg,
may b sebab lagu2 mlm tu ntah hape2,
may b sebab sound system not cover surrounding...
bunyi dah mcm mletup2...
may b mcm2 la....
tp apapun aku mengucapkan byk2 terima kasih kat kak nim n auntie dia Pn.Siti Hajar sebab klu x kompom xde tiket tuk g AF tu....

sok nye aku g smula old town white coffee tu bertanyakan psal jam...
manager dia hancur xtau ckp bahasa,
english pn cam outtttttt....
kna minta translater....
staff dia rmai foreigner,...
bila tnya psal jam tu sume geleng pale....
aku cuak sb aku takut MR BF marah....
xmarah pn dia bising2....
tp bila tghari tu aku kua tgk movie ngan dia,
dia slmabe jek jwb;
"xpela....xde rezeki tu,nnt2 cari jam lain ekkk"...
huhuhuhu
ayat hujug tu yg besh,...
hahaha...

spjg tgk movie angle n demon tu aku xde rasa risau lg dah...
hehehe...
buat sesape yg risau2 nak tgk cite ttg pengikut kristian / katolik yg amat kuat,
lebih bek toksah tgk cite ni...
mmg sgt2 kristian....

Saturday, May 16, 2009

SELAMAT HARI GURU

SELAMAT HARI GURU!!!!!

bila igt zmn belajo msti igt tok guru kita sume kan....
cikgu2 kitala....
mcm2 pesen aku rasa....
lecturer pn guru gak la,....
warga pengajar....
zmn aku sk dulu mcm2 perangai cikgu aku suka perhati....
hehehe....
tabiat aku la tu....
bila tibe ari jumaat, aku still leh igt warna atau fesyen baju cikgu tu pkai tuk smggu....(sbg contoh yek)
bukan aku sngaja nak mengingat tp dah terigt,....
hahaha..
nasibla cikgu2 atau lecturer aku yg slalu m'jd mgsa aku perhatika....

dulu zmn sek rendah aku ada beberapa org nama cikgu yg mmg aku xkan leh lupa smpai bebila la aku rasa....sb depa wat aku anak murid kesygan....hehehe...

SEK RENDAH (SKJY):
Ms.Khoo Lan Hong-teacher kitarang yg dpggil ms.kucing.dia botak katanya smpai ada kata dia pkai rambut palsu n ade antr geng aku(dak jambori pengakap) yg nakal nak guna pancing kait rambut dia....hahaha...sengal...
Cikgu Hudari/Razak- cikgu ni guru klas aku dr darjah 1-4....lama gila ngan dia....xsiap math xleh kua kelas blk umah(aku xsuka kelas dia kelas last)...dia bapak classmate aku...anak dia slalu jeles kt aku..
Cikgu Samsuri-cikgu muzik aku n juga pelatih pengakap yg rupa2nya lyn dua jantina...oh tidakkkkk....
Cikgu Selamat- Cikgu agama n juga pelatih pengakap aku yg suka siku dak kat blkg bdn...sakit beb...mulut laser tp anak2 dia cun2 siut...
Cikgu Adnan-Skali imbas cam Abby Yus plakon drama,,,,cikgu pengakap aku gak...hitam2 si tampok manggis sugguhpun hitam sentiasa senyum manis....
Cikgu Kamal-Cikgu math aku n cikgu pengakap gak....dia xleh marah sb lpas marah dia akakn wat lawak blk n suka kuakan gg palsu dia dlm kelas...
Cikgu Kasmah- Cikgu netball sekolah....tggi orgnya...msk sek kitarg masa kitarg darjah 3...anak dia cam anak bosnia...dah la time tu bosnia lpas perang....
dan rmai lagila.....

