Thursday, April 30, 2009

aku nan blurrrrrrr

dua ari ni aku byk keje even xde production..
kesimpulannya mggu ni even keje dlm 3ari jek tp siang mlm aku bz...
siang kat tmpt keje...
layan jek keje yg ade..
blk lak,
layan wat keje n g buat ape yg patut...
akhirnya aku blurrrr....
dan wat jek mlas nak pk pjg...
huhuhu...

xpe2....
pg2 sok lpas subuh blk kg trus bw adik aku n mak aku jejln...
lega kan ke blurr an aku...hehehe

Wednesday, April 29, 2009

ZiPPPPsssss....

ari ni aku nak kua lunch dgn muka pnuh smgt...
ape xnya klu dr pg msk keje kul 8 smpai lunch hour dgr ceramah dr bos2 jek....
kitarang nye training program utk staff sume postpone...
hampeh tull...
tp bagus gak sb aku mcm blur2 nak jd trainer tuk microbe ari ni...
smlm mengjar tuk lab manual pn sengal2 ubi....

sblm g lunch mmg aku nye tabiat g toilet dulu...
ari ni lpas mlpskan hajat kcil ku aku trus tergesa2 nak kua sb dak june dah tggu nak g bank....
tp.........
TIBA2...
Zip seluarku xleh nak gabung...
ROSAKKKKKKKK,......
huwaaaaaaaaaa....
dahla rini pkai baju agak singkat..
songal botol la....
kuat sgt ke aku tarik zip?
xrasenye ....
sua ni sua peberet aku...
slalu pkai n cuci kot....

aku terpaksa blk umah n ganti sua da...
nsb bek umah dkt jek....
aku g tapau dkt2 umah pun tertarik2 baju...
takut org npk...huhuhuhu

ZIP SUA YG SONGAL

Tuesday, April 28, 2009

KaWen!!KaWeN!!

Benda yg aku plg alergi nak dgr bila blk kg atau g knduri kawin terutamnya kenduri kazen2 aku atau anak2 kazen aku...
knape?
aku rasa mcm xsedia lg kot..
Pdhal MR Bf n famili dia dah bersungguh...
bukan senang tggungjawab org dah kawin wei...
aku pn tgk org keliling yg dah kawin pn kadang2 wat aku takut....
huru hara pn ade....
lgpun ati aku xterbuka lgla....
ntahla...
dulu aku pnah kata,
selg DIA xkawin lg, aku may b xnak kawin dulu...
knape?
xtau la...terkeluar dr mulut aku tibe2 time tu...
ni kena badi dah gamaknya...
aku tau mmgla smpai bila jek leh thn aku xnak kawin kan...
dr awal thn 2007 smpai la la ni aku dhujani jmputan kawin yg sememmgnya aku xhampakan n aku hadir kebykkkannya....
Hurmmmm....
Bila gamaknya ati aku nak terbuka yek....
Dulu mak kata selg umah tak siap xleh tunang atau kawin...
ni umah blkg dah siap,
umah dpn bakal wat pun anak dia yg sorg ni wat xpaham jek....
angah kawin dulu mmg...
may b bulan 9 kang time raya dia tunang(nak langkah bendul yek,siap ko aku mnta plangkah mahal2 kang...hahaha)....
tapi yg besh nye mak aku mmg sporting,....
xkisah aku kawin awal ke lmbat...
huhuhu...syok mak aku tang ni...
siap back up lg klu ade yg duk sibuk membebel kat aku...
hahaha...
pdn muka makcik aku.....

Monday, April 27, 2009

Abg Iwan's Wedding

Ahad bersamaan 26.04.2009...
kazen ku Awansu Bin Roslan n MAslina binti?????
Selamat mengadakan kenduri diarng kat umah pakcik aku kat segamat..
Diarang dah nikah awal dah....n dah sanding kat umah k.mas bulan lps....
Aku rasa mcm syok je tgk kazen aku i...
sama padan sama cantik ....
Abg iwan ni antr. kazen aku yg mmg pemalu thp gaban...
mase kecik smpai dah besa....
kawan sek diapn kata dia pemalu teutamaya dgn pmpuan tp ntah camne dia tackle k.mas aku pn xtau...
Diarang dah kawan since sek rendah lg..
byangkanlabetapa lama nya hub.depa...
Diarg kawin sebaya.
abg iwan tua sethn jek dr aku....
dan abg iwan ni antara kazen aku yg bleh dkategorikan hensem n cute dan ramai peminat include antaranya kazen2 aku sndr.....
hehehehe...
semlm aku pn pnat thp gaban mase g umah pakcik aku ni...bayangkanla g pg2 buta blk dah ptg dkat mlm....
dah la kna rewang2(tolong2) kakak2 dia sb dua org kakak dia mak buyong,tggal sorg jek anak dah beso n xberisi...
aku la sbagai kazen yg berjaya menolong depa...huhuhu....
gamba depa akan ku attach esok yek...
xsempat nak download lg...
daaaa....

Saturday, April 25, 2009

EryN dan LApTop

Entry ni ditaip sendiri oleh adik aku eryn start dr gamba kebawah adalah hasil nukilan dia yg duk sibuk dr td duk menempek sblh aku dpn laptop...She's request to type something in my blog:


hay...
kitatest guna aje ni...
babai....

HeY LaDieS!!!!


Mulut lelaki banyak juGa taK jUJUR

bILA SAKIT hati wanita BISANYA NANGIS..


suDAH ku bilang jangan terlalu CINTA

kalau PATAH HATI siapa mau nolong

SEPERTI langit dan matahari tak bersatu lagi,,


HEY LADIES..

jangan mau di bilang LEMAH

KIta juga bisa meniPu dan mendua

bila wanita sudah beraksi DIA HanccuuR...


HEY LADIES..

sekarang cinta pakai OTAK

JANGAN MAU rugi HATI juga rugi WAKTU

BILA DIA Merayumu INGAT semua BOHONG\'..