SEK MENENGAH(SMPB)
kat sek menengah aku xclose sgt ngan cikgu sb aku suka wat hal sendr tp ade beberapa org cikgu yg sntiasa aku xleh lupa....
byk bnda n dnda yg aku dpt dr depa...
Cikgu Normah-cikgu math aku yg bek n lmbut...dia ajar math bru aku dpt A tuk SPM...UPSR n PMR B memanjang...
Cikgu Muis-Cikgu add math aku yg gatal...
Ckgu Zaid-cikgu add math gak n last2 kawin ngan classm ate kitarg...
Cikgu Sabariah-Teacher ni sgt berhabuk bila speaking....dia dulu dak TESL.
Cikgu Rosmawati-Cikgu sejarah SPM aku....garang gila....bw kete npk pale jek...hehehe...
Cikgu Rosmah-Cikgu kimia aku yg ade masalah dgn pale dia tp dia guru berdedikasi...
Ms.?-Cikgu Biologi aku yg aku xigt nama sb dia suka pilih kasih n SPM aku tunjuk dia aku dpt ok...terbeliak mata dia...kalah anak emas dia...hahaha....
Cikgu LEla-cikgu sejarah PMR aku yg suka bercerita dgn pnuh smgt...klu cite silat siap bersilat dlm kelas....dia gakla luku pale aku mase trial PMR sb aku lukis kartun atas paper soalan...(dah siap jwb n dah cek dia suh double cek blk)
Cikgu Zainal Broh-Cikgu Fizik n rekacipta aku yg sempoi....dia mengajar smbil wat master kat UTM....setiap mggu kete dia kan ade kemek2 baru....suka bw kete smbil lelap...
Cikgu Zainal Abidin-Kuat rotan org .... n nama paggilan utk dia BIG BOSS sb dia mmg big n bossy ckit....
Cikgu Ngatimah-Dia cikgu disiplin cam Big BOss gak....suara lantang yg amat...serupa cikgu disiplin pmpuan seangkatan dia...tp kat lua aku ppgil dia cik mah sb dia cousin mak aku...
N ramai lgla cikgu2 ku yg xterkata aku kna ngan depa...

POLITEKNIK(POLISAS)
Kat poli aku xrapat sgt ngan lect,aku xcept felo aku ustazah Fatin...
Yes...ustazah rock beb.....
Dia mmg besh...Tanyala dak BAKAWALI...
xyah cite pjg...

TO ALL PENDIDIK DI MALAYSIA...
JASAMU SGT KU KENANG....
EVEN KPD RAKAN2 KU YG RAMAI JD PENDIDIK SKRG...
N XLUPA COUSIN2KU....
DIDIKLA ANAK BANGSAMU SEBAIK MUNGKIN.....
AKU RESPEK SUME GURU!!!!

SELAMAT HARI GURU!!!!!!!!!1

gAJI DuLU n sKrg

Dulu gaji kecik kos rendah....
senang ckp cam nila..
graduate yg kua dlm thn 1994(aku darjah 4 lg time tu) mempunyai ijazah dlm bidang sains sbg contoh kimia n biotech la...menerima gaji RM1200(siap tolak EPF & SOCSO)....
Kira tggi tu...
tu kira cam 1st job tuk depa....
Bila tgk blk skrg n 15thn lepas betapa beza sgt ...
snang kira ikut peratus pendapatan n perbelanjaan....
cek blk gaji msg2.....
Aku starting gaji aku thn 2005 just RM900 (kira gaji bersih n aku diploma jek)...
Dak degree aku rasa RM1800 @ RM1500(klu salah tolg btulkan..almaklumla...den xdo degree)
aku kira2 blk mmg la ya ampunnnn....
betapa mewahnya dulu....
skrg msk tandas pun bayar wei...
plg murah 20sen....
Dulu RM60k keatas adala rate kete Merc. n BMW lbh kurg thn 1970an...
Tp skrg to rate tuk kete cam MyVi keatas...kete malaysia yg ok tu yek....
Betapa la berbeda beb...
Dulu klu RM30 leh isi kete proton saga full tank tu....
skrg kete proton bapak aku tu RM30 separuh pn jauh...
Klu isi kat kete aku CLK(cute little kelisa) tu pun dlm separuh jek....
Dulu xde tol merata2 ...
skrg xsmpai bape km dah terjongol tol...
Btape la kesiannya kita...
Tp bila kira2....
lg kesian generasi kita masa akan dtg....
Lg tggi kos hidup depa....
Dulu 50sen sek rendah aku dpt bli dua barang...
Skrg adik aku c eryn tu 50sen , dia siap ckp...
"Ni bli pemadam kecik cenonet leh la...."
ni zaman adik aku...
zmn anak aku xtau la...
Oleh sb itu,.
kita kna menaikkan taraf hidup masg2 n kumpul wit byk2 agar anak2 kita x terbiar....
hehehe..
aku sengal rini....
blurrr d tmpat keje byk sgt n serabut...
aku merepek cam kerepek rangup dah....
hahahaha

KReaTiF?