MEMANGLAH tak semua laki-laki BUSUK

namun ladies tetaplah harus waspaDA

Semogalah kita semua akhirnya mendapatkan


CINTA YANG TULUS

JHB & JKR

Jumaat bersamaan dgn 24-04-09 iaitu smlm...
aku ngan Zila pnuh smgt utk blk even aku tau dhati dan kepala masing2 duk terlintas psal perkara yg perlu dtaggung kat bahu masg2 ble tiba umah karang....
namun kitarang mmg happy n sempoi layan jek....
ptg tu sblm grak msg2 bersihkan JHB & JKR masing2....
mlmnye kitarang gerak lbih kurg kul 8.30++pm(even sbnanye kitarang nak grak lbih awal...)
Besela kan ...janji melayu...ikut jam bombay...hehehe...
Lpas maghrib tu smpatla aku lelap dl 15minit camtu...
Aku ngan zila amik jln puchong,putrajaya,dengkil trus ke nilai negeri 9...
Kitarang stop mkn kat bandar baru nilai...
Kat port lame aku melepak mase keje kfc dulu...
iaitu kedai abe....dahla parking hampeh...pnuh....
lpas mkn dlm kul 10 tu kitarang grak trus...kat tol nilai aku tgk dh pjg dah beratur...
huhuhu...
Aku ngan zila nama jek dua kete tp cam grak dlm satu kete...xhabis2 duk msg...
hehehe...
kat highway kitarang mmg dgn sempoi nye lenjan JHB n JKR kitarang....
lorong kanan memjg xkira ade kete ke xde...
ni yg wat aku sonok grak ngan zila...
same2 gila n bawa kete xde leceh2 hegeh2...
bantai redah beb...
smpai kat ayer keroh kitarang stop lg...
aku xtahan mgantuk gila beb...
lpas tu kitarang trus kan lg perjlnn pulg ke rumah masing2...
aku tbe umah dlm kul12.40am...
perjlnnku diiringi lagu rozana yg hampeh dan lagu ape ntah zila suh aku dgr kat fly fm...
ape perfect ntah.............

Friday, April 24, 2009

jIWa hAMpa SenGAl UbI

smlm blk keje dgn pnuh smgt aku blk even kua opis dah kul 6.45pm....
aku tibe umah trus g mandi2,maghrib,pastu tggu zila...
knape aku smgt sgt?
sb aku nak amik amplang(mknn sabah) kat c arip kat umah dia d ampang...
zila tbe kul 8++....
aku dah berasap time tu...
lapo....
lpas mkn dlm kul 9++ kitarang grak p ampang n jumpa k.nim skali lpas dia blk kelas bahasa...
k.nim amik amik arip bia jd cpt ckit...
kitarang jmpa kat old town white coffee...
nak kta aku dah lama x p umah k.nim, lum ade sethn tp sentiasa jek terlajak amik simpg ke jln ampang...
nasib bek tau pusing blk...
Tiba jek kat o.t.w.c...
lpas amik port, arip buka mulut kata amplang aku dah abis dmkn ayah dia...
huhuhuhu...
jiwa hampa beb....
bukan rezeki aku...tggu bnda tu lama dh....
since dia g out station smpai blk outstation lg...
tp xpe....
dia dah janji bln 5 kang dia nak bli tuk aku bile dia outstation kat sana lg...
zila kata dia pn nak pos kat aku bila dia blk sabah kang...
huhuhu...TQ korang....
tp yg lawaknye anim pun terpengaruh sama...nak gak mende tu...
mlm td pecah rekod gak aku dh lama xlepak mlm g melepak ngan depa ni include skali adik k.nim c dayat yg nak berangkat ke lubnan (next week xsilap g nye c pejuan g negara ni)..
ding dong ding dong...
park kete kat umah mak tam k.nim
k.nim suh slm maktam dia dulu sb mak tam dia xtido lg...
so msk la kitarang...
aku ngan arip ok jek sb pnah jmpa la mak tam dia..
zila?
muka berseri terkena aura A.F...(zila follower AF)
hahaha...
mak tam k.nim -----> PN.SITI HAJAR (GURU VOKAL YG LEH SLALU NPK KAT AF TU)
siap g downtown sume....
dayat cr brg,k,nim berurut sume....
kul 2++am blk...
on the way blk ke umah k.nim dkt satu trafic lite smpang 4, ade sbiji mercs yg bangang dgn selamba dr arah bertentagn nk u turn nak berdentum ngan kete kitarang nek...
nsb bek k.nim bw slow sb lampu bru tuka hjau...
berderau darah masing2...
dayat dh hangin la time tu...
tibe umah k.nim,aku bg give aku dr china/HK kat depa(dh berkurun n jmpa bape kali xbg2 nsb bek k.nim remind mlm td),
aku trus drive blk...
mata dh berpinar dh...dkt 3am...zila tdo umah aku...
hasilnya satu ari ni pale aku piong2 ckit..
nasib bek ari ni sume pale2 kat opis cuti la, meeting la...
tgglla aku n ah june jek....
ber horey2 la kitarang...
tp kje ttp wat beb...
blk ptg kang packing2 baju blk kg lak...huhuhuhu..
SUKA AKU!!!!!

AwaRd CutE


disebabkan aku amik award ni dr cik anim,

aku kna ikut syarat yg telah dtetapkan oleh beliau iaitu my cute picture (kononnye la)n the reason i choose the pict.


KNAPE AKU SUKA GAMBA NI N RASA CAM CUTE?
SB:
aku rasa aku mcm xbape chubby n aku npk lg cerah dr eryn...n mcm cute la...hahaha

Thursday, April 23, 2009

aWaRd: BanGgA Aku SEoRg PeREmpUAn




Syarat2 menerima award ini:
1. Pastikan jantina anda ialah perempuan
2. Copy badge sebagai award anda
3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan
4. Pass kan award ini kepada girl-friends andaAKu terima award nie....
1. syukur mmg aku seorg perempuan since mak aku lahikan aku 25thn dulu
2. dah Copy pn...
3. Sebab aku bangga jadi perempuan
a)perempuan boleh guna dua2 blah otak dlm satu masa
b)perempuan lbih flexible,matured,gorgeous,memikat,cun dan anggun dlm satu2 masa
c)perempuan leh pkai make up, dressing ayu2,pkai warna yg soft dan xde sape nak kata(imagine laki yg wat mesti buruk kan)
d)perempuan tggu org meminang n duit blanje kenduri kawin xyah kua byk sb dapat hantaran dah...hehehe
e)perempuan leh mngandung dan bersalin n lupuskan srba sdkit dosa sewaktu mlahirkan anak n xde org kata syurga bawah tapak ayah msti bawah kaki mak nye...
f)perempuan yg gagah brani dlm sejarah n dsbabkan tu nama pempuan yg gagah brani a.k.a mcm pahalwan mmg snang nak igt xmcm laki yg dah ramai sgt smpai tak dknang...
g)pempuan ade perumpamaan sndr iaitu : "tgn yg menghayun buaian boleh menggoncang dunia"laki ade?xde....hehehe
4. aku tak tau nak bagi award nie kat sape sb aku tau diarang dah dpt(kedekut tul)

aKu rInDU "DIA"

Aku xtau knape aku rindu dia...

knape?
aku tak tau jawpan nya...
macam mana ?
aku pun xtau sb aku lgsung xpk pasal dia...
di mana?
aku xtau mana dia..aku d rumah sewa ku d shah alam...
Bila?
smlm mase aku sakit aku tiba2 igt dia n indu...

andai membe2ku c zila n arip ade mase tu msti dak 2 org tu dah rebus pale aku bg bersih dr igt dia....
aku cuba namun aku x berdaya utk hlgkan segala knangan tntg dia...
dia istimewa utk ku?
YA....
amat istimewa...
TP....
aku mmg tau aku xlayak utk dia....
KNAPE?
hanya aku dan dia yg tau....