Pg td dlm kul 1.00am++ aku bru blk dr summit tgk movie Power Kids ngan zila...
Act. kitarang tgk movie lpas aku g survey brg club...
Aku blk dgn selamba badak mandi, basuh baju (even pg td bru sedar x msk softener n rinse lg skali) n tgk tv....
Aku tdo lmbt gak la gamaknya sb duk tgk tv...
Xsedar diri ari ni kene keje msk pg sb smlm satu area Seksyen 16(atau lbih dr area ni) black out tiba2 dr kul 3.50pm smpai 8.25pm....

Aku tertgk TV3, Malaysia Hari Ini Ulangan(sb xde cite len n malas tgk dvd,makin lmbat kang aku tdo) ...
Pengacaranya,Wardina Saffiyah n Mazidulakmal
Depa bincang psal "pemikiran secara kreatif"....
Aku tersentuh gak n terpfikir lak pasal topik dia....

KREATIF?
Mengikut data yg dinyatakan, anak Malaysia masih dikategorikan sebagai kurg kreatif...
masih dlm kotak...
dlm kotak yg dimaksudkan sama la mcm katak bawah tempurung....
Ataupun still xberkembang.....
Aku rasa cam x setuju psal bnda yg satu ni....
Yg sebenarnya anak Malaysia sgt kreatif dr pelbagai bidang....

Klu dr segi -ve,
tgk depa nek motor cukupla....
siap lps tgn angkat2 moto (wiili ek dak rempit ckp)....
Yg drug addict atau penghidu gam tegar lak...
mcm2 bnda n skill wat asalkan leh lyn bnda tu....
n byk lgla....
tp jgnla ikut lak....
kena sndr mau igt la ....
dah trang2 xelok xyah la wat kan...
tp bukan semua anak Malaysia cam tu yek...

Klu dr segi +ve aku rasa lg byk cuma depa xde peluang nak tonjolkan....
kadang2 anak Malaysia (Malay expecially) ni pemalu n kadang2 xde peluang...
Xmcm anak US ( sbg contoh)...
Wat bnda bodoh pun dh glamour satu dunia....
Xyah tgk jauh la....
tgk kat Ripley's Blief it or Not pun cukupla....
Xpun American Video....
Anak2 Malaysia kita kurg publisiti dan galakkan act.

Dlm topik ni gak depa kata kekereatifan boleh diasah....
Terdapt beberapa buku yg ditulis oleh pengarang terkenal mcm mana nak asah kreatif tu....
Tp pd aku la....
Kekreatifan yg mcm ni xkan kekal lama...
Kekreatifan scr semulajd. akan sentiasa bercambah dan sentiasa mendtgkan idea baru......
Itu pendapat akula....
Terpulg pd setiap individu....
Tp apa yg aku percaya adalah setiap org ada kelebihan dan keistimewaan masing2 even depa xkreatif.....

Friday, May 15, 2009

AKu & HaRi JumAaT

Ari ni aku dtg keje lmbat dsbabkan sebungkus nasi lemak utk seorg budak yg nek lemak...
Aku bgn mcm bese....(even rasa mcm nak mc sb kaki aku xleh grak pg td...kekejengan yg menyakitkan..)
Kua umah mcm bese tp dsbbkan tmpat ns lemak tu jamd...
aku pn jd sangkut kat jamd...
Tbe opis dah lmbat 2minit...(2minit kat cni pun kna cut gak)
Aku mmg moody satu pg td...
tambah2 lg aku nye work load 2mggu ni bertambah...
last week consider aku leh lyn lg tp bila dtg mggu ni...
aku rasa nak muntah pn ade....
HACCP audit mggu ni tunda next week,
aku lega...(even ade document still pending)
Free Sale Cert expired smlm tp not urgent kta marketing...
aku lps dah...(sb cek company tuk payment xdpt lg)
Court kes lak muncul awal mggu ni...
aku lak kna handle...
aduhai....
pening....
act. kes tu cam kes aniaya...
mmg @#$%^&* btulla....
so dr awal mggu untill end of this week aku cbuk kumpul bhn ngan back up from my team...
lega ckitla....
tp yg xbesh officer yg aku nak kna contact tu bz memanjang...aku keja dia ,call bgai nak rak include HP no. dia.....alasan pn byk memanjang...Smlm pn mase aku call nk dtg sana dia siap bg alasan kata "start from esok (friday la) I xde yek....I bz even HP pn I xlayan sb I nak wat screening kat KLIA"....
bgtau we'll nak dtg tghari tu gak dia tergelak lak....igt memain gamaknya...
tu yg membawa aku n bos dept. aku ke Kuala Kubu Baru kat Hulu Selangor tghari smlm...
(Hulu Selangor yg mmg HULU siut)....dah la tiba lps waktu mkn pn dia xmsk2 lg even HOD dia dah msk dulu n suh asst. dia call.....sabo jela...

persiapan tuk dinner comp. atas nama SRC club kitarang pulak masih terkontang kanting...
aku pn xsiap kan lg text tuk aku as M.C tuk 22.05.09ni...
xsuka wat bnda tu ngan org yg poyo....
dan ptg ni gak aku n geng games kna cari brg cabutan bertuah yg merupakan brgan elektrik berjenama....huhuhu....
xtau la blk kul bape....

n this morning gak aku dpt msg n mail dr my dearest sis n great mama....n ade mail mengajak g dr sorang budak kebosanan....
ade sale kat Guess ISETAN...60%...
mmg ati aku nak g tp memikirkan keje yg byk n bnda nak settle rini,
aku terpksa tolak....even aku nak cr jam sbnanye....
to my buddies, org mmg mnta maaf sesgt....
org bukan sengaja....

may b next time we can go together.....

Wednesday, May 13, 2009

12 MAy

12 may 1981...
pd ari ni MR BF aku tgk dunia...
smlm gnap umur dia 28thn...
aku kenal dia hampir 2thn lbh dah dr dak umah dia yg jugak senior sek.aku...
orgnye slambe...
kasar ckit sb adik beradik dia sume lelaki
he's 2nd from 6...
gila kete n pantang rase xbesh kat kete dia kompom g mask kdai baiki...
psal mkn xbape nak kisah n xcerewet....
tp psal pakaian n brg dia, dia kisah...
brg dia memahal...
kekadang aku bisg gak...
klu nak cite byk lg....


aku dan dia mmg jarang bg hadiah b'day ...
bila ari biasa nak bg kitarang bg...
very simple n sempoi....
smlm aku juz kua dinner ngan dia kat kedai pcik kenny....
dia mkn mmg kussss mangat...
tp aku blanje la...

anyway...
aku doa dia sntiasa sihat n happy...
sb...
dia xsuka share problem ngan aku....


susah n liat amik gambo....ni gambo dia men ngan anak buah dia kat spital

Monday, May 11, 2009

ape yg org tau & phm?

ckp mmg mcm btul jek....
dlm ati sape tau?
ckp mmg mcm bagus jek...
actual nye pnah wat ke?
ckp mcm dah alami jek...
pernah ke lalui?
ckp mcm pernah jumpa jek...
pernah jumpa ke?

ckp mmg senang...
tp sblm ckp tanya la dulu...
ckp boleh lps...
tp sblm ckp fikir dulu...
ckp boleh mcm2...
tp fikirla ati org....
ckp boleh sesedap rasa....
tp igt2la...

apa kata org?
tau ke yg sebenarnya...
apa org wat?
tau ke akibatnya...
apa org anggap?
tau ke halnya....

apa yg org tau & org paham ?
diaorang tak tau....

Friday, May 8, 2009

Pending:TaG & AwaRD FrOm Cik AniM n CiK ZIla


(xtau nape gambo jd kocik)

Peraturan nak jawab tag ni ialah :
1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.