Andai jodoh xke mana...
Sekiranya dia dh jumpa yg istimewa...aku doa dia bahagia tp aku xkan jmpa diarang....
aku akan makan ati....bukan cemburu namun pilu

MC n Cuti

aku MC semlm....
aku kna sakit pale sgt2 n backpain problem...
doc. kata aku kna jaga makan aku...
aku rasa psal mkn aku xde masalah pun...
Dia bg aku charcoal untuk dmakan...
mcm was2 jek aku tgk bnda alah tu...
smlm kul 8.30am aku dah tbe kat kinik tu tp time kata 8.30am buka tp dkt 9am bru pintu xdkunci...doc lak dtg kul 9.30am...
dah la pggil xikut turutan no.
x berintegriti lgsung...
aku kua dr kinik tu tepat kul 11.20am...
bayangkanla betapa lamanya.....
Psal aku pning doc kata aku nye pemakanan masa xbtul....aku rasa ok jek kcuali pg kekadang aku x amik bekpes...
Psal back pain aku tu doc kata dsbabkn aku nye urat/otot yg pnah injured sblm ni bgkak blk and kejang (masa aku form5 dulu aku pnah xciden jd superwoman terplanting jauh sb elak org mlintas xtgk kanan kiri).
Dia kata aku xleh baring atas katil yg lembik or keras sgt n jgn smpai bdan tenggelam dlm tilam....
Huhuhu....leh la aku demand lps ni bila nak bli tilam....
aku gak dinasihatkan utk maintain brat bdn utk elak pemgembngan dibhagian keliling tmpt yg sakit yg boleh mngakibatkan blkg aku tampung brat yg berlebihan...
yg ni aku rase xde prob sgt...

smlm satu ari lpas mkn aku tdo sepuasnya n mlm lak aku g tgk wayang ngan zila n najwa cite mall cop kat ioi....hehehe...
pg ni aku dtg keje tgk seluruh tmpt bersih gila n cleaner lak tgh bz...
bayangkanla meja dak yg plg bersepah dlm opis jd bersih gila...
aku lupa ri ni COO n CEO (dulu GM MY plant plg pembersih) dtg 2ari ni....
huhuhu...
td dia siap buka drawer n locker kat dlm lab sb dia kata atas banch sume bersih sgt...
kantoi.....

tu aku pduli pun x ape yg aku pduli aku bgang gila ngan exec aku..
pntang aku cuti atau mc., blk keje msti ade jek yg depa nak cr point ngan aku...
pendengki....
pale aku bru nak hlg pnin dtambah lg...
xpe2....
mlm sok aku nak blk kg dah...
mggu dpn isnin aku cuti n keje 3ari jek pastu cuti lg...
hehehe....

Tuesday, April 21, 2009

mOOd xbAIk

Aku dr pg td mmg mood xbape ok...
pg td ikut kan ati mmg mlas nak keje...tp pk byk keje aku gagahkan gak bdan aku nih...
hasilnya dtg keje 4minit lg sblm kul 8am...
bila tb ptg ni bdan aku dah makin pnas...
ade harapan amik mc ni sok...
zila n dak umah dia ajak g celebrate b'day pp bf najwa pun aku xlarat...
may b psal ni mood aku berkaler2 ari ni....
huhuhuhu...

AKU TERKILAN

ari ni Tuesday 21.04.2009 aku rase xbesh sgt2....
ni sb terbawa2 letih smlm g audit kilang gula kat kuala nerang kedah kot n xcukup tdo....
smlm aku terpaksa bgn seawal 4.30am utk memastikan aku ade kat umah utk parking kete kat sana kul 5am....
mlm tu lak aku tdo hampir kul 2am sb aku kna backpain n bahu aku mragam....aku sapu yoko2 tp terlebih pulak...
panas...
sblh pg tu,D entrance kota kemuning 2 aku terlajak n npk tol....
alamak....toleh blkg n tgk xde knderaan len so....aku psg double signal dan UNDURRRRR....
tbe kat LCCT kul 6am....flite kul 7.10am....
spjg perjlnn dr umah jun n dlm flite aku bntai tdo...
on the way g GPT pun aku tdo...
dah la kilang besa, bertingkat2,pnas lg...grak dr satu tmpt ke satu tmpt, jln kaki yer...
pnat....
tp aku bgga bila dtg kat tmpt tu...
the owner adalah malay dan segala prasarana siap dsediakan utk staf....termsk umah...
kilang ni gak guna air dan bkalan elektrik yg dijana oleh pusat kuasa diarang sndr....
mase kat GPT tu aku dpt call dr seseorg yg aku hormati n dia bgtau aku smthg...
aku nye otak trus berputar ligat ble dpt tau bnda tu...
ptg blk dr ctu on the way ke alor star pn aku tdo....tp dlam flite aku xleh tdo sb ade 2 org dak kcik memekak....
mlm tbe umah dkat kul 9 aku trus tertdo n bgn mandi kul 1.30am...
tp sblm tdo aku masih lg smpat pk ape yg seseorg tu ckap....
tp knape tuan empunya diri xnak akui....
pg ni aku rasa terkilan bile aku cuba cr punca tp sudah trang lg bersuluh masih lg nak dtutup...
aku tak tau knape....
mungkin aku ni xharus mengetahuinya....
xpela....
aku tau aku sape.....
dan aku phm tahap mane je aku perlu tau....
bukan sume bnda boleh dkongsi walau perkara tu ade terkait ngan kita,....

PENEMUAN ZILA

Ari ahad maghrib tu aku dpt misscall dr satu no.celcom 019-"7"..
actually aku mmg alergik ngan no celcom dr johor tp ntah knape no.yg aku xknal ni, aku brani lak call blk...
angkat tp xclear or snyap....
lpas maghrib aku dpt m'call lg...
n aku dpt msg dr empunya diri
"ZILA"
dia msg "aku ni, zila....."
aku kompius
Pastu Ada lak kata "kitarang nak rempit g umah ko ni"
aku tggu jek....
dlm kul 8++pm....zila smpai ngan ada dgn JKR 3800 dia...
aku masih geram dgn dia tp aku lpaskan kat jalal mase nak amik dia kat jln kebun...
even mlm tu spatutnya aku kna tdo awal sb aku kna bgn kul 4.30am pd ari isnin...
aku xkisah sb aku nak tau ape yg sbnanye terjd pd dia....
aku plik bin ajaib bila dia hlgkan diri mcm tu jek....
mlm tu g ani sup utara kat sect.9..
dia wat cam bese jek....
geram aku....
tp dia janji utk xplain sume dlm blog dia....
pg ni aku buka blog dia n aku dah phm

Thursday, April 16, 2009

Di MaNA ZiLla?


Zila@ Suzilawati Sutrisno diadapati hilang tanpa khabar berita....
Berita terakhir yg aku dpt dr dia ari Ahad (12.04.09)...
Waktu tu dia on the way blk Johor dgn ayah dia selepas gerak dr Titiwangsa....
Dia hanya inform aku yg bateri dia low n nak off h/p trus...
Since ari tu aku xde dgr kabo berita lgsung dr dia....
Di mana Zila?
Dia kata ari Selasa akan blk Puchong tp smpai smlm xde...
Aku msg dia dr ari isnin smpai smlm.....
no reply....
Aku try call smlm,mcm off...
Aku tanye roomt dia najwa,dak tu tanye aku blk mane hilgnya zila.....
Kompius den.....

Zila, ke mana kau menghilg?
Di kg, tp knape senyap?
Last week mase kitarang hang out dia asyik ckp kat aku dia ade surprise...
Just Nazri, Sumaiyah n geng ronggeng dia jek tau dia kata....
Ape dia hah?
Aku time tu mlas nak amik port....
Tapi sekarang...
Ke mana hilangnya???

OOOOOHHHHh....
Zila..
Andai kau membaca coretan ini...kau reply la kami....
hehehe

MelAyU VS OtHeRS

Xdinafikan mmg aku anak campuran tp dsbabkan persekitaran aku dr kcik lbh ke melayu n jawa aku akan rasa sedih n malu bila org melayu kita buat hal.....
aku pun ade darah melayu yg mengalir dlm badan aku nih......
bangsa lain akan pandang serong bila kita sebagai bumiputera atau lbih tpat bangsa pemerintah atau bangsa kerajaan asal wat hal...
diarang kat dpn tunjuk simpati diiringi wajah sinis yg kadangkala kita xperasan tp kat blkg tepuk tgn.....
aku rasa sume ni ketara bila aku masuk alam pekerjaan dan zaman belajar ....
aku mmg keje dkelilingi oleh pelbagai bangsa dan adat resam yg berbeza....
tp kebykkan adalah ce ya nun alif la.......

aku perasan bila org kata...
"huh, india!semangat berkaum ngan kaum dia jek...."
mmg....diarang mmg mcm tu, tp kita kna pk dr segi positif pulak....
mereka syg bangsa n agama diarg...
bersatu dlm satu bgsa...
even kes hindraf tu dulu mcm bangkang kerajaan tp pengerusi m.i.c still sokong PM bru kita melepskn tahanan ISA (geng Hindraf)...
mcm chinese, even diarg lain pahaman n aku x nafikan diarg ade yg tak sebulu, tp bila sbut psal kaum diarang dilanda bencana....dgn smgt bangsa diarg akan bantu....
eg.mcm earthquake yg happen kat china baru2 ni,
even chinese malaysia,H.K n SG xbape suka ngan org China,sb diarang dlabel as kasar, komunis n etc....tp....klu kita tgk sumbgan bantuan diarang utk depa...mmg mengejutkan....
xyah tgk jauh2, tgk kat opis aku yg sememangnya 99% adalah bangsa ni....

aku bukan nak kata bangsa melayu teruk...tidak....
tapi kadang2 sikap org melayu kita ni mmg menggeramkan...
bukan aku kata bangsa lain tu bagus sgt....
diarang pun ade keburukkan.....
tp diarang tau bila mase nak back up bangsa sndr dan bila mase nak politik sama sndr...
bngsa kita lak kadang2 dah tau membe kna tindas ngan bangsa len, dia lg jd batu api....
ini realiti....
mungkin ada yg tak setuju dgn kata2 aku ni tp pd aku ni kenyataan....
xyah tgk jauh la.....
tgk kat tmpat keje masing2 cukupla...
melayu dgn melayu berlaga nak bodek bos...
bergaduh sana sini,
bermusuh2, perli memerli...
knape xleh bekerja secara profesional even dah dilabel golongan profesional.....
sape yg tepuk tgn?
xbukan bgsa len?

aku bukan pro politik atau pro bangsa mana2...
dan aku pun bukan bagus.....
tp inilah realiti kehidupan....

walaupun baru2 ni aku ada baca satu buku (aku xigt tajuk n penulisnya tp kat MPH)mengeluarkan data bahawa anak melayu kita semakin ramai dah jd golongan profesional menjelang tahun 2000 berbanding tahun 90an eg: doktor, engineer n etc....
aku bangga tp bila renung blk.
dah jd profesional dan dpanggil warga elit,
berckp ikut sedap mulut, agama n adat tolak tpi pun xleh....
tp itu yg kita tgh hadapi mase skrg....

aku tak tau knape aku leh membebel psal bnda ni sume rini....
mungkin aku marah dgn anak melayu sndr n aku bengang ngan anak bgsa len pn yek ....
sebenarnya byk lg aku nak luahkan tp aku rase cukp smpai kat cni dulu....

P/S: bukan sume melayu teruk n bukan sume bgsa len teruk...
tepuk dada tanya otak!!!!!pk la sndr...