-Copy sudah....
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
- Cik Nurzilahanim n Cik Suzilawati yg bg award ni kat aku...
- cik anim senior aku dan penah merangkap roommate masa belajo kat polisa dulu...dah7thn aku knal dia...kisah selanjutnya sila lawat link blog dia "Welcome to dunia anehku"
-Cik Zila,aku nye junior bwh satu sem, dia sebaya jek pdhal cuma 2nd intake...kira coursemt pun yek,roommte pun pnah, sekg.pun yek(batu pahat gurl),kaki lepak skang pun yek...apepun baca link blog dia"Must Be Open----->"
-apepun dua org ni mmg gila2 dan kadang2 gila....(Bakawalianz mmg mcm tu kot...hahaha)
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag)
1.Aku anak 1st dlm famili juga cucu 1st blah famili abah aku...
2.Aku masih berstatus single lg (bukan married or divorce yek) tp dah ade MR BF tp aku xterign nak kawin lg pun walaupn dah kna giat dgn rmai org(my parents excluded...)
3.Aku xpenah ngam dgn abah aku dlm semua hal dr dulu smpai skrg..aku mmg close gila ngan mak aku
4.Aku suka baca sume bhn bacaan n xbape sgt dgr radio except dlm kete n aku xpndai nyanyi..
5.Aku boleh berckp tanpa henti smpai kekadang aku tak tau bila mase aku xberckp(may b mase marah sgt2) n bleh smpai lupa aku nak ckpkan bila dh byk sgt bnda...hahaha
6.Aku juara mengigau zmn berzmn...(hahahaha...byk kisah lawak psal ni)
7.Aku ni jgnla ade sesape call mase aku tido mlm sb aku xkan tau ape aku ckp even kadg2 aku xigt pun ade org call aku...(membe terdekat n famili aku sume tau dh peel aku ni)
8.Aku kaki mrayau tp ade had la...n tgk tmpatla...
9.Aku seorg yg suka mknn.ajakla try mknn ape2 n org yg ajak tu ngam ngan aku...kompom g...pastu dah kenyang membuta jek..hehehe
10.LAst but not less(btul ke ayat aku?)..aku suka blk kg xkira mase atau ade wit ke x....rase besh sgt....xbising n xserabut mcm kat cni n sejukkkk(selesa tuk tdo...hahaha)

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
-xde sape kot sb aku utang dah blog ni...award ni sume dah dpt rata2..huhuhu

Thursday, May 7, 2009

aku pening!!!!

Aku tulis blog ni tuk release tension aku...
aku byk keje..
gila gaban byk..
bila musim nak di audit...

mcm ni la musim melanda..
bak musim banjir mlanda pantai..
bak musim kemarau melanda padang pasir...
bagaikan rindu melanda pecinta...
bagaikan treler merempuh motor....
bagaikan kete kebal melenyek tembikai....

huhuhu..

aku pning....
tp layan jek koje ni....
dan sebab tu la aku n opismate aku...
dgn selmba msk agak lewat lpas mkn...
dlm 2mggu ni jela...

hehehehe....
kitarang xde punchcard waktu mkn maaa....
(jgn tiru aksi ini di tmpat keje anda)


Wednesday, May 6, 2009

LaDIes DaY!!!

Ari Sabtu lpas aku amik keputusan tuk bw mak aku n adik aku kua jln2 sb ari jumaat tu (labour day) aku duk bantai tdo jek kat umah...
sampai betis kiriku d sengat bee lg...
mak kata"tu la, tdo xigt dunia, tv tgk org...pkai sua pndek lg"..
pdas siut...

aku igt nak bw depa g air terjun gunung ledang tgkak tp takut rmai org...
adik laki ku xnak join sb dating memjg bila awex dia blk kg cuti...
abah lgla jgn harap...

so bila xjd g air terjun, aku amik keputusan tuk bawa eryn mengenal sejarah,...
hehehe..
aku bawa g malacca yg 45minit perjlnn dr umah....
aku bawa dia g muzium tp bukan muzium rakyat..
sebab dia takut patung...
so...
aku bawa dia n mak g muzium samudera,laut n tldm(tiket tuk 3org xsampai rm10 utk 3muzium)...
tp seblm tu jom mkn cendol gula malacca dulu...
nikmatila gamba2 yg xbape byk n yg xbape sharp kat bawah ni.:



manis mula2 mmg sedap..

makan cendol smbil tgk org lalu lalang...hehehe..


3ladies (act.2&half) of the day

konon2 kat tepi jeti

adik over bila duk kat mama

baru kua muzium samudera

xfotogenik lgsung,fotogedik lgla jauh

zila msti knal tmpt post ni...hahaha

eryn ckp"helikopter dah jatuh"...hehehe

aku rase mcm nak bom LKK

penatnya nek tgga kapal nih!!!!

adik post tepi ni cam xkena jek...
cuba cak ckit

lpas kua muzium cari barang kat kdai tepi2..
mak duk cbuk belek brg aku men tudung saji...
ni muka kena sound ngan tuan kedai yg muka masam mcm cuka...
dia sound
"Dik oi, tu tudung saji bukan topi!xkan xkenal kot!"
dlm ati smbil wat muka, "suka ati akula!"
lpas jln2,aku igt nak nek menara taming sari tp masih pjg lg que mcm mula2 aku smpai tghari tu...hampa eryn nak nek (kita g lg next time ye dik)
tp aku xsuggest g eye on malaysia,sb aku pnah g ngan MR BF mase kat titiwangsa dulu, turun jek pening2 lalat...
lgpun klu nak nek, blah mlm bru cantik
so aku wat decision utk jln2 kat mahkota parade,kat ape mall ntah kat dpn m.p tu..
hasilnya aku n mak aku menjinjing beberapa beg (shopping beg) hehehe...
blk trus kepenatan n mcm nak marah sb jamd mcm mula2 msk malacca tgh ari tu....
jln tutup sana sini...
tp yg pnting aku sonok sb wat mak n adik aku sonok....

pending pict:wedding abg iwan


kat umah segamat depa xsanding just pkai baju pngantin n makan berdamai jek


gamba dgn kazen2 cute depa n maksu yek(pastu abg iwan trus tuka bju n kna basuh periuk...hhahahah)



aku dan dj of the day...kazen aku gak..import dr kluang...Pn.monaliza yg juga bersama anak dia jd dj n pnyanyi(anak dia g mane ntah)


start gamba ni ke bwh sume gamba atas gamba sb. aku xde mase sanding umah k.mas...
aku g time nikah jek sb ptg g umah kazen aku anak dia kawin...
pnat....
gamba nikah x amik sb bateri fon gila


ni gamba malam berinai bsar kat umah k.mas.lg cantik dr baju sanding..hahaha.(warna baju pgantin idamanku...tp kna tgk laki aku glap x,...hahaha)




mcm magazine lak






cantikla...




BACUL?DAYUS?

Susah bila cakap pasal 2 perkara ni….

Dengan orang lua pijak semut pun xmati…..
Lembut,sopan santun, cakap pun dengar x dengar macam dalam kelambu…
Apa orang cakap xberani nak lawan atau bela diri walaupun tertindas dan merugikan semua org….
Cuba lak test suara kat umah dengan famili…
Bercakap menengking sampai satu kampung dengar….
Bila ditegur lagi mengamuk habis sume orang kena..
Bila di nasihatkan abis sume dihambur,dibaling….
Jahanamkan sume barang…
Keras kepala kalah batu tepi pantai…
Batu tepi pantai pun lama2 terhakis dek air laut….
Tangungjawab semua lepas tangan….
Susah kalau jumpa manusia macam ni….
Kalau menyusahkan diri sendiri takpe….
Ni menyakitkan ati org len….
Menyusahkan org len…
Wat org keliling sengsara hati dan jiwa….
Hurmmmm….
Doakan je la berubah….
Xkisahla klu org tu makin tua pun…
Tp sampai bila boleh sabo?
Xtaula……

huhuhu...
tetiba aku tulis psal bnda cam ni lak...
sengal tul!!!!

Monday, May 4, 2009

UITM/UPM/POLISAS?

Aku dak u?
huhuu...masuk u pnah...blaja kat u utk kursus pnah tp....
grad. dr u mmg xpenah..
huhuhuhu...
rata2 org opis aku mmg xtau aku dak politeknik sultan haji ahmad shah (polisas)kuantan pahang-politeknik ke-2 tertua di malaysia
dak u di pk nye...
masin mulut depa...
Aminnnnn...
satu ari akan ku dapat gulungan ijazah dr u...
aku mmg nak smbung blaja tp...
keadaan masa n poket ku x izinkan lg...
Rata2 diarang kata aku dak food tech upm x pun klu geng dr upm kata aku dak food uitm...
sume xsangka aku dak "poli" jek...
Tp aku bangga sb dak poli pun dah dianggap standing dak"U"...
Meaning dak poli pun ade Quality tau...
InsyaAllah dgn smgt cam ni akan ku sambung blajo lg...
Aminnnnnnnnnn