Wednesday, April 15, 2009

Pg yg Gelap

Pg ni dlm kul 6.15 ade org msg mnta aku replace wat calibration equipmnt lab....
Reason: "amin ko msk awal ye,sini hujan aku xdpt dtg sb xde baju hujan..."
Reason jenis apakah itu?
Dia sape utk ckp mcm tu kat aku?
aku ignore...
aku xkisah utk dtg awal tp dak2 ni sjak2 akhir ni makin mengada2....
malas aku nak layan...
masing2 dah tua pn...lg tua jauh dr aku pn ade, 29,50++ lg tua dr abah aku...
Tp prangai ntah pape...klu kawin tu masing2 anak dah berderet yg sorg tu dah leh dpt cucu gamaknya...
Xlama pastu, msg from my exec msk....hurmmmmm...lain lak msg dak tu pd exec aku...
Mmg Melayu nak hancurkan melayu mcm tu la...
Dpn ckp len.blkg ckp len...
Aku marah btul....
Exec aku call aku dah ade kat toilet ....
Ble aku kata aku ok, dia lak reply" xpela, aku dah tbe pn kna hujan nih"...ape jnis ayat tuh?
Tp xpela...aku wat xphm jek tp bile aku nak kua pntu blk jek nk g keje, ade botol lotion jatuh jari kaki kiri aku,...
pergh....rase pg2 darah dh naik...botol bsa tu....sengal tul....
Kat h'way lak pg td adela dkt 1km lbih nak msk exit padang jawa jam gila sb ade sebijik kete wira biru yg rompong bumper dpn n blkg...
tgk berdentum ngan ape, xde lak kete len yg mcm xciden....
Dah la kua umah kat tmn dah jam spjg jln smpai kat rounbt nak turun federal....
huhhhh....pdhal kua awal ckit dr bese tu....

Tbe kat opis,
aku moody semendung pg rini.....
Dak tu nak men psiko2 lak ngan aku...
Mcm aku kata, ko sape aku sape...
abaikan....org yg xpk pjg mmg mcm tu....susah klu dlayan....
aku men tenet n buka blog k.put n aku baca luahan dia..
rasa its unfair for her n he son idris...
org malaysia mmg mcm tu....
mulut klu ckp psal org suka tp ble kna dir sndr bru rase...
kadang ade yg dah ckp xmgaku pn ade..
aku xleh ckp lbih sb aku xalami ape yg dia alami.......

Tuhan je yg leh nilai n judge kita...

Tuesday, April 14, 2009

teringinnye...

Aku tiba2 terign nak mkn chicken grilled(sb aku xmkn daging) kat stizzer uptown lama...
Knape tibe2 aku tergn?aku pn xtau..
aku jugak terbayang sate kat kajang tp bukan sate kajang haji samuri...ini kat seafood restoran kat kajang...lg juicy...hurrmmmmm....sedapnye....
Aku jugak xleh lupa ikan msk 3rasa dia...huhuhu....selera mcm biawak...hahaha...
aku lapo pun yek ni.....
skrg aku xleh mkn lmbat tp bila mkn ckit2 jek...hurmmmm...xbesh....
Aku mcm nak mkn kenny rogers pn yek...nak mkn dumpling pun yek (yg halal yek) n yg pasti skrg aku gila nak mkn mknn bukan hasil dr padi...huhuhu...blk dr kg.jangkit eryn la ni....
Yg pastinya aku dah tau mane nak cr pasembur sdap kat area selangor n K.l....iaitu kat kepong....
heheheh...
aku jmpa mase survey tmpat chinese restaurant halal utk dinner company....n SRC club kitarang...

Aku teringin nak mkn....aku tau sape mangsa utk anta ke tmpt2 ni...
hehehe...MR.BF la...hehehe

huHUhuHU

this week aku bermasalah dgn kaki tgn ku sndr...
maksud aku anggota bdn ku sndr bukannya kaki tgn tmpat keje...
Weekend ritu aku blk kg...naik je umah mlm ari jumaat tu aku trus mask blk without on lampu....
Tiba2 kaki aku kna sengat ngan penyengat yg tibe2 bermastautin kat blk aku....
Aku on lampu n dgr bunyi berdengung
bygkan la dia nye sarang dah sama besa mcm mgkuk laksa shake....
itupun abah leh ignore lg....yela..bilk yg jarang berpghuni kn....nak wat camno....
..antooo tul...
aku dah basuh kaki la....
dah beberapa ari ni kaki kanan aku chubby semcm jek...
mula2 kna lgla jln terhinjut2...
Dan lepas beberapa ari tggal rase gatal jek la kat tmpt kna sengat tu...
blk dr kg. ahad tu lak.....pergelangan tgn kanan aku lak start sakit...
aku xperasan knape...
pg2 buta dlm kul 4 ari isnin tu, aku merengek sndr sb tahan sakit kt tgn n back pain..
Aku dah lama ade masalah back pain ni since aku xciden mase form 5 dlu...
tp dah lame xdtg menyerang ....
Dlu mase study n jd roomate sorg kakak nih, dia slalu sapukan yoko2 tuk aku...
kpd kakak tu, klu baca nih...TQ 4 ur help yek....
Pg tu aku bgn urat tgn aku mcm dah start jd biru....
aku wat tak tau lg...
kat tmpt kje aku lgsung xambil bnda2 brat even buku tbal.....denyut....
Smpai kat umah aku mnta housemt aku tlg urut ckit tp dia suggest tuk g berurut kat batu 3...
huhuhu..
kat mane tu.....
aku tau la batu 3 tp lokasi sbnar aku xtau...
housemt aku lak dia keje shift mlm n xleh tman akug...
aku amik keputusan utk g ari selasa ptg lpas maghrib sb aku blk keje pn dah kul 6lbh..
Lpas maghrib dlm kul 8++ aku tbe dah umah makcik tu lpas dpt map dr housemt ku dgn dtemani mr.BF yg kna denda utk tman atas kesilapan dia dah lakukan....
Makcik tu npk aku terbatuk2...Mmg aku ade prob batuk2 semenjak 2 mnjak nih....
Dia suggest ape kta klu urut satu bdn trus....
aku dgn takut2 sb jarang berurut pn tryla.....
Bukan setakat jela jdnya berurut...
Tp lpas tu mmg rase besh lgpun makcik tu urut xmcm yg slalu tukang urut buat...
Dia urut lembut je tp selesa.....
Mlm td aku dpt tdo dgn lenanya sblm aku terjaga kul 6 pg td....(actual post:15.04.09...hehehe)

Monday, April 13, 2009

Selera mkn down!!

Aku mula risau bila selera mkn aku down...
Bukan aku sorg jek yg persan tp my BF n dak opis aku pn prasan...
Aku nye selera mkn down sjak aku kna Diarrhoea 24.03.09 ari tu...

Slalunya aku klu dah mkn laksa penang tu, bleh lg mlantak nasi sparuh dgn lauk yg bnyk lg...(eg.)

Tp sejak akhir2 ni, nasi sepinggan dgn lauk ala kadar pn susah nak settlekan....

Tapi ape yg aku prasan, bila berat bdn aku dah mula nak cecah 52++kg...aku nye selera mkn mmg down...

Pdhal pd aku xde mende pun....

Yg xbesh nye bila aku g ngan dak opis aku yg sama2 antu mkn, depa leh mlantak aku lak dah full....

Wat masa ni bnda yg aku terign nak mkn ialah pasembor ori penang n cendol melaka...huhuhu...

Nape nih.....

I LOVE FOODS......

eRyn

Nur Heizryn Amirah Binti Md.Hulifah,…(Cahaya Ketua Puteri)
(aka adik ,eryn,mira n nama top masa kecik ulat nangka sb xtau diam n dak kecik @ketot…pdhal dia ni tggi gila berbanding umur)
Lahir pd 13 April 2000 bersamaan dengan hari Khamis…..
Tempat lahir kat Hospital Tun Fatimah Muar Johor…..
Itulah adik bongsuku….(dilahirkan dgn kepala plg besa dlm famili,mnta2 otak pn besa n genius)

Nama dia adalah gabungan nama aku,angah n parents aku….
Tukang gabungnya aku la…
Nama Nur Heizryn tu aku yg bg n mak aku tambah Amirah kat hujung….
Heizryn tu sbnanye dtg dr nama Heizry,kawan chatting aku masa aku form 3….
Aku pnah ckp dlu klu aku dpt adik lelaki nama tu akan jd Heizryq (Mohd Danial Heizryq) n pmpuan jd Heizryn…( Dulu siap bating ngan angah dpt adik laki or pmpuan, sb mak aku xnak scan)
Adik2 aku sume nama mula ngan huruf “H”,c angah Mohd.Huzairi…
Aku lak rasa jd mcm anak angkat daaa…..
Nama lain sndr n klasik gila….Siti Aminah…huhuhu….nenek bg kan….

Kali ni aku nak cita psal adik bongsu aku yg amat penyayang ngan binatang ni(mcm mak aku kot)…
Xkira ayam ke,kucing ke, hamster ke,sume dia ada….(ikan dia xminat sgt sb tkut kucing2 dia mkn)
Kalau puppy tu muslim boleh bela,itu pn dia nak bela…
Comel katanya,…..lg2 yg puppy ketot tu….
Dia ni sanggup bg mknn kat binatang even dia xmkn pn xpe….
Xphm aku…..(mak aku citela,aku xnpk sb duk asing kan)
Pnah gak mak aku ade kurung ayam nak sembelih tp bila dah siap msk dia xnak mkn, kesian katanya,sedih…
Last2 mak aku pn xmkn sama…..

Antara kitarang 3 beradik,mata dia plg besa n xmcm mata kitarang yg sepet (expecially angah,tp angah gelap..),lips tebal,dahi jendul n hdung len dr hdung kitarang…hahaha…so…dr ctu kitarang suka kata dia anak abah xpun anak tertuka kat hosp….hehehe…dak kcik mmg slalu kna kacau ngan along n angah dia tp dia tetap close ngan aku….(dak kcik kaki habiskan kedit mak wat msg n call curi2..hahaha)…dah la plg susah nak mkn nasi xmcm kitarang yg mmg susah nak hidup klu xjmpa nasi..hehehe…dia suka mkn sup, roti,mihun or mihun, coklat black forest(tp nak Cadbury punye jek,demand…)n sume yg ringan2 selain nasi lah…fav. color lak dia pink, xkira baju slua, ape pun byk pink mmg girlish tp lasak...dia xsuka pkai skirt or gown...(hehehe..mcm along dia)...lbih selesa pkai jeans atau short...dia ni byk koleksi pngikat n klip rambut....

Mulut dia sgt la becok mmg mcm aku n mak aku cousin kitarang kata tp dia punya becok kuasa 10 dr aku…imagine jela….tpppppppp……dgn org yg xbape knal dia xbyk ckp….
Xsuka n myampah katanya….
Dia ni ade satu sikap amat pemurah, klu kat sekolah ade kutipan derma, habis duit blanja mak aku bg dia ddermakan sume….
Main reason dia bg jwapan senang jek bile kna bebel ngan mak aku:
“Duit tu ma, klu dia bg kat org susah kan baik,kita pun dpt pahala…”
Adui, insaf aku dgr….Lgpun ade mase dia nye duit dia simpan sb dia bawa bekal dr umah…
Satu lg dia ni mmg suka perhati ape org wat n pastu ditirunya….(c.p.u kat umah aku dia la yg jahanamkan buat men game mase lum msk tadika lg….bayangkan la sikap pemerhati dia,bila kitarang xde dia on n off bnda alah tu)
Dia ade satu perangai lg mmg menurun dr abah aku, pandai cakap belit bila dia dtangkap bersalah n suka baraikan barang….
Mmg expert tp klu suh pasang blk dia pning….hehehe….

Mase belum mula msk sek.tadika dulu, cubala tanya “adik dah besa nak jd ape?”
Kompom dia jwb “adik nak jd Arkitek”(tp melukis hancur…hahaha…dlm adik bradik aku,aku sorg jek yg dpt menurun bakat bapak aku tu)Xtau aku sape yg ajar dia ……
Pdhal kitarang xpnah pengaruh dak kcik ni….
Tp ade satu perkara mmg dia ade tumpah dr aku la, suka baca ape2 jek bahan bacaan n gila wat wordsearch,
Terror kira2 mcm abg ngah dia (angah terror math n pale bisnes n terror men chess)
Skrg ni bila dtanya soalan yg same, “adik dah besa nak jd ape?” jwpn dia very simple ”adik nak jd cikgu xpun pensyarah sb cuti pjg”
Adui….yg ni mak aku la bg idea “CUTI PJG” yek….anak yg 2 org dah keje susah nk cuti,so…..phm2 sndr la…hehehe

Adik aku ni jgn la berjanji ngan dia ape2 sb aku dah pnah janji ngan dia klu dpt no.1 sek agama n sek.keb. dpt no.1 gak in the same time….dia akan dpt hadiah dr aku…
So as the result….memjg dia dpt flying colours n aku lak kopak….tp xpela…
(Dia ni kat sek.student peberet la gak xkira kurikulum or kokorikulum…Dak ni kuat lari cam aku…hehehe…n dia slalu jek jd leader, sesuaila ngan maksud nama dia)
Ade satu janji aku kat dia yg aku pnah terlpas ckp n blum tunaikan lg tp aku blikan bnda tu smpena birthday dia yg ke-9 as a surprise n mak aku pn dah tau (sb mak aku ni suka perli aku x belikan lg)….
Dia xpnah tuntut tp slalu saje jek guna ayat2 bunga2 bg aku sndr terasa….rase hampeh tul…

HAPPY BIRTHDAY ADIK ALONG,
DIALAH BUAH ATI KAMI SEKELUARGA,




NUR HEIZRYN AMIRAH…

Thursday, April 9, 2009

bALik KaMpuNg at JohOrE!!!

Mmg aku ni dasar yg pantang sgt ade cuti pjg ckit(cuti weekend pn aku blk..hehehe)....
x g mane lah....msti nak blk johor....xkira la....plg lama leh thn xblk kg, 2bulan....pastu panas bontot dah....
ade org kata lbih bek duk kat sana n keje sana...
Tp aku xnak.....mcm ni baru ada rase blk kg.....hehehe...
Mggu ni jek, aku g keje dgn pnuh semgt bukan psal nak keje sgt tp sb fikir bia cpt smpai ari Jumaat n nak blk kg...hehehe..
Act.mggu lpas nak blk tp cancel atas reason tertntu...

Ape je yg ade kt Johor tu?
Ade mcm2 yg istimewa buat aku even aku dah 7thn duk sndr n lua r JOhor.....(mcm xcaye lak dah 7thn duk berdikari tp 3thn pkai PTPTN n back up by PAMA la waktu study.....hahaha)..

-Kat Johor ade parents aku n 2 org adik2 kesayangan aku(even sometimes menyakitkan ati along diarang ni),
-Kat Johor tu tmpat aku dlahirkan n membesar dgn nakalnye,
-Kat Johor tu la tmpat mula2 aku timba ilmu,
-Kat Johor tu la aku start jd nakal n pedajal org..hehehe.,
-Kat Johor ade makanan peberet aku(masakan mak aku la)hehehe....
-Kat Johor ada saudara mara aku(even ramai gak cousin aku yg dah ade famili bermastautin kat area K.l),
-Kat Johor tu jugaklah tmpat bermulanya seorang "AKU",
-Kat Johor tu gak:etc......hahaha

Klu boleh aku nak jodoh aku org Johor tp aku xnak la jd terlalu tipikal,
Klu org lua pn xpe(act.bia snang blk kg n dkt ngan my famili),
Jodoh pertemuan di tgn TUHAN(igt tu),
Tp ape yg aku perasan mmg aku snang sangkut ngan dak2 Johor gak berbanding dak lua,
Satu umbi kot.
Even mr. BF n my 1st Love dulu pn aku knal bukan kat Johor n aku xpnah tau pn diarg org Johor(yg mempunyai smgt JOHORIAN yg mlampau),
Hehehe....
Xleh nak kata ape kan....

Berbalik psal blk kg kali ni,
Aku kna blk sesorg sb Zila xjd ikut blk skali,
Zila n cousin dia kna tolg ayah dia kat Titiwangsa ade ekspo,
Hurrmmmmm.....Blk sorg pn sorg la...Sblm ni pun same gak,
Aku blk kali ni sb aku mula tension ngan environment kat cni,
Aku nak rehatkan otak,
Start ari Isnin lg aku dah mula kua kan komplen n NCR ( Non Cornformance Report) kat supplier aku....
Quality issues yg mmg mnambahkan keje,
Tp aku happy kuakn sb time nilah dapat hentam diarg...hahaha....
Kasi hentam btul2...

Aku blk kg pn sb birthday my little sis. 13.04 ni aku igt nak celebrt awal few day la,
Aku happy bila tgk buah ati aku ni happy even slalu jek dak ni kna hamuk ngan along dia(hehehe...aku la alongnya)...
She'll be 9years old this Monday,
Tp dia nye tggi ya ampun....

Apepun aku dah prepare hadiah2 utk dia n ade hadiah rahsia yg dia xsgka akan dpt n dia xtertggu pn aku blk sok hanya sb bnda tu....
hehehe...

SURPRISE......

BLK KG,
HOHOHO,
BLK KG...
HATI GIRANG!!!!

MY KG. I'M COMING!!!!!hahaha

Wednesday, April 8, 2009

tagged :PrOfiLe PictUrE

1. Letakkan gambar profile anda.


2. Apa maksud gambar itu.
Gambar ni ambil masa buln puasa 2008 (awal pose xigt pose ari ke bape) kat villa company plant di Xin Hui China.time ni aku ade business trip+training kat china n H.k slame semggu.aku suka sgt dgn environment tmn dia yg redup(even masa ni aku yg pose tgh tggu bos aku abis bekpes nak g opis ).disebabkan aku suka warna hijau,biru n putih....so dpt la tgk gamba ni ade warna alam sama mcm blog ku jugak...

3. Kenapa pilih atau letak gambar itu?
mcm aku kata, aku suka warna alam n gamba ni ade show ape yg aku suka....aku tak suka tmpat yg serabut n bising mcm konsert ke ape ke... aku suka suasana nyaman kat kg...klu dibg pilihan aku suka duk kat kg....nyaman n aman

4. Tag orang lain?
xtau sapela, bru mula ade blog...
zilla kot(got duble tag)
lain aku blurrrr,...

Monday, April 6, 2009

* sleep or sleepy *

klu suruh pilih "sleep" or "sleepy", aku rasa better pilih sleep...
tp dari dulu smpai skrg aku mmg susah tido awal wlaupun aku mgantukk....org kata tu penyakit tp aku rasa kebiasaan harian kita...
Bila aku mula keje dulu mmg seksa sb tuka peredaran masa dr student dulu suka tdo dkt subuh n kadang2 xtdo 2ari pun xpe.....
tapi itu dulu, waktu gila2....
Sekarang x lagi.....
Aku dah mula tdo awal ckit dr dulu (kul 11.30-1.00pm)....awal ke tu?
Macam last Friday aku g tgk Fast N Furious kat IOI dgn zila n dak umah dia,
aku tgk midnite kul 11.10pm(midnite ke tu?)
abis dlm kul 1++am....trus blk n singgah mkn kat ABC ngan dak2 ni n tdo umah zila....
aku tdo dlm kul 3.3++am rasenye....tp xtau zila tdo kul bape sb dia duk layan lagu love story...
Esoknya bgn kul 8 am n aku grak kua umah skali nagn zila yg nak g keje kul 9.1am....
Aku trus call my BF yg time tu tgh mmbuta lg....aku paksa dia bgn n g bekpes sama tp sbnanya aku nak dia tman aku g cuci kete....hehehe...bukan jauh pn , kat SP tu gak....
lpas anto kete aku g RAS nak bekpes tp npk DJ HOT FM Kiran...aku tunjuk kat my BF tp dia xcaya....dia dah duduk siap bangun wat ssatu round dpn table Kiran....Aduiii...sengal tul...
lpas cuci kete aku trus blk....mandi2 sume(kat umah zila bgn gosok gg, cuci muka trus cabut,...hehe).....aku igt leh tdo sb aku mmg mngantuk gile....tp...........akhirnya aku xleh tdo, aku kmas blk,aku kmas umah, aku sidai ken kat lua, aku cuci kipas....huwa.....pnatnye tp xleh tdo....prut lapa lak...aku msk maggie jek sb simple.....tgh nikmati meggie, hujan lak...lari kua angkat kain...hurmmmm....nak tdo jap ade lak makhluk bernama jalal call...kta dia tgh dating ngan zila......hahahaha...bgus3....ade kemajuan...dia anta zila dtg umah aku...igt nak jejln tp last2 dak tu membuta kat umah aku ngan aku2 skali...ptg tu g bw zila kat pasat sek/19.....nak bg dia rasa laksa penang besh s.alam....aku dingdong2 dah anta zila sume kat puchong aku tbe umah kul 7pm.....

Friday, April 3, 2009

04.04.84

ape bnda nombor2 tu kan.....?
oooooo......
tarikh la....
kira2 esok gnapla jd 25thn....
ape jublee yek klu 25 thn...
aku blurrr xleh pk byk rini...
tu sebenarnya tarikh lahir "DIA"....
knape aku tau n igt?
sb aku tau secara x sengaja.....
knape aku igt?
sb tarikh tu senang nak igt....
byk benda yg aku tau psal "DIA" scr xsengaja....
kenapa?
ketentuan tuhan....
hahahaha.......

tuan punya tarikh lahir tak pnah tau aku tau byk psal "DIA" kot....
may b teddy bear pnah cite kat "DIA"....tp ape2 jela,....
aku peduli hape...
hehehehe

kenangan sepanjang aku kenal dia selama 6tahun ni mmg byk....
manis, sedih, dan sekarang ni pedih....
selama 6 thn ni gak bgai kan menenti buah xjatuh....
mcm lagu yg zila tujukan khas utk aku, tp ending dia blum tntu sama..:

We were both young when I first saw youI close my eyes
And the flashback startsI'm standing there
On a balcony in summer air
See the lightsSee the party, the ball gowns
I see you make your way through the crowd
And say hello, little did I knowThat you were Romeo,
you were throwing pebbles
And my daddy said stay away from Juliet
And I was crying on the staircase
Begging you please don't go, and I saidRomeo take me somewhere we can be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story baby just say yes
So I sneak out to the garden to see you
We keep quiet 'cause we're dead if they knew
So close your eyesEscape this town for a little while
'Cause you were Romeo, I was a scarlet letter
And my daddy said stay away from Juliet
But you were everything to me
I was begging you please don't go and I saidRomeo take me somewhere we can be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story baby just say yesRomeo save me, they try to tell me how to feel
This love is difficult, but it's real
Don't be afraid, we'll make it out of this messIt's a love story baby just say yes
Oh ohI got tired of waiting
Wondering if you were ever coming around
My faith in you is fading
When I met you on the outskirts of town, and I saidRomeo save me
I've been feeling so alone
I keep waiting for you but you never comeIs this in my head?
I don't know what to think
He knelt to the ground and pulled out a ring
And said, marry me Juliet
You'll never have to be alone
I love you and that's all I really knowI talked to your dad,
go pick out a white dress
It's a love story baby just say yes
Oh, oh, oh, oh'
Cause we were both young when I first saw you

aku tujukan lagu nie untuk ko ngan ''DIA''



APE PUN....HAPPY BIRTHDAY FOR HIM

Thursday, April 2, 2009

"DIA"......PART 1

Pg2 ni aku dtg opis cam bese....tpat sblm jam 8a.m.....welll.....since aku msk keje kat LKK ni sjak 10.07.2007 aku xpnah dtg lewat kcuali 2 kali mase mmula keje atas sb jln shift n confiuz utk mase bru shift hour yg dtntukan...skrg tidak lg n lgpun dah xde jln shift hour lg.....Act.aku pn xnak salary aku kna cut sb few min.lmbat jek...Company aku tegas ckit bnda2 nih tp kitarang xde punch waktu lunch hour...tu yg jdkan dia besh blk...(2ari ni pun aku dah blk lmv=bt dkat stgh jam)


Pg ni tepat jam 8.30a.m., aku kna g tman ast.manager aku g anta kete dia service kat perodua Glenmarie n on the way blk aku kna singgah Jabatan Kesihatan Negeri Selangor seksyen 9 utk keje aku n g lak wisma MBSA seksyen ape ntah kat bandar utk g Bahagian Farmasi JKN utk lesen/permit bahan beracun tp aku tman Ms.Leong lak la...Dingdong2, aku blk opis smula dah kul 11.00a.m


Ngam2 kul 12.00 noon aku n June( amoi yg ok,boleh dpercayai n close ngan aku kat opis ni) cepat2 kua g lunch sb nak g LHDN sekali....kitarang g mkn kat Secret Recipe kat SACC Mall....June g amik no. kat LHDN n aku duk kat c2 order mknn.....


Aku mcm nak kna sakit jantung pun ade ble tgk waiter yg amik order aku sb muka,suara n senym dia seiras dgn "DIA".....

Ohhhh Tuhanku....kenapalah aku sering dpertemukan dgn insan yg seiras "DIA"yg buatkan aku rindu n imbas blk kenangan dulu....aku order mknn n trus call my teddy bear "ZILA".....hanya dia yg phm.....


Aku jd rindu dgn "DIA" secara tiba2....Tapi aku tau aku kna jauhkan perasaan tu sb.......aku dgr dia dah bertung......kesahihannya??????????xtau la sebab "DIA" menidakkan....


Panjang citenye kisah antara aku dan "DIA"......klu wat novel msti ending dia wat org marah....hahahaha.....ape pn...


TO BE CONTINUE...........

hanya Zila yang tau isi hatiku pada "DIA"